親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:韓國包車 and Day Tour

cny我地一行9人去了7天韓國,都系包車,計落無你地9萬1人甘貴,我們20萬一天包車8小時,有興趣pm我,利申:純粹分享,我無任何利益!

大宅

回覆:安安太太 的帖子

這是我一個朋友介紹的,半年前已訂他的車,是明星坐的那種保姆車,嘻嘻,我們只付包車錢,每天他幫我們買好豆漿,雞蛋和紫菜包飯做早餐,好好人,當然我們會按單俾返錢佢!門票佢幫我們買,有折就有折,無折就無折,無呃人,最好是佢帶我們避開D遊客常去食飯的餐廳,食地道韓式美食,爸爸們超開心,日日試不同韓食,佢是跟我們一起食的,佢講車費其實蝕本的,仲講笑不過賺左餐食,我們都好似朋友甘,回港都仲有聯絡!

因為全靠佢我地先玩得甘開心,所以忍吾住分享下!

大宅

回覆:clf1023 的帖子

行程我自己一早安排好,通過wechat俾左佢,他說無所謂,到時随我地自己要求,可随時調動.因為原本初三我地去南怡島的,但因為他們的天氣預報非常準,初二晚同我們講建議我們改樂天,因初三下雨.原本樂天不在我們行程之内,無計也去,也是7天中最不好的一天,原因室内太焗了,人很多.幾小時後我們甚麼都無玩就走了,去食人参雞,又開心返.幸好門飛半價.

另外澄清一下,包車人自己系公司老闆,也是我同行朋友的朋友,但7天都由他的美女導遊司機兼導遊車我地的.

從租車到真正出發前其實我都好擔心,因未見過他吾知會否甩底,因為我以為韓國CNY會是旺季,誰知美女告知原來是淡季.
所以之前我都隔段時間又weChat下佢,提醒下我租車的事宜.

韓國之行結束了,可能因租車費用多了,但我們全程輕輕鬆鬆,主要小朋友多,冬天行李又多,脱的衣服又多,所以租車真無錯.

大宅

回覆:jacky123 的帖子

另外提醒下原來返工時間系好塞車的.

大宅

回覆:emilylamlw 的帖子

重申:我地只是包車,其他自理,而樓主系local tour全包,所以不能準確衡量誰真正平.
我地每天10:00出發,食埋晚飯返酒店,就當一天,自己話去邊,司機就車我地去,好多時候幫我地買飛,食是我們話想試下地道平靚正美食,她就提議,環境與質量我地都好满意,D爸爸仲有飲下酒,有時飲大左又夜左返酒店,她都無詐型的!反而系我地吾好意思!

大宅

回覆:chickenwing2006 的帖子

我地覺得價錢ok啦,但吾知是否因為朋友介紹而收平啦!只是分享下,希望有需要的朋友有用啦!

大宅

引用:可以俾你韓國的司機電話我嗎

原帖由 WIN媽 於 15-04-29 發表
可以俾你韓國的司機電話我嗎
各位JM,多謝BK的達人教路,我自己也plan左幾次自由行,你們提供的實用資料非常有用,所以我今年cny首爾回來也分享了包車資料,希望有D用!也有一些jm pm左我,我也回覆了,但今天有jm話聯絡左包車公司但好貴,其實我吾知佢地現在報價,因為我們cny系平,吾知是否因為正值淡季,連Everland and Lotte 門票都半價,而且我們包足7天,連機埸接送我地都當一天錢俾佢,當時我地諗當小費。如果你們咨詢價錢同我有很大區别,請自己權衡或尋找另一些包車人。

最後,我發覺韓國包車無星加坡包車甘多資訊和便利聯絡,價錢也不平,希望幫到大家!

大宅

回覆:wai428 的帖子

各位jm,sorry ar,因好耐無聯络包車司機吾知佢仲有無做,所以不再告知其聯絡電話,sorry.

大宅

引用:Quote:leungsyhk 發表於 15-3-4 17:14 啱啱

原帖由 CACACAROL 於 15-09-02 發表
可以PM我嗎? 謝.
各位,今日聯絡我cny的包車司機,閒談中原來佢一直有做司機兼導遊,所以需要資料就pm我,但具體內容要求報價你們自己傾,希望你們個個都能玩得開心。

首頁

尾頁

跳至