自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

宜家租樓好貴啊!
特別港島區!

可否分享下你地租緊幾錢一個月幾大同邊區?

公爵府

將軍澳區, 756尺3房, 45樓, 座北向南, 有兩邊海景(西貢及藍塘海峽-->即小西灣, 石澳, 蒲台, 好天連大陸擔扞都望到), $8900

個業主痴左線, 差不多大細, 無咁高, 無景都要最少$12,000, 佢今年加左我地$300租咋(原本$8600), 超荀

大宅

哇! 超荀!

原文章由 alik 於 08-6-12 14:20 發表
將軍澳區, 756尺3房, 45樓, 座北向南, 有兩邊海景(西貢及藍塘海峽-->即小西灣, 石澳, 蒲台, 好天連大陸擔扞都望到), $8900

個業主痴左線, 差不多大細, 無咁高, 無景都要最少$12,000, 佢今年加左我地$300租咋(原本$8 ...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

嘩,你真係好好呀,3房都咁平租。
我都叫租得平,係荃灣租2房差唔多600尺都成7800,但市價去到8500,所以都抵左,hehe。

伯爵府

我租大角咀約5xx呎,兩房,$5000,因為業主又係加得少,今年加$400咋...同區差唔多o既樓我諗都要6-7千蚊

大宅

原文章由 sasa0208 於 08-6-12 15:11 發表
嘩,你真係好好呀,3房都咁平租。
我都叫租得平,係荃灣租2房差唔多600尺都成7800,但市價去到8500,所以都抵左,hehe。

我租單位係上環, 有平台, 租六千幾, 因為係唐樓, 不知平不平, 校網就很正, 香港區屬11區, 貪返學方面, e家個市唐樓都好貴, 不個大廈不時有住戶搬走, 想搵樓我都可以同大家留意一下.

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想找上環租盤,可否比D資料我?????

Thankyou!!

原文章由 sumsummama 於 08-6-12 15:37 發表

我租單位係上環, 有平台, 租六千幾, 因為係唐樓, 不知平不平, 校網就很正, 香港區屬11區, 貪返學方面, e家個市唐樓都好貴, 不個大廈不時有住戶搬走, 想搵樓我都可以同大家留意一下. ...

大宅

原文章由 ChanMoody 於 08-6-12 16:18 發表 我都想找上環租盤,可否比D資料我?????Thankyou!!

現在未有消息, 你大約什麼日字要呀?

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

六月尾

原文章由 sumsummama 於 08-6-12 16:21 發表

現在未有消息, 你大約什麼日字要呀?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

何文田, 66x呎 2房, $10200 per month, 好抵, 不過住得一年咋.... 業主要我走, 佢要賣樓

超舊居屋 - 俊民 x, 3房要 $13000... 上年係 $9000之嘛.... 痴左...
佢太舊, 唔想租佢

大宅

原文章由 ChanMoody 於 08-6-12 16:27 發表
六月尾

吓, e家都六月中喎!!

水晶宮

畀面勳章

元朗近市(村屋)屋苑~~700呎三房,600呎花園~~$5500全包

公爵府

我E+租緊上環一間套房仔,(約250呎左右)以前租就$3000左右喇,不過,E+D人都痴哂線,連套房都想+到$5000,我都費鬼事睬個業主 不過,上環E+D樓不論租定買都超貴,老公話,唐7樓冇裝修D鬼佬肯比成$12000 我上年都租左2房1廳就 $6800E+租要成$9000呀
原文章由 sumsummama 於 08-6-12 15:37 發表

我租單位係上環, 有平台, 租六千幾, 因為係唐樓, 不知平不平, 校網就很正, 香港區屬11區, 貪返學方面, e家個市唐樓都好貴, 不個大廈不時有住戶搬走, 想搵樓我都可以同大家留意一下. ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

而家租緊一幢兩層舊村屋$3500(市價$5000-6000),所以業住迫遷,岩岩搵到另一間(未落實),隔兩條巷,700呎兩房連天台,$4200

大宅

原文章由 WINNIEYIP 於 08-6-12 17:01 發表
我E+租緊上環一間套房仔,(約250呎左右)以前租就$3000左右喇,不過,E+D人都痴哂線,連套房都想+到$5000,我都費鬼事睬個業主 不過,上環E+D樓不論租定買都超貴,老公話,唐7樓冇裝修D鬼佬肯比成$12000 我上年 ...

係呀係呀, 我都搵咗個幾月, d業主痴鬼線, 以為有間屋好有寳, 開天殺價理曬譜.

唐八樓都話租過萬, 我比得出, 不如我買一層.

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原文章由 sumsummama 於 08-6-12 17:14 發表

係呀係呀, 我都搵咗個幾月, d業主痴鬼線, 以為有間屋好有寳, 開天殺價理曬譜.

唐八樓都話租過萬, 我比得出, 不如我買一層.

邊Q道呀? 唐樓(至播)? 開成萬?
地點好好,仲好大間.好豪華嗎?
如果唔係,就係個業主傻(架)?

大宅

我2公婆都係灣仔做工但就住天水圍,以前住就因為平租,下個月中加租$6800(812呎)(市價$7500)(以前$5400咋) ,但車錢都去咗$2000啦 想搬番出嚟又唔感因為大女9 月讀小一都派咗天水圍驚搵唔到好學校(亦唔知點搵 )唉....

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至