懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都有食西梅干同埋食乳駱....之前無食去唔到便便攪到d腸都痛埋...而家好好多了

禁止訪問

Same problem!

別墅

試下食zespri既金色其異果, 惠康有得買. 電視廣告話含葉酸, 纖維及多種維他命. 我一日食一個, 再加一個蘋果或橙. 就日日都有便便了.

男爵府

金色其異果我尋日食完今日都有..

別墅

原文章由 renielo 於 08-6-14 14:33 發表
可以塞甘油條去肛門

me too~ just1min enough~

大宅

我之前都經常便秘,用過好多方法,日日2個奇異果,飲蜜糖水,飲西梅汁,食麥皮同一早起身都飲一or二杯暖水,但都唔係日日有得去,就算有得去都"all"得唔多,好多時真係座喺個廁所到座到想 ,但我呢幾日轉咗飲x巢牛x公司粉紅色盒裝嘅脫脂高鈣奶,盒上面寫住調節腸道功能嗰隻奶,飲咗幾日真係日日都有得 "all",而且仲係正常嘅便便,唔係好似之前咁又硬又小又一粒粒,各位姐妹可以一試。

[ 本文章最後由 shanlam 於 08-6-18 19:28 編輯 ]

洋房

我都係有便便既問題架!

我本人未懷孕都有lee個問題,果時都話可以食下D通便藥幫到自已。當知到自已有咗呀B果時都好驚呀無藥點有便便呀...
但好彩我去驗孕果時我既婦科醫生開咗D纖維素(agiocur-granules)比我佢話係比孕婦食!我而家日日都有便便啦,又唔怕會對阿B有害。
不過你最好都係問下你個醫生你可唔可以食先、如果醫生比你食、食完之後可以去藥房買籮。會平D架!!

複式洋房

原文章由 snoopymom 於 08-6-13 17:54 發表
我醫生話依隻籤維粉安全:
Metamucil
Manning Watsons 都有

我食左呢隻籤維粉差多一星真係好D窩~~ 雖然無日日﹐但格日有得‘去’﹐而且感覺D便便無甘硬﹐易去D。但係我諗住今日開始唔係日日食。我驚自己習慣左食﹐以後長期都依賴就麻煩。我格日沖2羹都OK。Thanks Snoopymom!

大宅

You are welcome lar.
我都有買
不過第一次我沖左一杯
只係飲左大半杯
剩低個d過一陣就擎到一pat
我飲左個pat野就攪到我個胃唔舒服
我都係食翻舊時食開個隻籤維丸(ORTIS)
一食第二日就自然去
藥劑師話雖然成份話係天然 但成份複雜 無咁recommend 孕婦
but我攞去第二個醫生
佢話"無事既"
所以我都係繼續食

原文章由 Himmi 於 08-6-20 16:05 發表

我食左呢隻籤維粉差多一星真係好D窩~~ 雖然無日日﹐但格日有得‘去’﹐而且感覺D便便無甘硬﹐易去D。但係我諗住今日開始唔係日日食。我驚自己習慣左食﹐以後長期都依賴就麻煩。我格日沖2羹都OK。Thanks Snoopymom! ...

複式洋房

係呀~沖好個杯野﹐無論味道口感都真係幾難飲~~我老公見到都話好屈突。但係當我諗起個肚谷到爆都柯唔出個種辛苦﹐個杯野立即變得好味道~ hahamouth:

大宅

沖完出來都ok wor
好似無氣維多c
不過一定要一次過飲曬
一攤左係度就變左一pat pat...

民房

回覆 #3 snoopymom 的文章

你講果隻籤維丸(ORTIS), 係咪柯得仕 排毒纖瘦果?? 真的有用嗎???

大宅

有用, 不過我已轉食另一個bbk mom介紹既導腸粒:Agiocur/Agiolax;
一樣既野 不過Agiolax 平d;
ortis 無寫明孕婦可以食 同埋有熱量 又貴好多
導腸粒就有話明孕婦可以食+無熱量+平

原文章由 你講果隻籤維丸(ORTIS), 係咪柯得仕 排毒纖瘦果?? 真的有用嗎???

[ 本文章最後由 snoopymom 於 08-9-26 09:26 編輯 ]

大宅

嘩~~兩星期都去唔到真係頂唔順啦...

原文章由 Ruby06 於 08-6-14 20:38 發表

試下食新鮮西梅或西梅乾.
好掂!!!
我係勁便泌,兩星期去唔倒都試過,但都搞得掂.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至