親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

引用:回覆 tobytang 的帖子抵的!我睇翠明,差不

原帖由 Bicanna 於 15-04-07 發表
回覆 tobytang 的帖子

抵的!我睇翠明,差不多行程,都係自費項目,但價錢差好遠,美麗華仲直航,翠明要轉 ...
我依家呢團8千左右團費

侯爵府

畀面勳章

引用:我剛跟了勝景遊西歐團回來, 食住領隊都好

原帖由 bonnie991 於 15-04-08 發表
我剛跟了勝景遊西歐團回來, 食住領隊都好呀!
勝景我都睇過,都幾貴

侯爵府

回覆:歐洲團會跟邊間旅行社?

我都想去,第一次!
前幾日拎左呢幾間比較過...
捷旅、勝景:直航,淩晨機
翠明、永安、美麗華:要轉機,夜機(即變相少1日)
最貴係勝景,10天around $30k
所以都唔知點選好?

男爵府

回覆 yanyanli1234 的帖子

美麗華有直去阿娒斯特丹,返由巴黎的~ 你CHECK CHECK~~

侯爵府

引用:回覆+yanyanli1234+的帖子美麗華有直去阿娒

原帖由 Bicanna 於 15-04-08 發表

美麗華有直去阿娒斯特丹,返由巴黎的~ 你CHECK CHECK~~
因為我第一次去歐洲,美麗華個sale推介我去13天個個精華團,不是直航啊
但算平,around$28k(包稅+道遊)
你講個個係咩團啊,我look look

大宅

引用:Quote:原帖由 Bicanna 於 15-04-08 發表回

原帖由 yanyanli1234 於 15-04-08 發表
因為我第一次去歐洲,美麗華個sale推介我去13天個個精華團,不是直航啊
但算平,around$28k(包稅+ ...
正常如勝景, 捷旅翠明搭國泰直航, 凌晨機去到就早晨,仲有半日玩, 同埋人地回程都係直航, 正常就英國或法國直接走

如果其他旅行社就要轉機, 我試過搭阿聯酋係經杜拜,當去到凌晨2,3點就要落機, 之後又要等到5點至上第2班機,去到已經下午3點變相少左半日咁, 真係人都癲呀, 我朋友試過跟美麗草搭印航添呀,轉2次機超癲,所以你真係要睇清楚個行程

侯爵府

引用:Quote:原帖由+yanyanli1234+於+15-04-08+發

原帖由 sugarkiller 於 15-04-08 發表
正常如勝景, 捷旅翠明搭國泰直航, 凌晨機去到就早晨,仲有半日玩, 同埋人地回程都係直航, 正常就英國或 ...
Thx so much
今次翠明not cx啊...都要夜機&轉機
但佢個行程又唔錯喎!

大宅

引用:Quote:原帖由 sugarkiller 於 15-04-08 發

原帖由 yanyanli1234 於 15-04-08 發表
Thx so much
今次翠明not cx啊...都要夜機&轉機
但佢個行程又唔錯喎!
轉機你要睇下坐邊間囉,如果英航都好既,起碼10個鐘會訓到

但你預左玩10國既會走馬看花,同埋行街時間會比較少同趕

大宅

回覆:歐洲團會跟邊間旅行社

同埋邊團,8千咁平? 等我都睇下先

侯爵府

引用:Quote:原帖由+yanyanli1234+於+15-04-08+發

轉機你要睇下坐邊間囉,如果英航都好既,起碼10個鐘會訓到

但你預左玩10國既會走馬看花,同埋行街時間會比 ...
我其實只想去Paris, Italy(3 city)
諗過自由行架(見expedia勁平)但主要自己英文麻麻,又第一次歐遊,怕到時穿州過省唔識路就死火了!
所以先搵團報,下次再有機會去先慢慢深度遊咋!
我都好想搵個團只去3-4個city啊

大宅

引用:Quote:原帖由 sugarkiller 於 15-04-08 發

我其實只想去Paris, Italy(3 city)
諗過自由行架(見expedia勁平)但主要自己英文麻麻,又第一次歐遊,怕到時 ...
我大嫂之前自己去巴黎,話好易,基本上大部分景點都可搭車到

意大利就唔知, 但正常又真係無旅行團會只去呢2度既, 反而淨意大利就勝景果d會有,你可以考慮下既

男爵府

本來我地報10天團, 6國, 之後吾成團,早2日出發就有, 但又見有個8天團去4國, 又平一半,又吾洗咁辛苦,所以就去~ 瑞士果然係好直得去,如果你中意風景~德國都靚~

男爵府

回覆 sugarkiller 的帖子

3月19日JOIN左這個美麗華, 你上佢個網睇,睇下邊個好,再同其他旅行社比較,最緊要自費果D~~

EWAF08_APR

http://www.hkmiramartravel.com/Tour/TourList_City.aspx

男爵府

我今次都係第一次去歐洲,下次就考慮德國,瑞士,意大利深度遊了~

侯爵府

意大利就唔知, 但正常又真係無旅行團會只去 ...
你嫂嫂真叻佢只去一個城市嗎?

侯爵府

引用:回覆+yanyanli1234+的帖子本來我地報10天團

原帖由 Bicanna 於 15-04-08 發表

本來我地報10天團, 6國, 之後吾成團,早2日出發就有, 但又見有個8天團去4國, 又 ...
你幾月去啊?

子爵府

意大利就唔知, 但正常又真係無旅行團會只去 ...
大嫂英文talk得?我見好多人可以歐洲自由行,個個都話自英文唔叻都去到,都唔知係咪

大宅

原帖由 jemswin1 於 15-04-08 發表
大嫂英文talk得?我見好多人可以歐洲自由行,個個都話自英文唔叻都去到,都唔知係咪

...
其實只去巴答黎都可以玩6,7日啦, 咁多景點, 我仲記等第1次跟團去梵爾賽只俾幾個鐘你去御花園,得果2個鐘咁, 幾鬼無癮, 之後自己再去至入內同行曬成個宮,就咁已經玩左成日

大嫂英文一般啦, 但其實佢係大城市都唔會太難搵景點喎, 反正大部分法國人只會同你講法文,唔理你識唔識嫁, 只要做定功課就無問題了

子爵府

回覆:sugarkiller 的帖子

男爵府

3月19日去左lu

首頁

尾頁

跳至