母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1.5個月唔鐘意食奶樽,出世後全埋身,滿月後開始訓練用樽,次次都邊喊邊食,食好耐,食完都一定唔瞓不停扭,直至埋身佢先得。試過四款奶咀包括母乳奶咀。就黎返工,好擔心,擔心湊佢個姨姨會逼佢食或者嫌佢難湊唔湊佢

大宅

回覆:blinkgogo 的帖子

有黎試過揾其他人餵呀?

啲bb好叻架,知道媽咪餵就一定要埋身。

大宅

畀面勳章

回覆:求食奶樽方法

我個囝都係。已經試左幾款唔同奶咁,其他人餵、半夢半醒餵,都唔肯食。有時搞成個鐘先會開始食,又或者食得個3,4安。苦惱中…

大宅

畀面勳章

引用:我個囝都係。已經試左幾款唔同奶咁,其他人

原帖由 nting 於 15-03-10 發表
我個囝都係。已經試左幾款唔同奶咁,其他人餵、半夢半醒餵,都唔肯食。有時搞成個鐘先會開始食,又或者食得 ...
試左唔同款奶咀

男爵府

引用:有黎試過揾其他人餵呀?啲bb好叻架,知道媽

原帖由 Cowcowg 於 15-03-10 發表
有黎試過揾其他人餵呀?

啲bb好叻架,知道媽咪餵就一定要埋身。
老公餵都係餵到食屎咁

男爵府

我個囝都係。已經試左幾款唔同奶咁,其他人餵、半夢半醒餵,都唔肯食。有時搞成個鐘先會開始食,又或者食得 ...
我甚至有啲後悔一開始埋身餵

別墅

引用:Quote:原帖由 Cowcowg 於 15-03-10 發表有

原帖由 blinkgogo 於 15-03-10 發表
老公餵都係餵到食屎咁
你試下唔好俾佢見or聞到你.
直頭去隔離房.

複式洋房

我個仔都有這問題,近期得閒就俾個好細的奶嘴佢啜下,好似好啲

大宅

我係b三個月時番工,之前全埋身。食樽時又係喊爆,試過我返工9個鐘,只食3安。3個月時,我lunch time都返去埋身。4~5個月時,99俾佢瞓住食,都肯食。5個半月,我俾佢食固了。6個月食2固+水果蓉算了。喂樽,99同b都好辛苦

禁止訪問

回覆:blinkgogo 的帖子

別墅

唉,我個仔依家都係呢個情況
我本人就一定餵唔到奶樽,我一抱佢佢就一定要埋身食
爸爸同工人餵就1個鐘以上
原本以為奶樽唔岩,依家見到樓主你呢個post先知原來唔肯食奶樽!
但我都要買另一個奶咀軟身d既奶樽比佢嘗試下食
如果唔係返工就搞唔掂!

大宅

我都有嚟個問題。之前我都有開post問。我試過chu chu、medela母乳咀、pigeon、tt母乳咀冇一個得。之後有jm話試下用nuk黃色奶咀軟身d感覺似媽媽。開頭用bb都爆喊食得少。飲得2-3安。用下用下就ok。e+bb已經用咗一個月啦!有時都可以飲到6安啦!

妳哋都可以一試呀!

男爵府

引用:我都有嚟個問題。之前我都有開post問。我試

原帖由 matse 於 15-03-10 發表
我都有嚟個問題。之前我都有開post問。我試過chu chu、medela母乳咀、pigeon、tt母乳咀冇一個得。之後有jm ...
多謝你,我終於試到chuchu奶咀成功,而家3-5分鐘一餐,好滾動!

男爵府

引用:唉,我個仔依家都係呢個情況我本人就一定餵

原帖由 希希仔仔 於 15-03-10 發表
唉,我個仔依家都係呢個情況
我本人就一定餵唔到奶樽,我一抱佢佢就一定要埋身食
爸爸同工人餵就1個鐘以上
終於試到chuchu奶咀成功,5分鐘內如有神助食哂!要試多幾款奶樽,睇下bb岩邊隻

男爵府

終於試到chuchu奶咀成功!你試多幾款睇下你bb岩邊隻

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 nting 於 15-03-10 發表我個

原帖由 blinkgogo 於 15-03-14 發表
終於試到chuchu奶咀成功!你試多幾款睇下你bb岩邊隻
恭喜你,一天都光晒!我一開始係用Chu chu 母乳奶咀食得好好嫁。陪月走左後佢就好差了。呢幾日終於都肯食晒(用pigeon) ,但係都好慢,要成個鐘食6安奶。或者等我又用番chu chu, 睇下會唔會快D.

大宅

我就係用咩咀都唔得,邊個餵都失敗,由滿月到五個月都係咁,最後我投降,做埋ftm

珍珠宮

引用:1.5個月唔鐘意食奶樽,出世後全埋身,滿月

原帖由 blinkgogo 於 15-03-10 發表
1.5個月唔鐘意食奶樽,出世後全埋身,滿月後開始訓練用樽,次次都邊喊邊食,食好耐,食完都一定唔瞓不停扭 ...
餓下佢先,喊係bb嘅武器,妳要忍心做一次,遲下妳返工點算。

朋友成日比片我

男爵府

引用:Quote:原帖由 blinkgogo 於 15-03-10 發表1

原帖由 加藤鷹 於 15-03-19 發表
餓下佢先,喊係bb嘅武器,妳要忍心做一次,遲下妳返工點算。
餵奶你都識?!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 加藤鷹 於 15-03-19 發表餓下

原帖由 blinkgogo 於 15-03-19 發表
餵奶你都識?!
我都做緊爸爸架,姑娘教落,b b乜都唔識,係妳教佢,唔係佢想點就點,肚餓起上嚟,到佢話唔啜咩。

朋友成日比片我

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