跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

................

大宅

原文章由 dorasky 於 08-6-15 00:27 發表
我係0712mama, 想搵0711-0801mama 一齊上playgroup, 打算係粉巔上, 如果有mama有興趣, pm我啦!
我之前post 過details, 不過bk 可能以為我你度宣傳, 已cut了啦!

PM了你

男爵府

已經 send 左啦!

原文章由 ElsaHY 於 08-6-16 12:03 發表

PM了你

大宅

please check PM. It's okay for me 9/8.

男爵府

各位mama, 已經confim了playgroup詳情了!

時間: 八月開始星期六下午15:00-16:00 (中心下星期五confirm我時間, 如果呢個時間不ok, 16:15-17:15一定ok), 可選擇一星期OR 兩星期一次.
地點: 粉嶺嶺碧瑚花園地下政藝x
價錢: $500 FOR 4堂

現有2組:
A 組: 由02/08/08開始, 兩星期一次
B 組: 由09/08/08開始, 兩星期一次

如果mama諗住個個星期都上, 就會A+B組都有. 中心話4個baby 已可以成組. 最多8個人. 如果我地不夠8個, 中心有可能會招收, 不過d baby 都係同我地差不多大 (即刻0711-0801).

所以如果有mama 仲有興趣, 請pm我.

大宅

Hi, mama,

Thanks for your arrangement! When will our gathering? Hey, what do you prefer Group A, B or A+B?

Cheers
Elsa

民房

Thank you so much for your arrangement. My boy has joined Group B.

Regarding the gathering before the playgroup, will it be on Sat afternoon? Any suggestion?

原文章由 ElsaHY 於 08-6-26 16:34 發表
Hi, mama,

Thanks for your arrangement! When will our gathering? Hey, what do you prefer Group A, B or A+B?

Cheers
Elsa

大宅

Hi~ BYAu

my bb also perfer to join Group B! Hope to play together in there

男爵府

我上group A呀!而家仲考慮緊上不上埋B....

我都想有一次gathering. 因為中心剛剛reply 我15:00-16:00 ok! 而中心又有其他mama 想要呢個時段, 所以想我們呢1-2星期內, 去中心填bb資料同埋交$先!

如果係01/07 OR 下星期六meet一meet, ok ma?
可以係一間餐廳食tea or book 會所2 hour + 買少少小食 or 個個mama prepare少少!
你們有無idea?

Cheers
Elsa

原文章由 ElsaHY 於 08-6-26 16:34 發表
Hi, mama,

Cheers
Elsa

民房

Good, so when will be our gathering? Dorasky suggests to meet on either 1 July or 5 July. I would pick 5 July afternoon. How about other mamas?

原文章由 ElsaHY 於 08-6-26 17:59 發表
Hi~ BYAu

my bb also perfer to join Group B! Hope to play together in there

大宅

原文章由 dorasky 於 08-6-27 14:07 發表
我上group A呀!而家仲考慮緊上不上埋B....

我都想有一次gathering. 因為中心剛剛reply 我15:00-16:00 ok! 而中心又有其他mama 想要呢個時段, 所以想我們呢1-2星期內, 去中心填bb資料同埋交$先!

如果係01/07 OR 下 ...

我無問題~我也想join (A+B Group)!但上1課睇下係咪ok, 如果係不如一齊上囉~~

男爵府

我要問下中心有沒有得試堂啦! 不過可能沒有.

咁不如sat 05/07/08 啦! 不過去餐廳好定book club house 好?

原文章由 ElsaHY 於 08-6-27 14:37 發表

我無問題~我也想join (A+B Group)!但上1課睇下係咪ok, 如果係不如一齊上囉~~

大宅

原文章由 dorasky 於 08-6-27 14:48 發表
我要問下中心有沒有得試堂啦! 不過可能沒有.

咁不如sat 05/07/08 啦! 不過去餐廳好定book club house 好?

無所謂, 05/07我個日 short week~方便你啦! clubhouse 會不會可以坐耐d!Free d?幾多個mama會到呢?

男爵府

club house 可以book 2 hr.
不知可不可以一人buy 少少food, e.g. salad, 三文治, chicken wing....

而家有9個mama報名, 我仲未收到email 回應. 我只知有一個mama 一定不ok.

原文章由 ElsaHY 於 08-6-27 15:58 發表

無所謂, 05/07我個日 short week~方便你啦! clubhouse 會不會可以坐耐d!Free d?幾多個mama會到呢?

大宅

Good Idea~Just book clubhouse la....好呀~每人帶/買少少食物~

大宅

係咪05/07一齊去報名呀????

男爵府

無錯!
其實中心話可以自己去, 不過有d mama 不識去.
所以咪gathering, 同埋一齊去報名law!
等我今晚問問club house, 下星期六有沒有人book 先!
咁你快d諗定你帶什麼食物啦!
我confirm 完人數, 再send email, 到時大家講聲有什麼野食ah!
由於book 場要$, 一個family 要俾$20(睇下有多少人再決定).

原文章由 ElsaHY 於 08-6-27 16:36 發表
係咪05/07一齊去報名呀????

大宅

原文章由 dorasky 於 08-6-27 16:54 發表
無錯!
其實中心話可以自己去, 不過有d mama 不識去.
所以咪gathering, 同埋一齊去報名law!
等我今晚問問club house, 下星期六有沒有人book 先!
咁你快d諗定你帶什麼食物啦!
我confirm 完人數, 再send email, 到時大 ...

Great~Great~Great~好似開大食會tim.....真是一個好聚會啊!

禁止訪問

男爵府

如果你bb 係07年11月 - 08年1月 birth, 就可以join 啦!

原文章由 vhchoi 於 08-6-27 18:45 發表
Can anyone tell me what is the meaning of (0711-0801)

My son is 5 months old now. Can he join your playgroup?
Thanks

首頁

尾頁

跳至