夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:你地有過離婚既念頭嗎?點解?

我覺得唔關生完身體荷爾蒙事,係,我知會影到情緒,小小事都會因為身體變化而將件事放大咁。
我自己有2個小朋友,講真,愛情係盲目,以前唔會發現好多問題,就算同居都可以未必發覺,但一旦結左婚,有左真正家庭責任,問題就開始萌生,到有左自己小朋友,問題就爆發,會開始睇到呢個男人問題,講真,我同老公10年感情,一直以為冇野,以為自己好了解佢,到大女出世,先發覺佢唔係一個好爸爸,仲要唔係好老公....
唉,其實我自己都開始想放棄佢,對住小朋友壓力都唔及對住佢一個,真係令我好討厭佢

公爵府

回覆:nemrak 的帖子

有過咁嘅唸頭,因為大家吵架果陣,激氣

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有,性格唔夾,好難溝通!

大宅

回覆 Cherrycch02 的帖子

搵社工幫手啦 ! 係暴力家庭長大既小朋友唔會開心嫁 ! 你自己要自強先可以保護到 BB , 佢教到 BB 英文又如何 ? 日後 BB 返學自己都可以學到。BB 心靈受影響就一世嫁啦 ! 打女人既男人要不得 , 打得一次就有下一次 , 我絕對唔會容許自己老公打老婆同仔女。

子爵府

畀面勳章

引用:有,因為相處並唔開心!已經去到去街唔想同

原帖由 Anastasia-sa 於 15-03-08 發表
有,因為相處並唔開心!
已經去到去街唔想同佢一齊,佢放假對我係負擔。佢每句埋怨都令我覺得委屈,等等… ...
Same here~
我結婚3年,個仔就黎2嵗

公爵府

有,乜都佢講晒,
又要問人意見,但又唔尊重人意見,
佢霸晒講晒,
我而家好憎佢,唔係有個女我就走,
咁辛苦唔知為乜,
結婚就是為了受氣,

大宅

好少事啫,三個月喳喎,點様養大成人呀?養兒的路好漫長,大家忍讓下、互相遷就下,定下 d 解決方法。 BB 出世後,家庭的結構改變咗,需要時間去磨合。比 d 心機同你先生好好相處。生活上有好多時會因兒女的事而令到鬧交,大家需要拿出來講,解決咗就冇事㗎啦!反𨍭角度諗,其實好多事只為咗啖氣,BB 都帶會帶來歡樂的!

首頁

尾頁

跳至