自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章

引用:朋友10年放咗層樓,落60萬。之後上唔返車不

原帖由 chingcging 於 15-03-11 發表
朋友10年放咗層樓,落60萬。之後上唔返車不特止,相同嘅租金,由中上環半山,搬到去上環唐樓。依家業主收返 ...
賣自住樓要考慮清楚

公爵府

回覆:租屋,愈住愈霉

當初住得中半山,都應該幾富貴,做乜要搬,個60萬使曬落租未?其實吾使咁執意學校網,區區都有好學校,搬去第二區無咁貴,快d上車。

侯爵府

自住樓都賣
有能力就買多層,博到甘盡呀
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

賺60萬就放層樓? 一年都升幅都唔止。

珍珠宮

呻來做乜呀???押錯注咯.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

超級特務 發表於 15-3-11 14:09
早賣早享受,遲買貴幾球

公爵府

引用:佢再買,唔算首次置業啦,要4成首期,佢跟

原帖由 chingcging 於 15-03-11 發表
佢再買,唔算首次置業啦,要4成首期,佢跟本就冇!而且依家樓價,佢2公婆過唔到壓力測試。

...
當初買中半山喎,而家過吾到壓力測試?心頭吾好高,買偏遠d,例如新界個d有可能嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

中上環半山賺60萬放左租樓

公爵府

引用:唔.....我想問一個月16000租都頂唔到,噤佢

原帖由 andeskinki 於 15-03-11 發表
唔.....我想問一個月16000租都頂唔到,噤佢之前供樓係供緊幾錢?
你同我諗,緊的野一樣

子爵府

回覆:chingcging 的帖子

噤就直頭搵番份工,請工人啦......
唔講買樓,連租都搞唔掂,唔好呻啦....
噤搞法,屋企點夠開支呀....

natjosejim    發表於 15-3-11 15:20

伯爵府

chingcging 發表於 15-3-11 14:12
我都咁話佢!真係條路自己簡,冇得怨!佢大仔今年k2,佢唔想搬離net11,但真係開始afford唔起。灣仔佢都睇過 ...
而家連好多外國人都要西移, 叫你朋友試下搵西區.

公爵府

引用:噤就直頭搵番份工,請工人啦......唔講買樓

原帖由 andeskinki 於 15-03-11 發表
噤就直頭搵番份工,請工人啦......
唔講買樓,連租都搞唔掂,唔好呻啦....
噤搞法,屋企點夠開支呀....

公爵府

自住樓幾時都吾可以賣啦, 風險太大

lovehimhim    發表於 15-3-11 15:50
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

大宅

我係09年賣左層樓,租左1年,好彩跟住睇岩,再上車,如果唔係,依家就慘

Danny , miss u

大宅

之前我都放咗自住樓,一年後唔對路,即刻上返車,我覺得有小朋友就唔好賣咗自住樓,無喂要小朋友跟你一年搬一次屋

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我姑仔都係,當年樓市低買咗間屋,間屋又大間隔又好,仲花咗錢全屋翻新裝修,跟著個市升咗幾十萬就心急放咗,話等樓價低再買,嗰幾十萬宜家租幾年樓都無啦

公爵府

2024年龍年勳章

住得中半山, 好心就唔好睇個60萬咁大啦!

伯爵府

環保接龍勳章

睇過寶翠園,23000

伯爵府

聰明反被聰明誤
只可怪自己貪心

natjosejim    發表於 15-3-11 15:21

首頁
12345...9

尾頁

跳至