夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Deleted
我們一定要幸福

複式洋房

回覆:分隔兩地

小朋友幾大?我c6一星期先先番香港一兩日,已經幾年,一直相信佢,其實佢成日叫我上去陪佢,但我唔想,最近發現佢成日同女人wechat傾計,應該未有事發生,所以好後悔,始終死跟好d, 可能上面太多誘惑

大宅

小朋友一個7歲一個3歲,我就系擔心佢自己寂寞會出事。哎
我們一定要幸福

子爵府

babywahaha 發表於 15-2-27 09:43
小朋友一個7歲一個3歲,我就系擔心佢自己寂寞會出事。哎
這個年齡去新地方學習問題不大, 你C6在那開分公司? 為什麼咁決絕呢? 在者開得分公司你們經濟一定不成問題, 小朋友可以選擇上國際學校!

jeremylui83    發表於 15-2-28 09:43

大宅

回覆 豬兜有情人 的帖子

其實呢個機會系來得好快,所以馬上行動開分公司,怕錯過了機會。但公司在廣東省南海那邊,無國際學校。老公話而家創業時期,要我一定要帶好仔女,等佢安心工作。所以我都唔想每次見面爲呢d事唔開心。我好想支持佢安心拼搏,但又唔知點可以說服自己開心過日子。哎
我們一定要幸福

大宅

回覆 babywahaha 的帖子

我C6都是返大陸深圳、東莞、珠海、汕頭開分公司,
每星期五日在國內、二天在香港,我同妳一樣想過帶埋仔女去大陸一起生活好, 但C6同妳C6一樣說法因為仔女的教育同生活環境始終香港好好多, C6也對我說知道妳驚感情會變淡, 怕我找咩奶嘜奶, 最後C6每晚幾夜都會回香港家, 第二朝再回國內公司, 保持了十年多, 現在國內分公司上了軌道, 他就每星期四天香港, 三天分配在國內公司。

老爺一唔一白

子爵府

babywahaha 發表於 15-2-27 10:07

其實呢個機會系來得好快,所以馬上行動開分公司,怕錯過了機會。但公司在廣東省南 ...
竟然開得那麼急, 相信你C6都沒有時間心情去玩, 他都說得對現場在是創業時期,要帶好仔女,等佢安心工作。
我完全明白妳一個人照顧2個小朋友加擔心C6那種心情, 現階段妳唯一可以做是打理好家庭及照顧好小朋友, 等他可以安心工作, 長假期先過去探他, 唔好太擔心, 妳是他一個好大的支持!

子爵府

621518 發表於 15-2-27 10:22

我C6都是返大陸深圳、東莞、珠海、汕頭開分公司,

大宅

回覆 621518 的帖子

我老公都提出過每晚翻香港然後早上再上大陸,但我覺得咁樣佢會好辛苦,又唔想逼得佢太緊張。我現在唯有睇多d正面的野,等自己安心同有信心。或者再過段時間睇下點,再好好同佢商量下可以點做對大家都好。
我們一定要幸福

大宅

謝謝你鼓勵,我會盡量向好的方面想,希望共同努力,度過呢個迷惘的時期。
我們一定要幸福

大宅

系呀, 待C6自己決定,
自己在他背後默默支持他。

老爺一唔一白

子爵府

babywahaha 發表於 15-2-27 10:56
回覆 621518 的帖子

我老公都提出過每晚翻香港然後早上再上大陸,但我覺得咁樣佢會好辛苦,又唔想逼得佢太 ...
妳好細心, 對呀! 等他安頓好工作, 妳再看情況!

大宅

謝謝你們,希望大家可以幸福
我們一定要幸福

男爵府

我老公更遠在美國呢! 我們每年只見1-2次, 每次都只是一星期左右, 但我們每天都會用Whatsapp或wechat溝通. 我們大家都有共同目標, 就是各自為未來努力, 將來無論我去美國或他回來, 都會團聚的.
可能有人會覺得很有問題, 但我和他都很有自己的想法, 在結婚初期, 我們老是為了芝麻綠豆的事爭吵, 各不相讓, 我甚至有離婚的打算, 但自從他去美國之後, 我們感情反而好了, 每次都會很珍惜短暫的相處時間.

所以於我來說, 分開兩地不是問題.

不過, 國內女性很進取, 你還是要看緊一點.

denisefung    發表於 15-3-6 17:04

子爵府

JessicaElla 發表於 15-2-27 11:14

我老公更遠在美國呢! 我們每年只見1-2次, 每次都只是一星期左右, 但我們每天都會 ...
妳耐力更加犀利

男爵府

嘻嘻......

翡翠宮

加油,始終你C6講嘅都有道理,香港教育比內地好

瑪瑙宮

唯有您跟佢安排, 盡做, 等佢感激您付出. 有無女人, 在香港都會有, 感情淡, 在香港日對夜對都會淡.

大宅

回覆 Nancy20090615 的帖子

系啊,我現在都嘗試咁樣安慰自己。要正面,始終心情唔好會影響小朋友,亦影響感情。
我們一定要幸福

瑪瑙宮

babywahaha 發表於 15-2-27 13:40
回覆 Nancy20090615 的帖子

系啊,我現在都嘗試咁樣安慰自己。要正面,始終心情唔好會影響小朋友,亦影響 ...
是, 有事業的男人容乜易有女人痴, 無事業無錢都有喇, 尤其在大陸, 唔好成日提住驚佢有女人, 要表現自信同支持佢, 由頭到尾一個嬌妻, 佢重驚過您, 您响香港唔會有小王架?

如果有佢就對您唔好, 唔要都罷喇, 同埋, 佢有錢比您要收, 要多 D 傍身.

首頁

尾頁

跳至