母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

囝囝個半月,一個鐘內要飲成八安奶,本身已經唔係好夠食喇,食咁多會唔會有問題㗎?唔比佢食又喊足半個鐘

複式洋房

8安奶……你仔仔都好西利下喎……咁既話你要去問問健康院既姑娘先得,因為個半月人仔既胃正常應該係90~150ml既容量,一般黎講呀,而你仔仔要食8安咁多就要健康院姑娘跟番會吾會有咩問題,佢d指標係正常呀?定會超標。另外樓主喂完8安之後係隔幾內再喂過?3個鐘?4個鐘?定係食一餐可以隔好內先再食?餐隔餐既時間你無講吾係好清楚咩情況

複式洋房

回覆:袁家王氏 的帖子

佢一般都係兩個到三個鐘食一餐五安,今次食八安係五安加兩安加一安咁食,呢餐八安之後佢隔咗四個鐘先飲下餐五安。 月頭去健康院一切指標正常,話重得好(一個月重咗一公斤),三月頭會再返健康院,要到時再同姑娘傾。但係佢今次一次食咁多真係好擔心佢會食得太多,食滯咗

大宅

6 weeks is 孟長期呀

大宅

引用:佢一般都係兩個到三個鐘食一餐五安,今次食

原帖由 kayeebellee 於 15-02-26 發表
佢一般都係兩個到三個鐘食一餐五安,今次食八安係五安加兩安加一安咁食,呢餐八安之後佢隔咗四個鐘先飲下餐 ...
我個仔2~3個鐘食3安,夜晚5夠2個鐘就食,7點至12點食到8~9安,不過叫做瞓到天光,12點到6點。出世3kg,而家2個月都6kg,健康院話全人奶,由得佢食喎~

複式洋房

回覆:Lovelycuby 的帖子

我淨係驚佢食得太多咋,一日食成十餐,餐餐都要起碼五安物收手,我本身已經唔係多奶,而家就嚟返工仲一啲奶都年儲過

複式洋房

回覆 kayeebellee 的帖子

吾洗驚╮(╯▽╰)╭一餐半餐咁樣好正常既,個半月人仔食奶味識留肚,食完好快又嗯哂出黎,所以等佢便便少左佢自然都會食少幾餐嫁啦,尼個月數肯食係最好嫁,一定吾會再黃番先。都吾洗驚佢會食滯,bb個胃好細,如果佢食太多就會自然嘔番出黎= =|||一定吾會有食滯尼點事

洋房

咁食很好好呀~! 如果佢食得好,瞓得好,就OK,而且你可以快啲較個BB一日五至六餐, 你就舒服好多了~! 我個女係三個月時,仲係三個鐘一餐. 少食多餐唔係唔好,但出行就好唔得閒了~!
你個B食得咁好~! 放心啦~!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