6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

洋房

引用:我住外國,+呢度係法例規定唔可以俾BB坐學行

原帖由 Vinkivan 於 15-03-04 發表
我住外國, 呢度係法例規定唔可以俾BB坐學行車, 亦唔會有得買, 但呢度啲BB一樣識行識走, 其實由BB學反身, 坐 ...
有趣!竟然有國家無學行車買

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Vinkivan+於+15-03-04+發表我

原帖由 rolandmcdon 於 15-03-04 發表
有趣!竟然有國家無學行車買
我初初嚟到呢邊住聽見冇得用, 冇得買都好疑惑, 但睇住3個契仔大, 到時候自己就會周邊搵嘢扶然後識行識走, 就真係感到原來學行係唔需要學行車喇!

洋房

引用:Quote:原帖由+rolandmcdon+於+15-03-04+發

原帖由 Vinkivan 於 15-03-04 發表
我初初嚟到呢邊住聽見冇得用, 冇得買都好疑惑, 但睇住3個契仔大, 到時候自己就會周邊搵嘢扶然後識行識走, ...
Agree agree!! 請開估,你個度係.....?
(Singapore?)

公爵府

7-8個月幾個月就可以開始試下既,不過坐既時間一開始唔要太過耐喇

水晶宮

引用:Quote:原帖由+劉芬尼+於+15-03-02+發表唔多

原帖由 rolandmcdon 於 15-03-02 發表
我都聽過呀!我亦都聽過一歲前都唔好用...但係一歲都未學行,點考PN

...
我女都係15個月先真正識行,唔擔心

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Vinkivan+於+15-03-04+發表我

原帖由 rolandmcdon 於 15-03-04 發表
Agree agree!! 請開估,你個度係.....?
(Singapore?)
加拿大呀

男爵府

回覆:幾大可以坐學行車?

我仔5個幾月開始每日比佢坐3分鐘
依家6個月,識得坐住行,不過都只比坐5至10分鐘

洋房

引用:我仔5個幾月開始每日比佢坐3分鐘依家6個月

原帖由 ArJacobMa 於 15-03-05 發表
我仔5個幾月開始每日比佢坐3分鐘
依家6個月,識得坐住行,不過都只比坐5至10分鐘

...
好叻叻!係唔係仔個身體硬淨D所以會快行?我個囡6個月坐都未坐得掂

洋房

引用:Quote:原帖由+rolandmcdon+於+15-03-04+發

原帖由 Vinkivan 於 15-03-05 發表
加拿大呀
Surprise !

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

最好唔好比...

別墅

回覆:rolandmcdon 的帖子

六個幾個月

複式洋房

回覆:幾大可以坐學行車?

我六個幾月比佢坐下 每次10分鐘左右 當玩具 無諗住會快d行 不過 佢坐幾前 就識向目標物前行了 佢玩得好開心

複式洋房

引用:我六個幾月比佢坐下+每次10分鐘左右+當玩具

原帖由 ManKa03 於 15-03-07 發表
我六個幾月比佢坐下 每次10分鐘左右 當玩具 無諗住會快d行 不過 佢坐幾前 就識向目標物前行了 佢玩得好開心 ...
幾次

洋房

引用:Quote:原帖由+ManKa03+於+15-03-07+發表我

原帖由 ManKa03 於 15-03-07 發表
幾次
又幾叻喎!

珍珠宮

我BB6個月開始坐學行車。

大宅

我女6個月幾開始坐學行車, 我當玩具咁俾佢坐, 5會坐起過10mins, 佢好enjoy.
個人認學baby jumper咪又係touch到地下bb仲跳埋tim, 但一樣玩得, 只不過無得行來行去, 如果5想bb用學行車行, 可以教5move得. 學行車其實係教5訓到bb行, 但可以當玩具,俾佢企下玩下, feel the ground
http://www.fisher-price.com/en_U ... Rainforest-Jumperoo

珍珠宮

回覆 rolandmcdon 的帖子

我仔12個月大時都唔識行,只可以扶住企同行,連自己獨立企都做唔到,但我冇用學行車(本來諗住用,最後決定唔用),只用過學行推車,同埋大人多D扶佢行,
我仔13個幾月可以離手行

洋房

回覆:Littlecatta2013 的帖子

「學行推車」係唔係即係類似超級市場個D手推車?個D容唔容易反?
我囡7個月都仲未坐得穩,可能13個月企都未企得到...唉

洋房

引用:我女6個月幾開始坐學行車,+我當玩具咁俾佢

原帖由 inPink 於 15-03-16 發表
我女6個月幾開始坐學行車, 我當玩具咁俾佢坐, 5會坐起過10mins, 佢好enjoy.
個人認學baby jumper咪又係tou ...
你有用baby jumper? 用後感如何?

珍珠宮

回覆 rolandmcdon 的帖子

學行推車係呢類:http://hktoys.vtech.com/product/ ... 8%E8%A1%8C%E8%BB%8A

可以唔買學行推車,PLAYGROUP導師教我地可以俾BB推"登"仔學踏步,比學行推車穩陣,"車速"易控制,
因為我之前已經買左學行推車,所以有俾BB玩

BB識得踏步後,就學單手扶大人行,愈扶愈少,之後學離手

首頁

尾頁

跳至