論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

我新banban都係上個月20號先黎,but你囝囝太細過喇,當然要認人同喊啦...我囡囡now5歲&佢黎之前兩個月我巳經同囡囡洗腦話新姐姐有幾好有幾叻,&叫囡囡教番姐姐講中文同認路...所以姐姐第1日黎我囡囡巳經對佢好熱情but個新姐姐到依家仲係幾cool....
頭兩日囡囡都肯同佢瞓(子母床),but之後就唔肯喇...even我話過去佢張床一齊瞓佢都話唔好,囡囡話同姐姐唔係好friend,所以唔想同佢瞓喎....咁唯有等多一段時間先啦...
個工人又無主動搵野引佢返房..對佢黎講無問題架,仲有覺好瞓添....唉....
小朋友一定鍾意去公園玩嫁啦..叫印印同佢去多d玩多d..好快就會跟嫁啦...因為以前我老爺都係咁樣黎"親近"我個囡...work嫁..

[ 本文章最後由 lubelubehk 於 08-6-6 13:54 編輯 ]

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我工人岩岩嚟個時, 大仔只得3歲, 佢一向唔跟陌生人, 所以我都有點擔心, 之前不停同佢講工人好好人, 好似學校d嬸嬸咁嫁~
點知工人一嚟到, 大仔主動同工人玩, 工人又唱歌又同佢玩玩具, 不知幾friend, 所以最好叫工人主動d, 去下公園又或者唱下歌仔, 玩下玩下你小朋友實會跟佢

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

禁止訪問

複式洋房

原文章由 cherrymuimui 於 08-6-7 17:08 發表
今日黑雨唔駛返工,所以朝早同印一齊同bb玩,到左下午,我同老公真係好肚餓想落街食lunch,點知bb一見我地換衫就開始跟到實,佢唔俾印印抱,最後係偷偷地走,係門口聽到佢喊得好大聲,哎~~都唔知要幾耐先肯跟呢個姐姐呀!! ...

傻啦, 你有得俾佢揀, 佢梗揀你地啦, 佢唔喊你重唔開心呀!你俾多d 時間佢地單獨玩就得架啦!

禁止訪問

複式洋房

原文章由 emily1021 於 08-6-7 17:47 發表

傻啦, 你有得俾佢揀, 佢梗揀你地啦, 佢唔喊你重唔開心呀!你俾多d 時間佢地單獨玩就得架啦!

漏咗:雖然佢會喊, 但唔好偷偷地咁走, 喊吓冇所謂, 唔好為咗你地自己好過d, 令佢對你地失信心, 一定要實話實說!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至