嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

睛靈勳章

恭喜晒呀!好羨慕你有對龍鳯胎!
希望你同bb都健健康康!
take care!

別墅

幾時有bb相睇呢~~~等啊等~

大宅

恭喜晒呀!!!我都想生對龍鳯胎呀...
真係好羨慕你...

祝你同twins...身體健康!!!

大宅

又多一對"龍鳳 bb"啦 !

複式洋房

多謝各位mami,我好耐無上網啦。因為真係又忙又累呀,晚晚只得幾個鐘瞓。有時兩個一齐喊環四立体声都幾係野。
不週睇住兩個越來越大,越來越可愛就真係好開心!

各位mami都要比心机努力呀!

大宅

身同感受呀..我對龍鳳bb都喺咁!喺喎,佢地戒左夜奶未?,戒左你就會舒服d啦..
當見到佢地對著你笑時,就咩累都唔記得啦! 唔經唔覺,佢地都個半月.努力呀.
佢地有冇特別扭計 ,唔慣一個人,要時刻黏著人 ?

原文章由 Christineblue 於 08-7-25 13:07 發表
多謝各位mami,我好耐無上網啦。因為真係又忙又累呀,晚晚只得幾個鐘瞓。有時兩個一齐喊環四立体声都幾係野。
不週睇住兩個越來越大,越來越可愛就真係好開心!

各位mami都要比心机努力呀! ...

複式洋房

恭喜晒! 我都係龍鳳B媽咪! 湊兩個真係唔容易,我對孖寶都差不多3歲啦!回想起佢地出世時,我都仲好感動呀! 雖然辛苦,但要比心機呀!

複式洋房

Hi, Longmaan,

我對孖B都係個半月喎!哥哥好扭計又黏身,除咗夜晚,日頭全黏身,瞓都要抱先至瞓。妹妹就好D,無咁扭抱;仲啱啱成功戒夜奶三日,希望可以繼續啦。
大家都比心机同努力呀!

原文章由 LongMaan 於 08-7-26 17:51 發表
身同感受呀..我對龍鳳bb都喺咁!喺喎,佢地戒左夜奶未?,戒左你就會舒服d啦..
當見到佢地對著你笑時,就咩累都唔記得啦! 唔經唔覺,佢地都個半月.努力呀.
佢地有冇特別扭計 ,唔慣一個人,要時刻黏著人 ?
...

大宅

哈哈,我對孖B啱啱相反,妹妹好扭計又黏身,仲要由朝喊到晚. 抱住都喊! 哥哥就好好多,食飽就瞓,瞓醒就自己喺床仔玩,除了肚餓,都好少喊同扭計.不過都喺唔好讚咁多,小氣呀 !

因為仔仔都唔多扭計,我們都好少抱佢,剩係抱阿女都夠咯,所以成日覺得自己偏心,但心裡我係鍚仔仔多啲!

佢地好叻,滿月就自己戒左夜奶啦 !

原文章由 Christineblue 於 08-7-30 11:36 發表
Hi, Longmaan,

我對孖B都係個半月喎!哥哥好扭計又黏身,除咗夜晚,日頭全黏身,瞓都要抱先至瞓。妹妹就好D,無咁扭抱;仲啱啱成功戒夜奶三日,希望可以繼續啦。
大家都比心机同努力呀!

...

複式洋房

原文章由 LongMaan 於 08-7-30 16:37 發表
哈哈,我對孖B啱啱相反,妹妹好扭計又黏身,仲要由朝喊到晚. 抱住都喊! 哥哥就好好多,食飽就瞓,瞓醒就自己喺床仔玩,除了肚餓,都好少喊同扭計.不過都喺唔好讚咁多,小氣呀 !

因為仔仔都唔多扭計,我們都好 ...

hello,你好,我都係Twins媽咪,我對孖女有兩個月啦,我想問下點樣戒夜奶,多謝賜教!!

珍珠宮

你地對B都好叻喎, 我對仲未介呀! 可能我都冇心同佢介, 我都係亞女叻好"痴身"而亞仔就人人都可以玩.

大宅

我都算幸運,佢地滿月就自己戒左夜奶啦.我咩都冇做過.
sorry..幫唔到你.
唔使煩,大啲佢地就會自己戒夜奶啦.

原文章由 flora812 於 08-7-30 18:34 發表

hello,你好,我都係Twins媽咪,我對孖女有兩個月啦,我想問下點樣戒夜奶,多謝賜教!!

大宅

原文章由 bigbighei 於 08-7-31 11:02 發表
你地對B都好叻喎, 我對仲未介呀! 可能我都冇心同佢介, 我都係亞女叻好"痴身"而亞仔就人人都可以玩.

喊唔緊要,由朝喊到晚至慘.啜唒啲風落肚.把聱仲越來越沙.擔心佢會啞

複式洋房

Hi, flora812,

要戒夜奶,一定要夠忍心,阿B半夜喊要食奶,我就比個奶咀同抱吓佢,等佢再睡返。而睡前餐奶就約12MN比,等佢可以飽過夜。初初唔会晚晚都成功,一定要有耐心同忍心就得。

原文章由 flora812 於 08-7-30 18:34 發表

大宅

Hi, Christineblue

您好, 請問您是否一早無返工, 留在家待產呢?因為37週 才生孖B, 好厲害呀! 請指教, 謝謝。

複式洋房

Hi, Mimichun,

我係放前3後7的,開始放產假第五日就生啦!不放之前都有段段續續放下病假。

原文章由 MimiChun 於 08-8-10 01:41 發表
Hi, Christineblue

您好, 請問您是否一早無返工, 留在家待產呢?因為37週 才生孖B, 好厲害呀! 請指教, 謝謝。

首頁

尾頁

跳至