少年成長

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

引用:我仔上年中一進入反叛期,冬天十度只穿短運

原帖由 進進媽 於 15-03-05 發表
我仔上年中一進入反叛期,冬天十度只穿短運動衫加風褸,平時出街更穿短褲,作為媽媽的我勞氣过擔心过鬧过也無 ...
我無哦佢,佢今晚自動自覺拎左保暖內衣打抵,可能真係覺涼。加上今日又落雨呢,真係凉左。睇埋你地嘅情況我大概知點應付。

伯爵府

畀面勳章

引用:我個仔小四,都係咁,叫親佢著衫十次有九次

原帖由 波波太太 於 15-03-05 發表
我個仔小四,都係咁,叫親佢著衫十次有九次都話唔駛唔駛,好啦,到流鼻水啦先肯勉強著番,不過轉個頭又會自 ...
你個小四都咁

伯爵府

畀面勳章

引用:好多中學生有都唔著,話累聚。睇吓學校可唔

原帖由 blythe 於 15-03-05 發表
好多中學生有都唔著,話累聚。睇吓學校可唔可以著羽絨囉。
呢啲天氣唔嚴寒唔比着羽絨,唔著校樓在內打抵都可以。

大宅

BK的JM好好架!之前仔反叛,我经常上來問意見,又参考过来人,學到很多應付方法,相信也是咁樣,和仔一路keep到關係,間接縮短了仔的反叛期時間。

進進同小老表NAOKI 進進同進進爸永遠係我心肝寶貝,一家三口快快樂樂

男爵府

6299daside 發表於 15-3-5 15:38
我地改到口,係我老爺奶奶,在街見到阿仔會叫,B 呀,阿B。。。我其實都明嘅,有次仔同同學一齊行,同學甩鞋 ...
其實咁先係好事......唔通繼續企起度等人服待好咩

水晶宮

仔通常不會怕凍,特別是中學生,老公叫我不要買羽絨給囝囝,因為囝囝似爸爸,即我老公,由現在到30歲都不會怕凍,這兩天,我在家穿長袖衫褲,囝囝就短褲,短袖底衫

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有無仔女唔肯著校樓

前排得十度樓下都一樣連褸都唔著就出去啦

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:6299daside 發表於 15-3-5 15:38 我

原帖由 AJIM 於 15-03-06 發表
其實咁先係好事......唔通繼續企起度等人服待好咩
同意

伯爵府

畀面勳章

引用:前排得十度樓下都一樣連褸都唔著就出去啦

原帖由 cmsm 於 15-03-06 發表
前排得十度樓下都一樣連褸都唔著就出去啦
如肯打抵都ok.super warm都好暖

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+cmsm+於+15-03-06+發表前排得

原帖由 6299daside 於 15-03-06 發表
如肯打抵都ok.super warm都好暖
咪底衫+羊肉背心囉

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我囡除左中一冬季最初著過校褸外,其他時間都無著。今年就算10度以下佢都只係著件冷外套。

我最初都好嬲,唔明點解咁凍都唔著褸。佢猛話唔凍,咁我都無佢辦法。我同佢講擔心佢冷病,但佢唔著亦迫唔到佢。

同朋友傾過,佢地仔女都係咁,話後生係唔怕凍。我見佢又真係唔凍咁,今個冬天都就過,佢又無病無痛,我都習以為常,無氣再嬲。

子爵府

回覆 YuYuMother 的帖子

入面有穿打底衫or 羊毛疷衫嗎?

水晶宮

引用:回覆+YuYuMother+的帖子入面有穿打底衫or+

原帖由 aa06 於 15-03-08 發表

入面有穿打底衫or 羊毛疷衫嗎?
Of course 無啦! 只係校服加冷外套........ 講到自己都覺得煩呀!

子爵府

你囡囡身體真強壯, 咁佢冬天的手冰冷嗎?

水晶宮

引用:回覆 YuYuMother 的帖子你囡囡身體真強壯,

原帖由 aa06 於 15-03-08 發表

你囡囡身體真強壯, 咁佢冬天的手冰冷嗎?
佢猛話唔凍,叫佢著衫都抗拒,何況比我check佢頸同手?

我老公叫我唔好同佢拗,凍佢自然會著衫,病左就知要著多d衫。咁佢又真係無病無痛,真係奈佢唔何……

伯爵府

我女都勁,今天涼咗,得13,4度都係穿件短polo shirt,一件冷衫加頸巾。我話裹面加件長底衫,因冷衫疏通,最後都唔知有無著,真係氣死。

禁止訪問

男爵府

熱血勳章

無乜見女著過件校褸!係著冷背心、冷衫、頭巾,無咁好氣鬧!不過就大量暖貼供應,佢地好醒咁會自動波左貼又貼!

大宅

依家啲中學生好壯, 我留番啖氣暖肚!

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

我個仔4年嚟件校褸只係著過一次

首頁

尾頁

跳至