夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hashtag旅遊勳章

del

別墅

回覆:你地有過離婚既念頭嗎?點解?

我好明白,我生完對孖囡日日都嘈交,因湊b問題要分開住,感情一定會轉淡,但佢唔體諒仲要日日比佢話,我都有想過分開對大都好,但為左對囡,依家咩都要忍。

子爵府

如果唔係有小朋友我都晨早走左

別墅

引用:如果唔係有小朋友我都晨早走左

原帖由 rainbow000 於 15-03-04 發表
我都係!

男爵府

引用:最近都有諗起,生左第一胎三個月,成日鬧交

原帖由 nemrak 於 15-03-04 發表
最近都有諗起,生左第一胎三個月,成日鬧交,c6相比以前又黑面多左。今日拍拖九周年佢應該唔記得了。但佢平 ...
只係3個月就有離婚想法?太兒嬉了,加油啦,媽咪。

民房

回覆:rainbow000 的帖子

Same here!!

男爵府

回覆:nemrak 的帖子

鬧交時諗過

水晶宮

別墅

加呀!多啲諗下C6既優點啦!

別墅

是加油!

大宅

回覆:nemrak 的帖子

其實我唸每個女人生完真係有段時間會咁....總之係莫名其妙見佢前面憎佢後面,佢講一句嘢都好煩好討厭。。。。我覺得其實可能係荷爾蒙影響!即係等於女人M到前後嘅煩躁不安...
之前我都試過覺得同呢個男人過唔到一世....不過好彩,過下一年又一年....就嚟已經相適連結婚18年了...或者試下睇淡啲囉...始終唔會日日都熱戀期,總會鬧交發下脾氣的日子吧!!如果唔係出現第三者...總有解決嘅方法嘅!!!

希望各位JM努力加油!!!

水晶宮

冇諗過,雖然c6有時真係好大意,但我知佢好錫我,辛苦工作,收工就仆返嚟陪我同阿仔,對我好好

大宅

我諗係生完後荷爾蒙影響,我2年幾前生完大女同 C6 講離婚,之後4個幾月前我生完細仔,宜家久唔久就諗住離婚,想自己帶住對仔女就算。

別墅

回覆 candy-chiu 的帖子

我都想離婚呀,佢係錫我,但小小事就會大大聲閙我不停閙,死都唔放過我,甚至打我,我忍左幾年了,要湊BB同等屋,一直冇辦法工作,但係我唔知要點做,我離開ge話,冇屋住又冇份工,就算有屋都冇錢可以買家居用品和有須要ge電氣,帶個仔走我擔心佢咁細個跟住我冇屋住,佢留底會有好ge環境生活,佢可以教到仔仔英文,但佢皮氣好差,我又驚仔仔會比佢打,我唔知點算好,有冇人可以教下我,thx!

男爵府

引用:如果唔係有小朋友我都晨早走左

原帖由 rainbow000 於 15-03-04 發表
x2

大宅

c6有小三果時有 我連離婚都講埋出口 不過他死都唔要 依家大家算係好返 他亦對我比以前更好 不過有時唸起件事都會難過到覺得自己堅持唔到 好想離婚求解脫
凡事阿b為重 !人奶妈加油!

大宅

覺得佢乜都唔同我商量, 講了幾百次, 不用怕我擔心, 煩, 我希望佢乜都同我講, 如果唔係乜叫溝通, 但佢講極都唔聽..........
有時我比意見佢, 佢又唔出聲, 同意又好, 覺得唔可行都好, 都應該比D反應我, 呢樣我最討厭.
唔係養緊我就大晒, 有時比我感覺好似"有錢你就洗啦, 唔好知咁多咁"..............

伯爵府

有,我個人覺得離婚冇問題,亦唔會影響小朋友,我同C6講過,離婚只係我同佢既關係改變左,同小朋友既關係亦唔會改變既,亦會一切住,當同屋住!

關係改變左,生活相處既方式、要求亦會改變,自然會少左嗌交啦,所以,如果真係要選擇離婚,必須與另一半傾清楚,點為之最好既生活方式,而唔係因為為左小朋友要係一個所謂完整既家庭成長,而勉強係一齊或啞忍!

禁止訪問

引用:最近都有諗起,生左第一胎三個月,成日鬧交

男爵府

有,因為相處並唔開心!
已經去到去街唔想同佢一齊,佢放假對我係負擔。佢每句埋怨都令我覺得委屈,等等……。大家相對無言。

首頁

尾頁

跳至