夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

babywahaha 發表於 15-2-27 10:56
回覆 621518 的帖子

我老公都提出過每晚翻香港然後早上再上大陸,但我覺得咁樣佢會好辛苦,又唔想逼得佢太 ...
唔好呀!!!咁樣太累身體會唔好架, 我有朋友阿媽就係咁, 因為太累生CANCER
醫生都話有可能係因為壓力同埋長期咁累

等你老公生意好少少再同佢傾下啦. 而家岩岩起步佢都唔得閒將D心思放係享受度啦,唔會有事既, 佢有無晚晚返到宿舍搵你?

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

JessicaElla 發表於 15-2-27 11:14
回覆 babywahaha 的帖子

我老公更遠在美國呢! 我們每年只見1-2次, 每次都只是一星期左右, 但我們每天都會 ...
我同妳一樣C6 係外地工作 , 每隔三四個月回港一星期

每日用SKYPE, WHATSAPP 溝通,

大家的感情反而好左好多, 勁少爭執

JessicaElla    發表於 15-3-9 15:25

複式洋房

畀面勳章

堅持落去

珍珠宮

引用:+本帖最後由+babywahaha+於+15-2-27+09:11+

原帖由 babywahaha 於 15-02-27 發表

半年前起,老公就翻大陸開分公司,每個星期大概4日大陸, ...
香港大學生,都唔夠料入大陸大學,如果教得好,小朋友又讀到,大陸仲勁過香港。亦可以選擇在大陸讀到高中,送小朋友到外國流學。
我建議你,一定要跟,跟就可能留得住個家,唔跟就一定留唔住!家庭比任何事都重要,希望你c6明白

大宅

多謝各位的意見。暫時有共識,我和仔女還是留在香港,長假就去大陸陪佢。平時佢盡量一星期安排4日香港3日大陸。其實呢段時間我都想通了,邊度都無所謂啦,隨緣啦。
我們一定要幸福

大宅

回覆:分隔兩地

Hi 樓主
我case 就1個小朋友跟左媽咪
陪足老公上去咁多日
我公司都係大陸 可以答你大陸既世界唔係大家想像咁簡單
你見識過就知咩叫恐怖

應酬实去卡啦ok 唔洗招呼客都有政府部門啦 稅局 勞動 海關
無一間卡啦ok 係無女坐台 人哋叫你唔叫會話你唔比面 叫都叫埋比你

開頭規規矩矩之後飲多兩杯就越坐越埋

唔係嚇大家我眼見唔少 係我個區香港人個個都有溝女
唔講卡啦ok 自己厂都有女員工 佢哋諗法不擇手段,
所以我結婚都約法三章 無得單獨去卡啦ok

大宅

回覆:分隔兩地

係2個小朋友

首頁

尾頁

跳至