自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

相信大家睇過報紙都知道大陸有人話5隻福娃係預言,預知了災難/動亂發生,我覺得真係好巧合 ,我唔係想導人迷信,引發事端呀,純粹好奇...

1個福娃頭上是風箏,代表濰坊,於是山東火車出事了;
1個福娃頭上是西藏羚羊,於是西藏出事了;
1個福娃頭上是聖火,於是火炬傳遞出事了;
1個福娃頭上是熊貓,於是四川出事了;(5月12日)

咁而家淨返藍色頭上有海浪的福娃未應驗,同時堰塞湖又話仲未洩到洪,水壩裂縫開始頂唔住,好有可能會崩塌,咁咪就係水出事?!
好希望之前4項純粹巧合,發生左咁多事中國真係好慘

[ 本文章最後由 均均媽 於 08-6-6 08:03 編輯 ]

珍珠宮

我覺得老吹姐!!

年頭咁大既雪災, 都冇列到上去, 反而話火炬傳遞出事! 出咩事姐, 比人阻下之麻, 咪一樣傳到!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

禁止訪問

珍珠宮

呢個星期香港成日落大雨,都應驗左啦,唔洗擔心。

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 均均媽 於 08-6-6 08:02 發表
相信大家睇過報紙都知道大陸有人話5隻福娃係預言,預知了災難/動亂發生,我覺得真係好巧合 ,我唔係想導人迷信,引發事端呀,純粹好奇...

1個福娃頭上是風箏,代表濰坊,於是山東火車出事了;
1個福娃頭上 ...

事後孔明就個個都識啦.........第五隻究竟係乜丫....?

子爵府

2024年龍年勳章

原文章由 Sindy 於 08-6-6 14:13 發表

事後孔明就個個都識啦.........第五隻究竟係乜丫....?

福娃的真正身份係

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 818 於 08-6-6 15:22 發表

福娃的真正身份係
http://img337.imageshack.us/img337/9796/cid110d800004a900026f47ur8.gif

我鐘意呀

禁止訪問

大宅

原文章由 818 於 08-6-6 15:22 發表

福娃的真正身份係
http://img337.imageshack.us/img337/9796/cid110d800004a900026f47ur8.gif

哈哈哈哈~~~

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆 #6 818 的文章

so cute
Minniemouse:-P

男爵府

老實講未發生而預言到我先覺得叻.

老作我阿囡都好叻架...希望佢攞到英文創作獎啦...

大宅

我都覺得點解會"橋"得咁交關。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

迷.....

福娃晶晶*木*熊貓——靈感來源:熊貓、宋代瓷器蓮花造型
~四川地震...成立

福娃歡歡*火*火娃哪吒——靈感來源:中國傳統火紋圖案、敦煌壁畫中的火焰紋樣
~搶聖火小事一樁..時有發生, 吾算數

福娃迎迎*土*藏羚羊——靈感來源:中國青藏地區的裝飾造型紋樣、小藏羚羊
~西藏暴亂...就係奧運就到, 達賴先玩野, 人為吾算數
~原來甘肅, 廣西都有暴亂..

福娃妮妮*金*風箏或燕子——靈感來源:燕子、沙燕風箏
~山東火車出軌...因奧運就到, 個司機太興奮, 人為吾算數

福娃貝貝*水*中華鱘——靈感來源:中國年畫-蓮年有餘、中國傳統魚紋樣、水浪紋樣
~大吉

被譽為"長江魚王"的中華鱘,雖經25年的人工繁殖,同樣形勢不樂觀。

中新網5月20日電 據香港大公報報道,三尾中華鱘19日上午從北京海洋館啟程,由國航專機運送,傍晚抵港,並落戶香港海洋公園。據悉,抵港後它們要度過一個月的適應期和免疫期,于下月20日正式與香港市民見面。

大宅

我覺得係發生左ge野,就好似配對咁,比人同佢配好哂!!又唔見d人事先講!!計我話就算係真又點!!!都無辦法避啦!!
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

大宅

熊貓係國寶,唔用熊貓用咩呀!!今年係奧運年,唔用火用咩呀!!
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

民房

海洋公园的中華鐞出事啦

首頁

尾頁

跳至