想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 Magmagcheng 的帖子

我無塞小白球,所以唔知道。但小白球應該是黃體胴,咁就有機會影響綠d, 就算到due date 都要再驗血作準。

別墅

回覆:我16-2第一次IUI,好似有結果喇 (高齡,m唔準)

Thanks

伯爵府

引用:因為我試左成年,加上我M+唔準,所以我一直

原帖由 hellobaby_01 於 15-03-02 發表
因為我試左成年,加上我M 唔準,所以我一直係用紅D,近呢幾個月加埋體溫。
排卵日紅D一定要深粗,所以15/2 ...
當今晚check 到深粗,係咪第二日要去交精做iui?駛唔駛打咩針等佢出黎架?深粗都唔係即出?破卵針係咪就係令佢即出?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

cloudyjess 發表於 15-3-13 23:24
當今晚check 到深粗,係咪第二日要去交精做iui?駛唔駛打咩針等佢出黎架?深粗都唔係即出?破卵針係咪就係令 ...
你要同診所個邊夾好, 之前照左蛋蛋的SIZE 係幾多, 預計幾多日後會排卵 (醫生有呢方面的經驗+ 自己要CHECK 住), 如果深粗日 = 約好個日, 就可以請C6個朝留丁丁, 如期進行IUI, 唔需要打破卵針.
如果在預好個日都無深粗, 咁個日C6唔駛上去留丁, 但你要上去睇下粒蛋蛋乜野狀況, 視乎情況打破卵針, 再過兩日先會做IUI

大宅

回覆:我16/2第一次IUI,好似有結果喇 (高齡,m唔準)

我今個月都準備做iui啦,見到你成功覺得好鼓舞。我而家覺得有D緊張,你放丁後點樣令自己輕鬆d?醫生話iui只有15%成功率,所以我都唔敢抱咁大希望

大宅

認識瑞士牛牛第一回

aliceay 發表於 15-3-14 01:33
我今個月都準備做iui啦,見到你成功覺得好鼓舞。我而家覺得有D緊張,你放丁後點樣令自己輕鬆d?醫生話iui只 ...
真係得15% 架咋,所以當大抽獎就可以架喇。完成後在床上休息30-45 分鐘,唔好俾呢件事影響你日常生活,如果沒有不適(正常都唔會嘅),可以繼續返工。我係繼續飲咖啡、行街、有時忙到唔記得自己做過iui.

好明白會忍唔住偷驗,但其實對件事無幫助,因為到第時bingo 喇,你仲會面對更多次等待嘅時間,例如受精卵有冇成功跌入子宮、又要等七週聽心跳,我衣加都繼續等等等。

你加油呀!:)

大宅

引用:Quote:aliceay+發表於+15-3-14+01:33+我今

原帖由 hellobaby_01 於 15-03-14 發表
真係得15% 架咋,所以當大抽獎就可以架喇。完成後在床上休息30-45 分鐘,唔好俾呢件事影響你日常生活,如果 ...
好,希望我都可以盡量輕鬆D唔去捻。都祝你孕期順順利利,生個健康BB

別墅

其實用clearblue哈哈笑 check 好d 定用红d check 好d呀?我仲未買到红d 呀

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 Forbb 的帖子

用紅d la, 平好多,啲錢留返黎俾baby 或者自己補身啦。紅d 準架。

大宅

引用:+本帖最後由+hellobaby_01+於+15-3-2+13:33

原帖由 hellobaby_01 於 15-03-02 發表

我同C6 努力左大約一年喇,不過大家愛愛的時間都好有限 ...
請問你看那個婦科醫生

別墅

回覆 hellobaby_01 的帖子

係咪見到“深“粗先打去约醫生?淺淡都吾好约住?

大宅

回覆:我16/2第一次IUI,好似有結果喇 (高齡,m唔準)

Congrats!
我都係Dr Lo patient. 2胎都係 IUI Bingo. 一囝一囡。
第一胎後生D,natural IUI bingo.
第二胎就要加埋打針谷卵。點知做嗰日Dr Lo放假,改左由Dr So做。很感恩都Bingo埋。
Relax, 祝BB 健康生長,順利出世!

肥豆媽咪    發表於 15-4-23 21:33
hellobaby_01    發表於 15-3-15 23:54

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 April08 的帖子

你係咪兩胎都一次過 bingo? 我覺得盧醫生人又好,醫術又好,就係奇怪無乜人講,但其實好多人搵佢。我都係朋友介紹。
想問你在邊度生呀?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 Forbb 的帖子

唔係呀,之前要預先到診所檢查有沒有排卵,見到有成長中嘅蛋,醫生會請病人回家用排卵棒check 排卵,然後再回診所進行iui

大宅

回覆:hellobaby_01 的帖子

Dr Lo都好full ga. 我次次都要等。佢同個姑娘都好nice. 最重要有唔dump証。唔叫你做無謂野。
我IUI前,試過一次自然bingo,搵左個中環出名既婦科醫生,之後6week小產左。佢完全唔care當時我由天堂跌落谷底既感受,安慰都無句就怱怱打發我走。感恩之後遇到Dr Lo,佢好細心同人性化去幫我處理左。之後就一直跟住佢既advice做IUI.
bingo後,因為佢唔接生,而我又住九龍,就轉左九龍另一個婦科係浸會生。

大宅

回覆:hellobaby_01 的帖子

係呀!兩次都係一take過Bingo

大宅

認識瑞士牛牛第一回

其實我有問過姑娘,多唔多人一次過bingo (因為我朋友家姐又係兩胎都中,高齡),姑娘話其實都係10-15%,得幾個人係一次中。唔知係咪佢唔想俾太多false hope 我卦。
我pm 左你想問你搵邊個生。想攞多啲意見。

複式洋房

請問你話中環出名既婦科醫生, 係咩名呀?我BOOK咗中環既女婦科醫生,唔知係咪佢,請PM我

別墅

恭喜您

大宅

回覆:April08 的帖子

April- 请问你第一次bingo的”後生D\"
係幾多歲,可以share 嗎?謝謝!
恭喜你!

首頁

尾頁

跳至