跳至

首頁

尾頁

別墅

我去左反斗城睇, 唔知選那個好?

- GRAXX high chair: 背部無硬身的墊, 我bb未坐得穩, 怕佢坐到攣腰

- COMBX 坐地型餐櫈: 舒適些, 背部有硬身厚 cushion, 但因為是坐地型, 不能與大人同枱食飯

請比d意見, thanks.

大宅

我會prefer high chair, 因為可以坐到3歲幾4歲, 同埋可以train佢地知道一開餐就要坐埋位唔可以走嚟走去.

不如去睇下chicco丫, 我覺得佢ok wor

別墅

認識瑞士牛牛第一回

當然係高椅好啦,可以一同高度食飯麻。恩恩都有張低既搖椅飯枱,我每次都要坐低一級黎同佢食粥好辛苦架,所以我都準備轉喇~

別墅

如果只係想食粥/第時食飯用high chair 好d架, 餵食我自己就覺得最好唔好用搖椅兩用個d (combi/aprica, 我自己用緊aprica), 因為個背部唔可以較直, bb好難坐住食, 同埋張墊好易汙糟, 我extra買左張專for aprica 既膠套都係唔方便, 結果最後都係用返 high chair 餵粥粥...

大宅

我個一直都用緊graxx high chair, 我覺得佢有得較高較低都幾好用啊! 而且佢倚背都有得較上較落, bb初時未坐得太好時, 我較低佢嚟餵, 到而家我會較直比佢坐囉! 同埋個墊係膠面, 滴到野沬都幾方面, 同埋如果坐梳化餵佢咪較低佢, 坐餐枱餵咪較高囉! 咁樣方便好多, 有時大人開飯想餵d魚肉佢食, 如果坐地, 會好唔就手架!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你既BUDGET係幾多先..
你知啦有D HIGH CHAIR 只可以坐到3歲..之後就冇用..
我自己就買左張0/3 BABY 既HIGH CHAIR..
可以坐到幾大都得..唔會唔岩用..你知啦..佢起碼要到6-7歲先可
以夠高坐大人櫈..中間果段時間都唔知坐咩好..又唔夠高..
我見我表弟仔果時要企係度食飯..都幾慘架..一係就要坐查機仔食..
彎住條腰...

你睇下..我仔仔坐得幾開心..

原文章由 catcat_mama 於 08-6-6 02:11 PM 發表
我去左反斗城睇, 唔知選那個好?

- GRAXX high chair: 背部無硬身的墊, 我bb未坐得穩, 怕佢坐到攣腰

- COMBX 坐地型餐櫈: 舒適些, 背部有硬身厚 cushion, 但因為是坐地型, 不能與大人同枱食飯

請比d意見, tha ...

別墅

我都買左chixco 既high chair 俾囝囝坐住食野, 咁樣可以避免佢周身郁, 可以調較高度,椅墊係膠面,用濕布抹就得,都幾好,仲可以坐到3,4歲,都抵坐

大宅

減齡達人勳章

Adakitty, 我有興趣買你提議的HIGH CHAIR, 請問買了幾多錢?

原文章由 adakitty 於 08-6-9 15:35 發表
你既BUDGET係幾多先..
你知啦有D HIGH CHAIR 只可以坐到3歲..之後就冇用..
我自己就買左張0/3 BABY 既HIGH CHAIR..
可以坐到幾大都得..唔會唔岩用..你知啦..佢起碼要到6-7歲先可
以夠高坐大人櫈..中間果段時間都唔知 ...

別墅

多謝各位意見, 我一於去買 high chair

子爵府

各位媽媽..我果張櫈全套買左..2630(包飯枱 同埋坐墊),
不過..如果你地只係買張櫈(已經包括BABY SEAT)就2100.

貴就貴D..不過阿B大個都用到..大人都坐得..佢唔坐就我坐..哈哈

男爵府

報料:用HSBC Visa Card既積分換,只要加$1,300,不過就冇得簡colour,其他accessories要係0/3 baby買,好抵 ,我好好彩換到兩張我想要既colour比對小魔怪
原文章由 adakitty 於 08-6-11 21:11 發表
各位媽媽..我果張櫈全套買左..2630(包飯枱 同埋坐墊),
不過..如果你地只係買張櫈(已經包括BABY SEAT)就2100.

貴就貴D..不過阿B大個都用到..大人都坐得..佢唔坐就我坐..哈哈 ...

大宅

減齡達人勳章

可唔可以摺起方面放在一邊的.

子爵府

哇。。。你張粉紅色好靚呀。。我遲d會生多個。。所以冇choose。。要左張橙色。。哈哈。。

原文章由 chapman媽 於 08-6-11 09:26 PM 發表
報料:用HSBC Visa Card既積分換,只要加$1,300,不過就冇得簡colour,其他accessories要係0/3 baby買,好抵 ,我好好彩換到兩張我想要既colour比對小魔怪http://f20.yahoofs.com/hkblog/UQb7VGKRGBbnQi_vgu1WzjEdYDi5Nw- ...

子爵府

張櫈唔摺得架。。如果你屋企冇咁多地方。。就唔係咁方便。。

原文章由 敬溢媽 於 08-6-11 10:41 PM 發表
可唔可以摺起方面放在一邊的.

別墅

咁我買俾囝囝張chixxo既high chair都唔算太貴喎, 折左都唔洗$1600,仲有條價值$400既大毛巾送

首頁

尾頁

跳至