在職全職

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:可以,39歲&

原帖由 2011PUSSYCAT 於 15-03-04 發表
可以,39歲𨍭工$22k, 44歲再轉$26k
咁好,自己搵?還是經agent?

禁止訪問

子爵府

回覆:如果40出頭既你,敢唔敢轉工

無學歷就唔好博了

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

大宅

回覆:書蟲 的帖子

自己搵

大宅

回覆:kaiyui_BB 的帖子

Shipping + CS

大宅

回覆:kaiyui_BB 的帖子

你同我一樣處境!好想辭職呀!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kaiyui_BB 發表於 15-3-1 08:37
係間公司做左9年,做到心灰意冷,workload有增無減,做得好唔會讚你,做錯野鬧到趴街,好想走呀,但又驚搵 ...
呢D要睇下自己行頭係點...

而家同後生O既...有冇乜野優勝之處, 因為年齡輸蝕就要搵其他野補返

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

力神 發表於 15-3-1 12:37
40歲$16000人工會轉工嗎
會睇乜野職位先, 錢冇得淨咁睇

寶石宮

藍星人民 發表於 15-3-2 12:27
回覆 kaiyui_BB 的帖子

我情同你好似呀...做咗10年一句贊美說話都冇, 但做錯嘢就揚開曬鬧到你爆, 好冇意思 ...
擔唔擔心轉環境會唔習慣?

寶石宮

M.A.C 發表於 15-3-3 12:52
唔好意思,我非會計行業人士,只係屬零售行業
我仲以為做"專業工種"會比較吃香揾錢多點(即使工時不一定短) ...
我估是會計文員之類

寶石宮

lung74 發表於 15-3-3 13:47
我轉左,但超後悔,40歲,睇落搵到份好有前途的工,大公司,人工多一萬,title高左。之前份工就勁爽,自己 ...
JM, 你人工一定好高, 轉工可以多一萬..咁老細都唔會死左人O既...比得多一萬..正常係起碼高兩級

寶石宮

洋蔥頭媽咪 發表於 15-3-4 16:56
me too,做到好灰,workload 越黎越多,付出150%但呀頭覺得老馮,永遠唔會珍惜你
只怪自己命苦 ...
而家D老細都係多數呢類人啦

寶石宮

solim 發表於 15-3-5 09:03
搵工真係要d運仔、有人轉左更好、有人轉左仲差。大家不如分享下有咩方法可以防止轉更差ge 工?

...
我都想知....我淨係識睇錢係唔係多D....老細係乜野人, 我見工果時真係get唔到

寶石宮

bolaw 發表於 15-3-6 14:31
40 歲 win 嘅係經驗,send 下 cv 試下個 market 先
不過好老實就係

有D 工種, 5年同10年O既經驗都冇乜野分別....
人地30鬆D 有經驗又後生D

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:如果40出頭既你,敢唔敢轉工

我岩岩辭左職,未搵到新工。唸住一路休息一路搵。

我都係呢間公司做左7年。同好多jm一樣,做得好老闆唔會讚,有時我覺得佢可能都忘記我既存在。對我同對其他同事又唔一樣,對我好似冇咁公平。老闆有留我,但佢冇用加人工留我,想同我講心。只係話做滿10年有老人獎拎。同埋佢應該睇死我唔敢走。依家返工地點好遠,好唔方便。

搵新工應該唔難,新工仲可能高人工過依家添。我唯一擔心係,新工會冇依家咁自由,我依家有事的話,講底聲就可以早少少走或晏少少返。依家5.5日,但我工種都有要返6日,我唔想返6日,又擔心新工要我返6日,又擔心冇咁自由....我都唔知自己想點。我其實係好想走的,唔係都唔會辭職。公司又太冇誠意留我啦。

希望大家可以互相打下氣,傾下計。我如同我老公講,佢只會話我想點就點,所以問佢都冇咩意思。

al14    發表於 15-3-13 22:57

寶石宮

我係好媽媽 發表於 15-3-7 01:51
我岩岩辭左職,未搵到新工。唸住一路休息一路搵。

我都係呢間公司做左7年。同好多jm一樣,做得好老闆唔會 ...

搬過office黎??

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:我係好媽媽 發表於 15-3-7 01:51 我

原帖由 good_pig 於 15-03-07 發表
我 work on site 的

寶石宮

我係好媽媽 發表於 15-3-7 21:36
我 work on site 的
IC

男爵府

畀面勳章

回覆 good_pig 的帖子

都擔心架..邊做邊揾囉...想快D逃出魔掌.

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

我識得有人, 搵得仲多, 你可試下找。

首頁
12345...6

尾頁

跳至