夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:兩公婆為錢面左左 (請評理)

既然開哂口講到咁樣衰,之後醒目 記住 一毫子都唔好幫佢。 但佢比錢您 比家用您必需要 袋袋平安,收好!
表面上必需要不動声色,無謂比借口佢閂水喉 或 投訴您唔體諒佢! 好多嘢 妙處在: 道理心裡明白 講出口就多余 兼無癮 !

littlesun    發表於 15-2-28 09:37
purple_onion    發表於 15-2-26 17:16

大宅

回覆:Vijoyce 的帖子

樓主,只一句:您超偉大,不計較。
女人仔心經: 女人 一定要儲私已 仲要收好!

明明公一份 婆一份,點解家中大部份開支系您出,個男人有工作都還唔清結婚條數呢?
究竟d錢 去哂邊呢?
佢又有幾多為您呢頭家諗,還是 玩樂 享受 行先呢?

樓主,您的情況似系 如您唔好好替自已打算,對家隨時算盡您最後一分一毫…… 直至……
做人必需要好好替自已打算,保重!

大宅

引用:回覆 Nancy20090615 的帖子我估佢原本都諗

原帖由 Vijoyce 於 15-02-26 發表
回覆 Nancy20090615 的帖子

我估佢原本都諗住比番我, 不過佢依家話我開口先, 所以覺得我好計較.. 其實我 ...
擺明系借口屈錢!

大宅

回覆:兩公婆為錢面左左 (請評理)

佢擺明惡人先告狀! 講就大大聲,還錢?
唔好期望咁高啦 !
除了正職 再加多份兼職,有心慢慢還,終可以還到。 最麻煩系 還得少又辛苦,轉頭又借一大筆,咁就無攪得掂果日 !

大宅

引用:Quote:Vijoyce 發表於 15-2-26 11:06 回覆

原帖由 Nancy20090615 於 15-02-26 發表
嘩, 又首期又借錢比佢還 loan, 最少幾十萬喇, 您真係令佢歎到要嘔番 $5000 就肉赤, 咪話您計較 ...
對付呢d人:
算盤必需牢放在心中,錢字 千萬不可掛口中。
佢話您姑寒、想度水, 即刻比本 錢來錢住 但存款好低的紅簿仔佢睇。。
再盡d show堆借款欠單佢睇,話您都一身債,唔知點算。。
私已必需必需有,仲要收系只得您知的地方。
錢見光必死,實會被共產!

大宅

引用:回覆 seasky21 的帖子佢擺明就無認錯既心,

回覆 seasky21 的帖子

佢擺明就無認錯既心, 仲要話我咩咩咩.. 仲唔係計較係咩??! 又話咁落去做夫妻都無意 ...
您可以試下問佢,但我估佢唔會有錢放落個聯名戶口度。
也有可能初頭系咁2 放少少做餌,引您都放錢落去,到咁上下就一㷛食埋您放入去果d! 同時扮哂可憐 話急要錢救命 !

大宅

回覆:Vijoyce 的帖子

傻啦 !過一排佢隨時又有借口問您攞!
信不信由您 !

大宅

引用:回覆 kkkk9527 的帖子相由身心, 原本都OK樣

回覆 kkkk9527 的帖子

相由身心, 原本都OK樣, 但佢成日愁, 卑氣大, 財神都比佢趕走~ 請賜教 how to win th ...
樓主,我所知ge 已經系樓上講哂。
您必需要好好替自已打算,仲留唔留住一個咁ge 所謂 男人 (難忍) ,也只有您可以替自已作主 !

首頁

尾頁

跳至