想生BB

跳至

首頁
12345...12

尾頁

禁止訪問

男爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投

回覆 YuenTung 的帖子

香港做, 仁安大概十萬

大宅

回覆:ivf一般需要多少$?

$39000港紙,台北做!
一take過bingo

另有4對朋友都bingo,費用都係4-5萬幾攪掂

禁止訪問

伯爵府

台灣做3萬9,係咪未計機票酒店同埋飲食洗費?另外想知,如香港做,大約要請幾多假?

大宅

回覆:wwykk 的帖子

請問哪一間做?是否都是高齡?

禁止訪問

引用:$39000港紙,台北做!一take過bingo另有4對

男爵府

瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

wwykk 發表於 15-2-26 09:51
$39000港紙,台北做!
一take過bingo
我都睇過相關台灣資料, 頗有興趣只是要自己打針, 是否很容易? (因我怕自己唔識打或打錯>.<)

大宅

引用:Quote:原帖由 wwykk 於 15-02-26 發表$3900

原帖由 YuenTung 於 15-02-26 發表
台灣做要留在台灣幾耐?
第一次過去攞針藥同見醫生,2日1夜就可以,見完醫生可即日回港

第二次就等m到!m到大家可以攞定假!
我大約day9飛台灣,day10見醫生照卵子大細,day12再覆診,day14抽卵,3日等待受精,day17植入,可即日回港!

如果冇咁多假,可選擇day9 喺香港揾醫生照卵,再每日報告俾台灣醫生知,再約哪一天要飛台灣抽卵!

2對37歲
3對32歲

情況個個唔同,卵子多少個唔同,雪胎情況亦會影響價錢!我本人$39000,不包機票,朋友價錢都4-5萬!

大宅

引用:Quote:wwykk 發表於 15-2-26 09:51 $39000

原帖由 wyan16 於 15-02-26 發表
我都睇過相關台灣資料, 頗有興趣只是要自己打針, 是否很容易? (因我怕自己唔識打或打錯>. ...
台灣姑娘會好用心教你打針步驟,放心,同先生一齊聽,一齊學!再穩陣d可以錄音!影相等等。。。我返到屋企負責meet住個肚腩,整好針藥,老公負責拮針!其實完全可以自己打針,不過我要佢一齊參與,要佢每針拮落黎,知道我受既皮肉之苦

男爵府

wwykk 發表於 15-2-26 14:58
台灣姑娘會好用心教你打針步驟,放心,同先生一齊聽,一齊學!再穩陣d可以錄音!影相等等。。。我返到屋企 ...
哦, 咁都好D, 可以handle到, 謝謝您的分享!!
可否PM我你找台灣邊個E C 做架? 我諗我都係時候計劃下去做, 無謂再side時間

大宅

回覆:wwykk 的帖子

請問你係台灣邊到做,我都係高0計劃中,但未决定台灣定香港好

大宅

引用:Quote:wwykk+發表於+15-2-26+14:58+台灣姑

原帖由 wyan16 於 15-02-26 發表
哦, 咁都好D, 可以handle到, 謝謝您的分享!!
可否PM我你找台灣邊個E C 做架? 我諗我都係時候計劃下去做, 無 ...

大宅

引用:台灣做3萬9,係咪未計機票酒店同埋飲食洗費

原帖由 ilovedancendanc 於 15-02-26 發表
台灣做3萬9,係咪未計機票酒店同埋飲食洗費?另外想知,如香港做,大約要請幾多假?

...
3萬9未包機票酒店
頭一次短期酒店可以求其少少!
但第二次因stay台時間較長,建議揾間好d,舒服d既酒店,又要抽卵又要植入,住得舒服d,心態上都開心d,最緊要唔好影響心情!

同埋安排下行程周圍去旅行,我通常早上見醫生,下午就直玩到夜晚先返酒店!
因為日日都大把時間,同先生吃喝玩樂,honeymoon咁,好悠閒好開心都會有幫助!

子爵府

如冇特別需要,不建議泰國做,雖然我而家做緊,但費用同香港差不多,仲未計機票酒店同其他食用費用

伯爵府

引用:Quote:原帖由 ilovedancendanc 於 15-02-26

原帖由 wwykk 於 15-02-26 發表
3萬9未包機票酒店
頭一次短期酒店可以求其少少!
但第二次因stay台時間較長,建議揾間好d,舒服d既酒店,又 ...
我都好想去台灣做,便咁多又可順便去玩,但我攞唔到咁多假

男爵府

Jmbb 發表於 15-2-26 16:09
我仲搵緊資料, 主打去台灣做, 因成功例子多, 同埋E+去台灣機票都係1仟左右, 當去旅行輕鬆下囉

大宅

引用:如冇特別需要,不建議泰國做,雖然我而家做

原帖由 momo01 於 15-02-26 發表
如冇特別需要,不建議泰國做,雖然我而家做緊,但費用同香港差不多,仲未計機票酒店同其他食用費用

...
我問過不孕科醫生意見,佢都唔贊成去泰國,
佢只係話泰國醫療好壞參差不齊,好多返香港揾佢地執手尾,但又冇講detail係咩問題。。。

大宅

引用:如冇特別需要,不建議泰國做,雖然我而家做

原帖由 momo01 於 15-02-26 發表

...
你而家進度點?係講英文的嗎?

子爵府

引用:Quote:原帖由 momo01 於 15-02-26 發表如冇

原帖由 wwykk 於 15-02-26 發表
你而家進度點?係講英文的嗎?
有識講國語既

我又不是擔心水平問題,只係冇乜必要黎者。

首頁
12345...12

尾頁

跳至