親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

岩岩先考完試, 仲未得閒安排個半星期後既行程, 今次有三個大人, 仲會帶埋兩個小朋友一齊去新加坡玩四日三夜, 小朋友分別係兩歲半同一歲. 請問有咩地方岩佢地玩啊?

我打算帶佢地去動物園同環球影城, 唔知岩唔岩佢地玩呢??

HELLO KITTY TOWN係咪無咩野睇架?

除左呢兩個地方, 仲會唔會有其他地方岩佢地玩? 請各位JM俾D意見, 多謝多謝~

大宅

引用:岩岩先考完試,+仲未得閒安排個半星期後既行

原帖由 wan_kei 於 15-03-06 發表
岩岩先考完試, 仲未得閒安排個半星期後既行程, 今次有三個大人, 仲會帶埋兩個小朋友一齊去新加坡玩四日三夜 ...
反而個環球影城唔多啱你咁細小朋友
我個果5歲,我都無去,啱啱我仔表姊去完,都話入面好多限高度
如果你至在行下影下相就ok,玩就真係好多唔啱玩

反而hello kitty town就啱較細小朋友
一棟3層樓,最高係Thomas,似冒險樂園咁既機動遊戲
hello kittty個層就有幾個work shop入要玩下搽指甲,著卡通衫影相,整曲奇餅裝飾同畫面,還有show睇

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 lovelymbbb 的帖子

噢...仲要限高度? 知唔知限幾高?
我以為入面會岩佢地玩添...睇黎又要安排過啦...多謝你啊~

大宅

回覆 wan_kei 的帖子

我個仔兩歲果年帶佢入環球影場,其實好多野都唔玩得,只係影相多,或者等小朋友大D先去

可以帶佢地去SEA水族館,再去SANTOSA沙灘玩,揸下車反而更O岩小朋友

另外GARDEN BY THE BAY睇完兩個展館,可以帶定游衣畀佢地玩個CHILDREN WATER PARK,免費

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 yokeeland 的帖子

好啊~~我都想帶佢去玩下水...但唔知邊個岩佢玩, 如果係, 我就跟你推介帶佢地去玩先, THANKS THANKS

大宅

引用:回覆+yokeeland+的帖子好啊~~我都想帶佢去

原帖由 wan_kei 於 15-03-09 發表

好啊~~我都想帶佢去玩下水...但唔知邊個岩佢玩, 如果係, 我就跟你推介帶佢地去玩先 ...
其實玩水係新加坡好多地有
聖陶沙環球影城對出廣場都個玩水區,似東薈城外邊個d
又或者去beach個站既Lost of port wonder,只收小童費用,又係一個大型既玩水樂園,啱較細小朋友玩
再唔係落沙灘玩,好乾淨
有sir滑梯

環球影城起碼好多要高過110才玩到
我仔5歲,表姊話都有好多唔玩得

大宅

上到我地都有經過Lost of port wonder,可惜我冇帶定小朋友游衣,現場買又好貴,所以放棄左。但好似好好玩。

大宅

請問CHILDREN WATER PARK, 近邊度?

大宅

引用:回覆+yokeeland+的帖子請問CHILDREN+WATER+

原帖由 ame1128 於 15-03-09 發表

請問CHILDREN WATER PARK, 近邊度?
會否講緊garden by the bay個邊個果?

大宅

引用:回覆+lovelymbbb+的帖子上到我地都有經過Lo

原帖由 yokeeland 於 15-03-09 發表

上到我地都有經過Lost of port wonder,可惜我冇帶定小朋友游衣,現場買又好貴, ...
係吖,係個度買條褲仔都好貴
買個沙灘玩具都要十元波紙

大宅

回覆:lovelymbbb 的帖子

係啊,近garden of the bay, 有嗎?

別墅

想問環球影場岩唔岩4歲(102CM高)既小朋友去? 我見WEB-SITE好多機動遊戲都可以玩,但呢到好多JM都話要過110CM先可以玩,我仲15/16緊去唔去好!

大宅

引用:係啊,近garden+of+the+bay,+有嗎?

原帖由 ame1128 於 15-03-09 發表
係啊,近garden of the bay, 有嗎?
Garden by the bay隔離有個玩水區
收5點定7點

大宅

引用:想問環球影場岩唔岩4歲(102CM高)既小朋友去

原帖由 chysuki 於 15-03-09 發表
想問環球影場岩唔岩4歲(102CM高)既小朋友去? 我見WEB-SITE好多機動遊戲都可以玩,但呢到好多JM都話要過110C ...
我仔5歲,106cm
都玩唔到
所以我無去,如你唸住行下影下相都可以
玩就無咩遊戲啱佢地玩

大宅

回覆 ame1128 的帖子

之前寫得唔清楚

我意思係GARDEN BY THE BAY裡面,有個叫FAR EAST ORGANIZATION CHILDREN GARDEN,係一個畀小朋友玩水的地方。帶定游衣可以免費玩水

大宅

引用:回覆+ame1128+的帖子之前寫得唔清楚我意思

回覆 ame1128 的帖子

之前寫得唔清楚
係吖,免費架

大宅

認識瑞士牛牛第一回

你介紹個一個地方好似好正咁WOR, 希望我時間上許可, 可以帶到佢去玩啦~因為應該到時會變左得我一個帶阿女去~

大宅

認識瑞士牛牛第一回

106CM都玩唔到? 咁入去就咁影相就真係要再諗諗~

大宅

引用:回覆+wan_kei+的帖子我個仔兩歲果年帶佢入

回覆 wan_kei 的帖子

我個仔兩歲果年帶佢入環球影場,其實好多野都唔玩得,只係影相多,或者等小朋友大D先 ...
想問下garden by the bay其實有乜玩?要比錢的嗎?附近有無野食?係咪夜晚去好d同多野睇d?謝!

大宅

引用:Quote:原帖由+yokeeland+於+15-03-09+發表

原帖由 晴晴豬媽媽 於 15-03-09 發表
想問下garden by the bay其實有乜玩?要比錢的嗎?附近有無野食?係咪夜晚去好d同多野睇d?謝!

...
Garden by the bay係一個類似公園,夜晚著晒燈好靚。
附近好似有food court
不過我個晚係去老巴殺食完再過去

首頁

尾頁

跳至