論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日係家品鋪排隊買野, 聽到個收銀好勞嘈, 大大聲話報警拉個工人偷野, 係佢袋度摷到5包(應該係髮夾),其係每包做特價係$2x5=$10.

根住聽返店入面人講原來個印印偷左5包已經比店員睇到,店員已先單聲收銀,跟住印印都有去收銀處比錢,個收銀就問佢仲有冇其他呀, 佢好鎮定話冇, 跟住個收銀即揭發佢, 佢一d都唔驚仲話我係第二度買架, 個收銀就話我唔理, 總之我有人證見到你偷野, 警察黎你先再警察講, 跟住個收銀就話一係你賠十倍錢即$100, 一係就報警, 佢諗左一陣唔出聲, 個收銀就催佢, 佢死死地氣話比錢, 仲想同人地講價話咁貴, 跟住個收銀話唔賠咪報警囉, 結果佢咪賠左$100, 成個場d人同職員都不知幾心涼係度笑. 我自己就諗討論區d人話工人點咁面皮厚, 點咁大膽, 我都未想像到, 今日終於比我見識到. 跟住我再諗, 呢$100可能今晚個印印又會係太太到偷返出黎補償返, 結果受害都係我地呢d僱主先慘.

大宅

原文章由 等待BB的小貓 於 08-6-8 23:15 發表
今日係家品鋪排隊買野, 聽到個收銀好勞嘈, 大大聲話報警拉個工人偷野, 係佢袋度摷到5包(應該係髮夾),其係每包做特價係$2x5=$10.

根住聽返店入面人講原來個印印偷左5包已經比店員睇到,店員已先單聲收銀,跟住印印都有去 ...

做咩唔報警拉 q 左佢 ar, 惟害人間, 換轉係香港人偷野, 又話冇情講, 又話要拉要鎖...:;pppp:

別墅

赔$100, 個收銀已經犯法,你估呢度系大陸呀! 其實高賣可能系一種行為病,要人輔導架.

大宅

可能間公司係小本經營, 今日又做緊特價, 成條龍又住比錢, 又冇足夠人手捕住個工人, 叫做懲戒下佢等佢知驚喇!

大宅

其實個印偷野要比幾多錢都冇用
應該報警
間野要人用十倍價錢買自己都犯法啦
呢間鋪頭都好唔掂

男爵府

佢地以為自己偷野好醒冇人知, 簡直當我地D香港人白痴, 好似我條PK印, 今日偷咗我對鞋出街著, 諗住去完街放返係鞋柜以為我唔知, 但佢今日出門口後, 發現我對鞋唔見咗, 已經知咩事, 因有前科, 今次佢返到黎人裝並獲, 問佢有冇見過, 例牌答案當然話冇, 叫佢打開個袋, 是但拿D野出來話冇, 個死人樣仲好鎮定, 最後又咪係佢個袋搵到, 簡直不知所有

洋房

原文章由 ching828 於 08-6-9 00:40 發表
佢地以為自己偷野好醒冇人知, 簡直當我地D香港人白痴, 好似我條PK印, 今日偷咗我對鞋出街著, 諗住去完街放返係鞋柜以為我唔知, 但佢今日出門口後, 發現我對鞋唔見咗, 已經知咩事, 因有前科, 今次佢返到黎人裝並獲, ...

WHAT ARE U GOING TO DO???? ARE U GOING TO SACK HER?

男爵府

我會同agency講, 先比個warning佢, 我唔會咁快炒佢, 等佢知道自己做出錯D咩, 如果佢big我行到最後一步, 我會做全職媽咪, 因未夠5年已經第4個工人, 佢地真係好Q麻醉, 仲有, 佢著完我對鞋我已經掉咗, 好核突

首頁

尾頁

跳至