想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

想生BB熱投

我放胎後day3 &4 , 連續兩晚都係4點幾5點肚痛痛都醒左, 跟住到朝早8點幾又係咁, 肚痛時好似想大大咁, 但又唔係喎, 跟住個肚又扯下扯咁, 今朝又有d又黃又杰的分泌, 唉~

大宅

me too ! (似m 痛)但幾日後冇事, don"t worry, 睇多兩日, 如真係好痛先call 姑娘

原文章由 百分百cow 於 08-6-6 12:35 發表
我放胎後day3 &4 , 連續兩晚都係4點幾5點肚痛痛都醒左, 跟住到朝早8點幾又係咁, 肚痛時好似想大大咁, 但又唔係喎, 跟住個肚又扯下扯咁, 今朝又有d又黃又杰的分泌, 唉~ ...

大宅

想生BB熱投

原文章由 steplovebb 於 08-6-6 14:50 發表
me too ! (似m 痛)但幾日後冇事, don"t worry, 睇多兩日, 如真係好痛先call 姑娘

steolovebb
你好!你幾時放胎ga? 現在情況如何呀? 大家交流一下, 可以嗎?
百分百cow

別墅

我放胎後day3 &4 , 連續兩晚都係4點幾5點肚痛痛都醒左, 跟住到朝早8點幾又係咁, 肚痛時好似想大大咁, 但又唔係喎, 跟住個肚又扯下扯咁, 今朝又有d又黃又杰的分泌, 唉~ ...

百分百cow:

我5號放胎回家, 已經有好似m痛既感覺, 晚上又係咁痛, 我未用溫水袋咯, 仲有肚瀉添呀.... 個肚扯扯下, 都好似聽過d姊妹咁講過, 係唔係正常呢? 但我早晚都塞藥, 所以係唔係都有分秘物....

大宅

想生BB熱投

原文章由 藍色小雨 於 08-6-6 16:25 發表

百分百cow:

我5號放胎回家, 已經有好似m痛既感覺, 晚上又係咁痛, 我未用溫水袋咯, 仲有肚瀉添呀.... 個肚扯扯下, 都好似聽過d姊妹咁講過, 係唔係正常呢? 但我早晚都塞藥, 所以係唔係都有分秘物.... ...

藍色小雨,
我都唔知咩係正常咩係唔正常, 我係打安胎針, 冇塞藥, 所以答唔到你, 不過好似就冇聽過會肚瀉喎

大宅

dear 百分百cow

當然可以分享下啦, 我放過3次胎 (同一次抽旦). all failed.
不過我次次感覺都不同, 試過好痛, 又試過放胎後完全冇感覺, 所以我覺得憑feeling 係唔可靠....我以前放胎好緊張, 攪到自己好辛苦.....希望你可以放鬆d, (雖然好難, 試下啦)

衷心祝你bingo !! good luck !!

洋房

Dear 百分百cow,
我係29/5放胎,當晚亦有些少痛,又係3/6持續肚痛,4/6已經有月經.仲好似血崩.
[img align=left]http://lilypie.com/baby1/060330/3/16/1/+8[/img]My baby Charlize

大宅

想生BB熱投

原文章由 Ankis 於 08-6-7 02:15 發表

我係29/5放胎,當晚亦有些少痛,又係3/6持續肚痛,4/6已經有月經.仲好似血崩.

Ankis,
再接再厲, 唔好放棄, 你計劃放雪胎嗎?

大宅

想生BB熱投

原文章由 steplovebb 於 08-6-7 00:09 發表
dear 百分百cow

當然可以分享下啦, 我放過3次胎 (同一次抽旦). all failed.
不過我次次感覺都不同, 試過好痛, 又試過放胎後完全冇感覺, 所以我覺得憑feeling 係唔可靠....我以前放胎好緊張, 攪到自己好辛苦.....希 ...

Steplovebb
我今日都頂唔住, 打電話俾姑娘, 佢話人人的感覺都會唔同, 不過我呢種情況都係正常, 若果頂唔住都可以食必理痛喎~不過我都沒有抱太大的希望!你呢, 會再試嗎?

大宅

吓咁未早左m 囉 !

原文章由 Ankis 於 08-6-7 02:15 發表

大宅

我覺得relax d冇咁痛, 希望你當然有啦, 但不要太緊張, 平常心去面對,反正你緊張都唔一定得, 最重要唔好自己太辛苦, 加油呀 !!

我已開始2nd ivf (dr. milton leong)

原文章由 百分百cow 於 08-6-7 12:47 發表

Steplovebb
我今日都頂唔住, 打電話俾姑娘, 佢話人人的感覺都會唔同, 不過我呢種情況都係正常, 若果頂唔住都可以食必理痛喎~不過我都沒有抱太大的希望!你呢, 會再試嗎? ...

大宅

想生BB熱投

原文章由 steplovebb 於 08-6-7 16:32 發表
我覺得relax d冇咁痛, 希望你當然有啦, 但不要太緊張, 平常心去面對,反正你緊張都唔一定得, 最重要唔好自己太辛苦, 加油呀 !!

