少年成長

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mugtaitai 發表於 15-4-23 14:48
我歡迎㗎,但阿仔 d 同學來得唔多,佢地而家做 project 都好 virtual,個個對住個電腦,開個 group chat, ...
你好知情識趣呢

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 Charlotte_mom 的帖子

甘係咪每次同學仔去你屋企,至少會有1個大人睇住佢地呢?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

會呀, 我有工人姐姐, 又同62住, 想無人都難.....
係上次咁岩工人去左湊仔, 同學至有機會大顯廚藝

子爵府

引用:有一晚, 返到屋企, 幾個同學傾project, 幾

原帖由 Charlotte_mom 於 15-03-09 發表
有一晚, 返到屋企, 幾個同學傾project, 幾個食麵, 然後(暈了)有個男同學一手拎鑊剷, 一手拎筷子, 在我家煮 ...
咁樣真係好開心,你個女有你呢個媽咪都好幸福

幾時先上到車.....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我好鐘意同學上來,但唔多.

男爵府

我嗰個係仔16yrs,我就唔係好想佢帶同學返嚟,因為我重有兩個女3,8yrs,佢哋都重係好細,始終我唔係咁方便,試過一次,係無通知我既情況下帶咗5個男同學返嚟玩,當時我細女剛出世,坐月中,佢哋又嘈,我又要餵人奶,嗰日我就同兩個女全日匿係房,自從嗰次之後,我就叫佢唔好再帶人返嚟,怕嘈到兩個妹同真係勁唔方便

王國長老

引用:我嗰個係仔16yrs,我就唔係好想佢帶同學返嚟

原帖由 溫柔 於 15-04-26 發表
我嗰個係仔16yrs,我就唔係好想佢帶同學返嚟,因為我重有兩個女3,8yrs,佢哋都重係好細,始終我唔係咁方便,試過 ...
咁有兩個細b又唔同講法喇。例如我仔考試季節我都唔俾個女帶人上黎。放假一早我都唔想,我要訓覺

伯爵府

我都鍾意阿女既同學仔嚟我屋企架,上個月學校有個 party 係夜晚6點開始,阿女兩個 best friends 問阿女可唔可以放學後嚟我家,我話當然可以啦,結果放學時一齊接埋佢地返屋企,三個靚妹一齊 afternoon tea, 一齊化妝(我重有提供意見,幫手搽 concealer ), set 頭扮靚靚,我重買Pizza 俾佢地打底,食完送佢地去 party,車程上三個不停嘻嘻哈哈,嘈到不得了,但我好 enjoy, 睇得出阿女好感激我的安排!

Charlotte_mom    發表於 15-4-27 20:35

複式洋房

我都歡迎㗎,但阿女怕麻煩招乎人,多數拒絕人地嚟,今次終於應班project 同學要求,比上我地屋企,我諗定整啲咩野食招呼啲同學仔,但佢竟然話唔想我喺屋企, 我應該點做。 小女6 年班。

大宅

我仔升咗中學之後會叫好FD嗰幾個上黎, 我同C6都OK, 我仲會問佢哋係度食埋飯先走, 所以都OK, 起碼知道佢同邊類形做朋友(起碼我眼見既都好乖同好聽話)

首頁

尾頁

跳至