跳至

首頁

尾頁

洋房

我個女早2日發高燒...今日開始個身上面有D紅疹呀
聽人講呢D可能係"玫瑰疹"
請問各位媽媽可唔可以教下我應該點做呀?
有無咩要留意呀...可唔可以開冷氣比佢呢?
麻煩晒!

別墅

BK Milk勳章

呢啲應該係玫瑰疹,你B女以家好番啲未呀?我B仔之前出疹睇醫生,醫生話會持續發燒三至五日,時高時低,有時退咗燒,轉頭又燒過,只要你KeeP住同佢探温度,唔好俾佢一直燒上去,攞温水幫佢抺多啲身可以降温,俾佢飲多啲水,出咗疹後就會退燒啦,唔使擔心,呢啲係好普通嘅疹,但如果一直係高燒無退過,就最好再睇醫生,祝你B女快啲好番...
原文章由 etsummei 於 08-6-10 18:26 發表
麻煩晒! ...
[/ur1]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 etsummei 於 08-6-10 18:26 發表
麻煩晒! ...

唔晒太擔心, 呢個應該係小問題而已, 早兩三星期, 我仔仔都係出玫瑰疹, 係有小小 同會食小左野, 兩日後就無事喇, 冷氣照開都ok, 放心!

禁止發言

洋房

唔該晒各位媽媽...
我阿女已經退咗燒喇,
不過d點點已經全身都係喇...
我都想佢可以快d好番呀...見到都心疼!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 etsummei 於 08-6-12 02:09 發表
唔該晒各位媽媽...
我阿女已經退咗燒喇,
不過d點點已經全身都係喇...
我都想佢可以快d好番呀...見到都心疼!

放心! 好快無事!

洋房

我亞b上個月先出完, bb會持續發燒2-3天, 唔係好退燒, 退燒後就出疹, 不過對個bb無害既, 放心啦!

洋房

已經慢慢好緊喇...唔該晒!!!
感激感激

首頁

尾頁

跳至