想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

3號果日抽了20粒蛋蛋, 個肚一直都好痛, 晚上訓覺時, 胸骨, 胃, 子宮和卵巢都好痛, 透氣時都唔可以大力, 一大力胸骨就刺痛, 好似透唔到氣咁, 心想知道自己荷爾蒙高, 應該今日唔可以放胎架啦.... 點知今早見完吳醫生, 佢話個肚無事呀, 只係d腸胃仲未好番姐... 無問題, 可以照放, 20粒蛋蛋,有19粒受孕到, 當中有9粒質素仲好好添, 開心到不得了, 係醫院到等入去放胎, 心情好緊張, d腸咕嚕咕嚕咁.... 因為我驚痛, 點跳原來過程好快, 而且一d都唔痛, 好成功地將兩粒胎放左入去啦 ..不過放完回來, 一直都有少少肚瀉....唔知係唔係正常架呢, 下午仲試過好似人地谷m來既感覺添, 又係唔係正常呢? 一陣白白豬之後要塞藥啦, 有無姊妹塞完瑪麗醫院比既藥之後, 仲有出去打安胎針呀? 唔知需唔需要再打呢?

大宅

想生BB熱投

原文章由 藍色小雨 於 08-6-5 20:29 發表
3號果日抽了20粒蛋蛋, 個肚一直都好痛, 晚上訓覺時, 胸骨, 胃, 子宮和卵巢都好痛, 透氣時都唔可以大力, 一大力胸骨就刺痛, 好似透唔到氣咁, 心想知道自己荷爾蒙高, 應該今日唔可以放胎架啦.... 點知今早見完吳醫生, ...

我都係qm , 不過放完胎只有打安胎針, 冇塞藥. 我有問過姑娘, 佢話是但一樣喎~我都唔知咩情況打針, 咩情況塞藥呢?ps. 我2/6 放胎的.

[ 本文章最後由 百分百cow 於 08-6-6 00:23 編輯 ]

民房

3號果日抽了20粒蛋蛋, 個肚一直都好痛, 晚上訓覺時, 胸骨, 胃, 子宮和卵巢都好痛, 透氣時都唔可以大力, 一大力胸骨就刺痛, 好似透唔到氣咁, 心想知道自己荷爾蒙高, 應該今日唔可以放胎架啦.... 點知今早見完吳醫生, ...

Hi 藍色小雨,

Your result is so good! Your eggs are so healthy!! How old are you? is this your 1st time IVF? Who is your doctor?

I am doing IVF this month and I'm 27... hopefully I will get good eggs like you! my doctor is Dr. Tay.

Good luck! Take more rest!
Wait for you to announce your good news!

別墅

聽到你講抽到咁多旦旦而且質數又好,真係好替你開心呀﹗等住聽你好消息﹗加油﹗

洋房

Hi 藍色小雨,

您有咁多蛋蛋.. 恭喜您! 祝您一次成功! 您幾多歲呀?

我上星期養和放完胎, 而家等下星期尾派彩。 我今年 32歲, 但我得 3粒蛋蛋咋.. 有一粒仲唔正常, 冇得用。 得返2粒, 好彩2粒都成功受精.... 醫生都唔明, 以我年幾應該會多 d 蛋... 而且已經用藥份量唔少, 唔知點解我反應咁弱。 不過要成功懷孕, 一粒就夠啦!

大家努力!

大宅

想生BB熱投

原文章由 whitecat4 於 08-6-6 15:13 發表
Hi 藍色小雨,

我上星期養和放完胎, 而家等下星期尾派彩。 我今年 32歲, 但我得 3粒蛋蛋咋.. 有一粒仲唔正常, 冇得用。 得返2粒, 好彩2粒都成功受精.... 醫生都唔 ...

whitecat4,
你打針or塞藥呀?
百分百cow

洋房

我而家日日早晚塞藥... 今日係放胎後第 6天.... 希望著床成功。 唔知點解今日有 d 肚痛... 廁所去完都有少少陰 d 陰 d 痛.

別墅

原文章由 JoeC 於 08-6-6 01:38 發表

Hi 藍色小雨,

Your result is so good! Your eggs are so healthy!! How old are you? is this your 1st time IVF? Who is your doctor?

I am doing IVF this month and I'm 27... hopefully I will get good eg ...

