婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 happyto 於 08-7-15 17:12 發表
cyk96,

你唔好咁快放棄, 我個case 都好似ashash咁, 我個胃頂住好多年 (起碼超過有10年), 唔係騙你, 真係十分十分辛苦, 個人成日唔願行, 咩都食唔落, 一d 胃口都無, only 想訓在床上, 成日自己諗, 係咪胃cancer, 如 ...

happyto

感謝你的回覆。
我近日情況已有好轉,但未到最佳狀態,希望快將回復昔日
的神態。你近況如何?胃部有否不適?樂意與你交友,並企
盼你能遠離病魔。你胃口好請通知我,以便邀請你吃飯。

cyk96

男爵府

原文章由 HHChan 於 08-7-16 00:39 發表

我有情緖病經巳三年多,初期除了看精神科醫生和依照醫生指示服藥外,還有全靠丈夫和教友支持,服食藥物由三年前130磅體重到現在已154磅!
早期我服西藥雖然有好轉,但年多後藥物的副作用令我差不多毎晩都發惡夢,心跳、 ...

HHChan

感謝你的回文。血清素令人失眠,易肥.......我已吃了一個
多月,情況已穩定,但未完全康復。你吃血清素的份量不
輕,我每天吃一粒,再加舒鍰情緒的藥。你針炙的成績
很好,有機會我想試試。有空多聊天吧!樂意咸為你的
好友。
願主助佑你

cyk96

洋房

回覆 #21 cyk96 的文章

cyk96,

好開心知道你情況有好轉, 比D時間呀. 我都TOTAL 食左7個月血清素, 醫生說要比時間去適應, 但我食血清素又覺得好好訓WOR, 可能我係一隻懶豬, 回想我上年真係心情跌到落谷底, 但好好彩遇"ARM" 一個好醫生幫我脫離苦況, 雖然係肥左好多, 但真係好開心可以食返好多種食物, 可以話想食就食, 以前成日諗食左又會唔舒服(唔敢食), 真係好慘, 所以你都唔好氣餒, 比D時間, 我相信你都會同我一樣, 開開心心健健康康快樂做人.
你唔好咁客氣LA, 我只不過係身同感受, 正常人係唔會明白我地有病的人的感受, 得你上網留言我SIN 知原來真係有人會好似我地的CASE, 大家上來傾下真係可以互相鼓勵, 希望等待康復的人快D好返.
好開心能與你交談.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

香港對depression 嘅支援真係好唔夠, 其實自"哥哥"事件後, 已經多左人留意呢個問題, 但相關醫生真唔足夠 ...我身邊有兩個好close嘅人都有呢個問題, 但都係好無助, 因為唔止要afford精神科醫療, 仲有心理科, 真係唔係一般人可以afford到....

anyway, 希望你地唔好放棄, + oil! 有唔開心多d搵人傾, bk都係一個唔錯嘅地方。

首頁

尾頁

跳至