跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

今年9月返青衣St. Thomas k1同學仔 , Hello!

My son will be in am class.

禁止訪問

複式洋房

HI,

My son 都係am class, hello 各位

大宅

I choose St. Thomas because the teachers are good(heard from my friends) and the school environment is large.
How about you all?

大宅

好媽媽勳章

Hello
我細仔都在9月成為多默寶寶. 讀上午班.
我揀佢因為我大仔是畢業生, 讀開有感情.
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

複式洋房

Hello LOOLOO,

nice to meet you

我同Ipchan一樣,都係因為環境大小朋友可以有多d活動空間。

我住葵芳架,你地呢?

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

copy from http://www.stthomas.edu.hk/common/index_main_6.htm

全年學費為 $16310 一年分十期(七、八月份不用交學費),每月學費 $1631
(不包括每月茶點費用$80。)
*如有申請學券之學生,每月學費為$631

備有褓姆車接送,並有專人隨車照顧。
但車費唔知啊~

原文章由 lks050526 於 08-6-14 22:33 發表
你地知唔知學費會係幾多
茶點費係幾多....(大約)
另知唔知校車的事情

kaihon1102 , 我住TY.

[ 本文章最後由 LOOLOO 於 08-6-16 00:25 編輯 ]
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

大宅

Hello LooLoo!

I have seen u in another St.thomas before. Nice to meet you here!

BTW, I would like to ask , do u think there is much change after the new principal came?

大宅

好媽媽勳章

Ipchan,

咁細仔都未返學, 實質有咩改變我仍未知. 但聽講沒有了默書, K2功課較以前多和深少少, 英文書本改用了story book等等.

但返到學校仍見到每個老師和姨姨都是和藹可親, 笑容滿面, 呢點就一d也沒變.

大宅

Thanks a lots!
I also heard that the teachers are good. So it is really true.

原文章由 LOOLOO 於 08-6-18 18:09 發表
Ipchan,

咁細仔都未返學, 實質有咩改變我仍未知. 但聽講沒有了默書, K2功課較以前多和深少少, 英文書本改用了story book等等.

但返到學校仍見到每個老師和姨姨都是和藹可親, 笑容滿面, 呢點就一d也沒變. ...

複式洋房

Hello,

My daughter (Allison) will study in k1 am class too, nice to meet you!

Do u know about which primany school was commonly admitted?

大宅

好媽媽勳章

http://www.stthomas.edu.hk/common/index_main_8.htm

原文章由 Carolyukk 於 08-6-25 15:56 發表

Do u know about which primany school was commonly admitted?

大宅

Looloo,

It's very useful! Thanks very much!

原文章由 LOOLOO 於 08-6-26 00:04 發表
http://www.stthomas.edu.hk/common/index_main_8.htm

複式洋房

回覆 #2 LOOLOO 的文章

Thank you LOOLOO!

複式洋房

除了地方大外,仲有咩好呀?!學習方面多唔多元化呢?!有冇戶外遊樂場或園圃?多唔多參加公開活動或比賽?一年大約有幾多次帶小朋友戶外參觀?茶點知唔知食咩多?一星期有幾多堂英文及普通話?睇見個校舍就好吸引啦!!係唔係一定要教徒先收?有冇新儀民?想知更多更多!!

複式洋房

下星期就係家長會同遊戲日,你們能出席嗎?

大宅

Yes, I will.
Will u go too?

原文章由 Carolyukk 於 08-8-22 14:56 發表
下星期就係家長會同遊戲日,你們能出席嗎?

禁止訪問

複式洋房

家長會多數唔去,因為我要一拖二(2個細路),遊戲日我就會同亞女去,老公攞o左假湊住個仔 知唔知遊戲日要不要穿校服?

首頁
12345...8

尾頁

跳至