嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

事源我小朋友一個發燒,一個咳,因為新年關係去左睇佢,所謂兒科專科,診症其間接電話,問多佢兩句就同個姑娘講,叫姑娘答我佢剛才講乜野
我小朋友扭計唔比睇喉嚨仔,佢話由佢,但我話佢可能喉嚨發炎哦,佢先叫姑娘幫手捉實小朋友,睇唔夠兩秒放手,問佢係咪發炎,唔答淨係話有啲傷風感冒
到咳個睇,話佢淨係咳,無咩野,但我已經重複講佢真係咳得好利害
當時我已經係咁問佢咩病,佢只答我你擔心就做流感測試
結果睇完兩個只係開左咳藥水同一支抗敏感藥比我,
我話阿囡咳到聲沙會不會發炎,佢話聲帶發炎,但係聲帶係睇唔到,係根據我講既症狀,但我係同佢講我懷疑我囡係氣管敏感同喉嚨發炎,過年食太多糖果同熱氣野,仲開左成15ml類固醇比佢,
我心諗,我囡兩歲多,如果佢唔係聲帶發炎,類固醇係會令佢身體抵抗力下降的,再問佢,佢又話如果佢條氣無hur hur聲可以唔食,結果返到屋企無耐,兩個都發高燒

呢個醫生真係太差了
無耐性,既然我小朋友有傷風感冒點解淨係食咳水,眼睇住小朋友咁辛苦真係想閙爆佢

水晶宮

引用:事源我小朋友一個發燒,一個咳,因為新年關

原帖由 AACDMama 於 15-02-25 發表
事源我小朋友一個發燒,一個咳,因為新年關係去左睇佢,所謂兒科專科,診症其間接電話,問多佢兩句就同個姑 ...
咁你有冇睇過第二個

大宅

回覆:zoekayan 的帖子

有呀

男爵府

睇到都想爆佢..
仲要貼錢買難受..
BB有病..做媽媽的已經好擔心...
仲要遇到D 咁不負責任既醫生真係好火滾..
希望小朋友快D 好返..

複式洋房

回覆:荃灣港安醫院兒科王x祥,垃圾,無耐性,問非所答

我仔都係睇開佢,雖然佢真係串d,但佢斷症快!有次阿仔發燒,有咳同鼻水,人地介紹話佢係兒科專科咪去睇佢囉!入房問左病情就叫我出去比錢驗尿,心唸咳關尿咩事!唉,醫生話驗就驗啦!我仔痾左篤尿我一睇就知中招,化驗結果係尿道炎!住左3晚院,出院盛惠2萬幾,睇返張單佢醫生費都貴過人!病人都要夾醫生,不過佢斷診幾好都好啦!我以後都唔會再睇荃灣港安,我只可以講,佢地仲有更衰既醫生,態度更差既姑娘!

大宅

支持你,我同我個仔都係受害者。不知所謂,求期斷症。貪錢

大宅

回覆:yuenmandy 的帖子

呢啲醫生真係好垃圾,無愛心無耐性點解仲做兒科
如果唔係過年都唔會睇佢,咁耐以嚟都未試過開post閙人,佢係第一個

大宅

回覆:joan_crazybao 的帖子

我都明白好多時睇醫生講夾唔夾,但呢個醫生態度真係差到呢

大宅

睇過2次都晤睇佢,態度極差,晤覺得佢好

大宅

我又係新年入院,係睇伍永強,so far 冇乜嘢。

大宅

回覆:HC.S 的帖子

我係睇開伍永強的,當日以為佢無應診,所以先遇上呢個黃綠

別墅

AACDMama 發表於 15-3-1 20:13
我係睇開伍永強的,當日以為佢無應診,所以先遇上呢個黃綠
呢個醫生真係好差, 係唔係都叫人去比錢驗尿. 上次我朝頭早去睇佢大約有4個BB, 4個BB都要去驗尿.有無禁誇張呀!!!

伯爵府

兒科賺錢……

侯爵府

引用:我仔都係睇開佢,雖然佢真係串d,但佢斷症

原帖由 joan_crazybao 於 15-02-26 發表
我仔都係睇開佢,雖然佢真係串d,但佢斷症快!有次阿仔發燒,有咳同鼻水,人地介紹話佢係兒科專科咪去睇佢 ...
邊個醫生更差呀?

別墅

無耐性學乜人做醫生,仲要做兒科,正垃圾

別墅

佢串就串D,不過之前我對仔女咳左4個月,轉左好多醫生但得佢先睇番好! 佢重叫我兩個小朋友唔好入院,怕惹到更多病菌,唔似貪錢醫生呀我覺得!

大宅

引用:佢串就串D,不過之前我對仔女咳左4個月,轉

原帖由 deschuytter 於 15-05-29 發表
佢串就串D,不過之前我對仔女咳左4個月,轉左好多醫生但得佢先睇番好! 佢重叫我兩個小朋友唔好入院,怕惹到 ...
我二個女都睇開佢,伍永強係串d,不過幾有e德ga,睇過六七次都一定醫返好二個女,其他e生就睇極都係咁,住院都係我要求先肯入院化驗,佢從來冇叫過我二個女驗尿喎,佢係果d唔主張小朋友成日食藥既人

首頁

尾頁

跳至