JoeC:

我已經快36歲啦, 今次係第二次, 上一次老公太緊張, 交唔到精精比醫生, 醫生又無叫我地雪定, 所以上次係19粒蛋蛋完全死光, 今次都係用雪精, 老公係我抽蛋果日有要務在身, 抽空唔到出來, 醫生見佢上次既紀錄, 怕了他又交不出來, 所以勸佢直接用雪精...我係瑪麗做, 我個醫生係吳醫生和李醫生... 我架下都知結果架, 只是d胎比較理想咋.... 叫你先生多一點食維他命鋅和虫草丸, 你就要多飲花膠湯, 份量唔需要多, 但要天天飲... 祝你成功, 我地一齊努力吧!!

別墅

原文章由 whitecat4 於 08-6-6 15:13 發表
Hi 藍色小雨,

我上星期養和放完胎, 而家等下星期尾派彩。 我今年 32歲, 但我得 3粒蛋蛋咋.. 有一粒仲唔正常, 冇得用。 得返2粒, 好彩2粒都成功受精.... 醫生都唔 ...

Whitecat4:

有時太多蛋蛋唔係一件好事來, 我今次打了十支針, 全部都係112.5IU, 醫生話已經好少藥, 但我都有23粒蛋蛋, 抽出來時就有20粒, 其實一直我個肚都好谷, 係抽蛋前幾日好似人地有了5個月咁, 抽完又好痛, 有時夠用已經得架啦, 何必搞到自己咁辛苦, 依d苦, 邊有人會明白呀, 特別係自己隻c6 , 佢都唔會明白, 我啊媽見我咁辛苦, 都話我好偉大.... 如果正正常常, 你估我地想唔想搞咁多野呀?!!不知幾想慳番果d錢來補身.... 見人地果d咁易有了又走去唔要.... 真係!!!唔識講呀

男爵府

我都是過來人,絕對明白你的感受,加油!

原文章由 藍色小雨 於 08-6-6 16:16 發表

Whitecat4:

有時太多蛋蛋唔係一件好事來, 我今次打了十支針, 全部都係112.5IU, 醫生話已經好少藥, 但我都有23粒蛋蛋, 抽出來時就有20粒, 其實一直我個肚都好谷, 係抽蛋前幾日好似人地有了5個月咁, 抽完又好痛, 有 ...

複式洋房

成績很好, 恭喜你啊!!

現在d腸還有痛嗎?痛得厲害嗎?

複式洋房

藍色小雨,

恭喜晒, 你成績咁好, 真令人羡慕, 記住休息多d, 放鬆d!

我就勁差la, 今日返qm照u/s, 得8粒咋, 上個月都照到有13粒, 睇埋ec都係咁ge成績, 唔知打針後會唔會好d la!

民房

幾好喎!有禁好成績! 我於六月尾放胎, 今年29歲, 而家打緊第四針, 有無人知機會率有幾高!

民房

原文章由 maggieng78 於 08-6-6 23:14 發表
幾好喎!有禁好成績! 我於六月尾放胎, 今年29歲, 而家打緊第四針, 有無人知機會率有幾高!

Hi maggieng78,

I will have IVF this month too.. doing stimulation now. just like you..
I'm 27 years old and hopefully we will all bingo!!
which Doctor are you seeing? I'm Dr.Tay's patient.

Good luck!

民房

My doctor is Dr. Doo!

別墅

藍色小雨,

預祝你成功做人

複式洋房

原文章由 JoeC 於 08-6-6 23:51 發表

Hi maggieng78,

I will have IVF this month too.. doing stimulation now. just like you..
I'm 27 years old and hopefully we will all bingo!!
which Doctor are you seeing? I'm Dr.Tay's patient.

Good lu ...

Hi JoeC,

I am Dr. Tay's patient too,but will hv IVF sometime later. Is everything ok for stimulation? Feeling 谷ma? Pls share.

複式洋房

原文章由 maggieng78 於 08-6-6 23:14 發表

Hi Mannieng78, I am 29 too. How many injections need u hv? And the volume is...?125?215 ? less or more than this amount per injection?

別墅

JoeC, maggieng78 ,

點解你地你個咁後生(27,29)要做都要做IVF嘅?

男爵府

藍色小雨,

成績真係好好呀!! 恭喜妳呀
真的希望2星期後收到妳ga好消息

首頁

尾頁

跳至