我已開始2nd ivf (dr. milton leong)

...

steplovebb,
我痛時都有深呼吸, 放鬆自己, 不過野野都準時半夜痛醒, 都咪話唔攞命, 沒覺可以訓到4個鐘, 姑娘咪話呢d叫生理時鐘law~一痛就係15min 左右, 好準ga , 個人一清醒左就冇咁痛!不過我會頂住, 最多DAY TIME 訓返兩轉~
你現在去到邊個STEP , 大家一齊加油.
百分百COW

大宅

我next week 抽旦啦, 唔知今個cycle 會否放旦, 因要比梁醫生睇下, 有時未必可同一個cycle 放返....

冇覺好瞓好慘呀, 不過為左你肚內的胚胎, 忍下啦, 好快就2weeks 啦 !!

原文章由 百分百cow 於 08-6-7 17:29 發表

steplovebb,
我痛時都有深呼吸, 放鬆自己, 不過野野都準時半夜痛醒, 都咪話唔攞命, 沒覺可以訓到4個鐘, 姑娘咪話呢d叫生理時鐘law~一痛就係15min 左右, 好準ga , 個人一清醒左就冇咁痛!不過我會頂住, 最多DAY TIME ...

複式洋房

After embryo transfer, if the progesterone level is too low, m will come very soon. Usually after the pregnancy test, if it is negative, then you need to stop the suppositiories so that m will come in a few days.

Did your doctor give you suppositories or some injection of progesterone after embryo transfer?

大宅

想生BB熱投

原文章由 Frisbe 於 08-6-7 23:59 發表
After embryo transfer, if the progesterone level is too low, m will come very soon. Usually after the pregnancy test, if it is negative, then you need to stop the suppositiories so that m will come in ...

Dear Frisbe,
今日放始day6, 所以返左e院打針&抽血, DR.NG 話打針就係增加孕酮的LEVEL , 不過我無塞藥, 我問過好似EITHER 一様, 你知唔知咩情形是打針, 咩情形是塞藥呢?
百分百COW

別墅

原文章由 百分百cow 於 08-6-8 14:25 發表

Dear Frisbe,
今日放始day6, 所以返左e院打針&抽血, DR.NG 話打針就係增加孕酮的LEVEL , 不過我無塞藥, 我問過好似EITHER 一様, 你知唔知咩情形是打針, 咩情形是塞藥呢?
百分百COW ...

我有問過姑娘, 點解唔打針, 佢話醫院只會塞藥, 面且塞藥和打針功能都係一樣, 都係輔助形式, 都係安胎既荷爾蒙之類既藥,但打針會刺激卵巢, 一般唔見意打針.... 聽見佢咁講, 我就無再問下去了...

大宅

想生BB熱投

原文章由 藍色小雨 於 08-6-8 17:34 發表

我有問過姑娘, 點解唔打針, 佢話醫院只會塞藥, 面且塞藥和打針功能都係一樣, 都係輔助形式, 都係安胎既荷爾蒙之類既藥,但打針會刺激卵巢, 一般唔見意打針.... 聽見佢咁講, 我就無再問下去了... ...

藍色小雨,
姑娘講得好啱, 因為DR.NG 有講打針個肚會谷谷地,好似谷M 咁, 所以我現在都覺得好辛苦
百分百COW

別墅

原文章由 百分百cow 於 08-6-9 15:34 發表

藍色小雨,
姑娘講得好啱, 因為DR.NG 有講打針個肚會谷谷地,好似谷M 咁, 所以我現在都覺得好辛苦
百分百COW

百分百cow:

我只係塞藥, 但都有谷m既感覺呀, 半夜痛醒, 條腰痛到不得了, 聽過有d姊妹話谷完m feel之後就仲左啦......其實谷m好唔好架?

小雨

大宅

想生BB熱投

原文章由 藍色小雨 於 08-6-10 11:43 發表

百分百cow:

我只係塞藥, 但都有谷m既感覺呀, 半夜痛醒, 條腰痛到不得了, 聽過有d姊妹話谷完m feel之後就仲左啦......其實谷m好唔好架?

小雨

Dear 小雨,
其實我都唔知好定唔好, 因為有d人冇咩feel 都bingo. 但係半夜痛醒就我都試過, 昨晚又4:15左右痛醒左la , Dr.Ng, 就講話係因為打完針的關係, 咩另到d腸的郁動唔係好協調, 你係肚瀉呀?覆診那天, dr. 都有問我, 我就冇肚瀉,不過肚仔就好唔舒服, 想去大大但係我又唔敢用力~

民房

有冇人放胎後, 半夜肚痛,痛到醒左?

我28/5放胎,13/6返qm check,但依段日子在不定時內,偶然有m痛feel、卵巢吉吉地、勁肚脹、又肚瀉。
救命! 依d feel 實在好辛苦。
我今個月中19-23/5第2次做ivf,心情好驚,驚失又敗,我32歲嘞!
請問做ivf之前,食dセ好?要做dセ嘢準備?有冇姐妹有心得教路。

首頁

尾頁

跳至