夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我之前生日C6都會送野俾我,有鑽石,手錶,電話,公仔,去旅行等...但係上年竟然提都無提過話送俾我!!!!!我出到聲佢都無送,又話無錢!!當時我仲係有左BB!!到左情人節都冇(我11月生日)...好嬲呀!!! 激死我!!只係話俾2K我自己買野!但係我無要到!!哼~~~:;pppp:

男爵府

其實送乜都唔係最重要... 係心意, 我就最唔like佢話叫我自己買, 買左比番$我... 咁即係佢連用下腦諗下都唔想... 失望囉...

子爵府

牛年勳章

我老公乜都冇送,只係講咗一句說話:

我地都老夫老妻,唔好將呢D($$+禮物)掛係口唇边.講完呢句就走咗

男爵府

nymph, 咁你會唔會angry?

大宅

有時男人可能唔係無心, 係粗心, 多年夫妻, 未必個個老公都會keep到好似拍拖時咁細心對自己. 我C6都係咁粗心架!
所以, 為免激親自己, 我會係生日, 結婚紀念日前, 提早暗示
我鍾意咩, 需要咩, 等佢去準備law !

開開心心每一天!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我無做野,所以就算唔係生日,我要咩都係老公買...
生日果陣,就會加張咭+花+食餐飯+我果排想要既野...

洋房

我之前同你都係一樣,不過宜家有返工,要咩都係自己買ja...但係我就從來都無收過花+咭,結婚前都係,唔好話為我生日而去街食飯...
原文章由 我愛Corina 於 08-6-15 08:21 PM 發表
我無做野,所以就算唔係生日,我要咩都係老公買...
生日果陣,就會加張咭+花+食餐飯+我果排想要既野...

子爵府

我隻佬都係. 每逢任何節日佢都會買野送俾我. 平至幾百既錶到貴至幾千蚊既袋或旅行.
但係上年10月我生日. 佢冇送到禮物俾我 (因佢朋友咁岩炒車. 借左d錢俾朋友, 冇錢買禮物俾我, 只係食左Buffet慶祝)

--> 我就好唔開心咁同佢講, 點解我冇生日禮物! 過左幾日, 佢就送左條金手鍊俾我, 重同我講以後都唔會咁大意, 唔知咁做我係會唔開心. 就算以後冇錢都可以買小禮物俾我~~

原文章由 janet61 於 08-6-15 01:52 發表
我之前生日C6都會送野俾我,有鑽石,手錶,電話,公仔,去旅行等...但係上年竟然提都無提過話送俾我!!!!!我出到聲佢都無送,又話無錢!!當時我仲係有左BB!!到左情人節都冇(我11月生日)...好嬲呀!!! 激死我!!只係話 ...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 janet61 於 08-6-15 16:30 發表
我之前同你都係一樣,不過宜家有返工,要咩都係自己買ja...但係我就從來都無收過花+咭,結婚前都係,唔好話為我生日而去街食飯...

自己賺錢自己洗,我都想,但真係放唔底個女....

哈哈!其實我有張咭都夠ga啦,因為咭會keep起,留返做紀念..
因為買野,真係有錢afford到,幾時都可以買...

子爵府

牛年勳章

原文章由 vvlamho 於 08-6-15 15:59 發表
nymph, 咁你會唔會angry?

我唔會嬲,都習慣咗,識佢咁耐,都知佢個人嘅性格

侯爵府

2024年龍年勳章

我C6一向沒有送野給我, 因我沒有什麼想要. 不過都是他根本沒這個心思有去想過送什麼給我, 因他懶 !
我生日只想他同我出去食餐飯, & 平時多點關心我 我都好滿足 !

大宅

諗到想要的就會同老公講, 佢通常都會買比我. 有時我諗唔到想要的, 就索性叫佢比錢我, 咁我私已錢又多d啦,

複式洋房

Agree with piyo,

Prefer $$$$ la.... save hehehe

原文章由 piyo28 於 08-6-19 17:04 發表
諗到想要的就會同老公講, 佢通常都會買比我. 有時我諗唔到想要的, 就索性叫佢比錢我, 咁我私已錢又多d啦,

洋房

你地就好喇...要咩有咩,可能我俾我個C6寵壞左喇,之前要咩有咩,雖然唔係啲咩貴野,但係都會好開心,宜家...佢一唔送野俾我,我就會覺得佢冇咁錫我 不過事實真係,宜家佢錫細B多過錫我,激死......

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原文章由 janet61 於 08-6-20 00:17 發表
你地就好喇...要咩有咩,可能我俾我個C6寵壞左喇,之前要咩有咩,雖然唔係啲咩貴野,但係都會好開心,宜家...佢一唔送野俾我,我就會覺得佢冇咁錫我 不過事實真係,宜家佢錫細B多過錫我,激死...... ...

其實妳都知寵壞左啦,仲唔開心?咁有D寵都未寵過咁點?
兩夫妻供患難好重要,妳生日,他無錢,都要送?唔係化,
他有錢時已經做左他應該做的事啦,他無錢時,妳是否應該做妳應該做的事呢?
供富貴邊個女人唔得呢?供患難真係唔係個個得.
如有得罪,請多多包涵,(這是我個人睇法咋)

[ 本文章最後由 咸濕大師 於 08-6-20 00:54 編輯 ]

洋房

回覆 #1 咸濕大師 的文章

車...我都係呻下者...又唔係嬲佢
我想問你地男人係咪會聽到女人講咩就當真?唔會諗下其實我地係講笑既呢?你知喇,女人好鍾意口不對心架嗎...如果係咁既話,咪會有好多誤會?

大宅

由於生日和情人節只差一天,所以在果兩日會不停收禮物.
佢好鍾意買左禮物之後藏起來,等我果晚唔覺意見到.

別墅

我都係睇吓當時自己有無嘢睇中想要囉!如果無,我都唔會要/逼佢買,免得嘥$$$!而有送親嘅都一般會係好嘢!

大宅

今日系我生日,本來佢話同我去食壽司,但前一排有食物中毒,兼且我尋日開始感冒,所以在家,又冇送野比我。
婚前有送過表,有送過花---豆腐花
婚後冇送過

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

婚前送下公仔,cd,精品咁囉....
婚後都冇乜感覺...因為本來乜都係佢比錢架啦..佢送野比我都係同我一齊去買...所以乜都唔多特別囉...
係唯一一年..佢自己去買左隻心型鑽介比我...雖然後來我係生日前執屋搵到..不過都好sweet...
之後有時覺得佢係老屈..明明係買d有需要用既野..就因為近我生日當係我生日禮物 好似今年買攝錄機(為仔仔畢業禮表演買)又入我生日數,之前買手機(舊果部成日自動熄機)又入我生日數...買車(送仔仔返學用)又入我生日數...

年年都係咁...都唔知開心好定唔開心好...因為佢係記得我生日架...只係...成日將d生活所需變成我既生日禮物...好慳皮呢

首頁

尾頁

跳至