心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日去咗阿仔學校嘅運動會. 家長可以參加一百米賽跑,我參加左諗住比個仔睇吓...

比賽分開4round, 每round有6、7個媽咪跑.跑得最快個八個可以參加決賽. 我跑第一round, 我係好明顯...我重新...係好明顯...第一名衝線...

點知到決賽嘅時候竟然無叫我個名. 我去起點都問,有個學校嘅女職員叫我去終點度睇時間,去到終點嗰邊佢又話無時間睇,啲資料係係起點到(好似當我係狗咁玩),跑返起點嗰度啲決賽參賽者已經準備埋位. 而果位學校嘅女職員亦都叫我唔好阻住佢地開始比賽 (我心裏面已經興到啤啤聲)

我同佢講冇可能架喎,因為決賽裏面有個外籍媽咪,佢係同我同一個round. 佢第二都有得參加決賽,冇理由第一名冇得參加. 同佢解釋,個學校女職員又灑走我.

然後決賽已經開始. 其實一件好少既事但係遊戲有遊戲規則. 我媽咪有一齊來睇我比賽.佢幫我拍片.我比個學校女職員睇佢都唔理我...

如果我個仔係學校有啲不公義嘅嘢同老師講佢嘅結果會唔會同我一樣.

BTW 果個學校女職員原來係校長之一.

最後我媽咪都問點解我冇得參加
總括來講應該有以下幾個原因
1. 因為我要返工從來無係學校做helper etc
2. 我亦都冇乜特別捐錢畀學校
3. 我唔係外籍人士
4. 同埋今年犯太歲

不過係依到神完 聽日就算數啦 無謂谷鬼氣

好sweet嘅係 我老公話我係佢心目中第一名

伯爵府

DHA勳章

回覆:幼稚園不公義,還是我葡萄

咁黑暗

男爵府

校長之一.....唉,

伯爵府

我會問清楚囉,咁如果個仔問你你會點答丫???

大宅

回覆:sephine944 的帖子

咁真係好唔公平,咁叫學校以後唔好搞比賽啦,私下頒獎比佢地心目中人選啦

21/7) 13W3D 7.32CM [HR164bpm]

伯爵府

咁應該係佢地辦比賽唔專業, 未必故意不公義......

wcpcelia    發表於 15-3-8 19:01

水晶宮

學校唔啱太混亂了
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

子爵府

有冇搞錯,呀仔系學校會吾會又遇到不公平事架

子爵府

有時就係咁,去到邊度都會有"現實"既人同事,係就係唔公平,係就係會唔開心...比我我都會問返咩事,如果講完之後都冇合理既改動同安排,我會由得佢,又或者我會連問都唔問,因為都知咩事...,都冇辦法...就當我自己樣衰黑仔都同你一樣有D唔開心一陣
同埋我諗都會同你一樣,老公會氹返自己

唔緊要啦,我諗樓主唔開心都過左,只係講返件事,你咪諗有媽咪同老公明白就夠晒

大宅

個校長咁都得.......

珍珠宮

琥珀宮

你又唔好咁認真,因為其實佢地都好兒戲,而且係計時間,唔係計邊個係佢嗰round跑第一或二,同埋你個仔係佢手上,真係唔好玩野,標簽左你個仔,升小一想佢幫你寫推薦信就難,除非你已經k3派左位啦,又冇細佬妹係度讀或將會讀啦

公爵府

向校董會或家教會投訴,你有片在手,怕咩?吾係葡萄問題,是公義及道理。小0子話事。

複式洋房

伯爵府

點解要捐錢俾學校?第一次聽

侯爵府

我唔會就咁hea就當算,我實追瘦佢

伯爵府

引用:點解要捐錢俾學校?第一次聽

原帖由 kakakwok716 於 15-03-08 發表
點解要捐錢俾學校?第一次聽
我囡學校都要捐

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

雖然係可以一笶置之,但係間幼稚園真是很離譜喎,咁低能

首頁

尾頁

跳至