自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

通賬咁惡, 金魚曾只係出口話關注, 但係冇行動

巴士加, 油加, 食加, 住加, 加加加!

綜援又話加, 我地人工冇得加, 泊到金魚曾個碼頭, 10萬20萬人工冇問題, 亦話唔駛向我地出糧比佢地的納稅人交代

老董差, 我話金魚曾仲差

你們清醒一下啦, 自由行, cepa, 通通令香港經濟醒起來的人是誰? 咪又係老董和松松以前做好晒, 跟手金魚曾和唐唐一個冷手接熱堆堆咁攞晒彩!!!

七一就來了, 唔知有冇人攪一個反曾大行動呢!??!!?

我好想反呀~~~~~~

男爵府

IF GOVERNMENT NEEDS MEF - MEDICAL FUND, I MUST GO TO 七一

SALARY COMES,
17.5% TAX DEDUCTED
5% MPF
5% MEF
AT LEAST 2.5% INFLATION

I ONLY HAVE 70% OF SALARY!!!!
BUT NO GOOD WELFARE!!
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

男爵府

原文章由 mastergirl 於 08-6-15 16:26 發表

綜援又話加, 我地人工冇得加, 泊到金魚曾個碼頭, 10萬20萬人工冇問題, 亦話唔駛向我地出糧比佢地的納稅人交代

老董差, 我話金魚 ...

Agree! Fully support!

男爵府

原文章由 mastergirl 於 08-6-15 16:26 發表

老董差, 我話金魚 ...

total agree
一字不漏

男爵府

好媽媽勳章

禁止訪問

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

禁止訪問

大宅

煲呔競選連任時有好多fan屎架, 去晒邊?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

原文章由 大眼肥妹 於 08-6-16 11:28 發表
果時d人又話松松起加稅前買車,但查實好多人都唔知,以前煲呔做財爺果陣,佢都好鍾意飲紅酒,我唔記得佢係起財政預算案前係咁買紅酒定係減紅酒稅啦,咁咪都係同佢利益有關.

如果論松松,我覺得佢都好可憐.其實佢本人都好n ...

松松堅野來呀, 不過個時老董勢弱, 加埋葉劉單野, 另外左口強的不力, 燒埋松松law, 老老實實, 你地做政府班野好多咪又係一早知d 內幕, 做d 益自己野

我家的事時評論員(我老公) 話當年阿董出八萬五雖然整死好多人, 但係個理念係好, 就係唔比班地產佬坐大. 唉~~~~~

總之一句, 唔該政府比餐飽飯過我地食, 塞滿我地把口, 我地咪唔出聲law, 咩官官相惠, 利益輸送, 我地都睇唔到, 睇唔到

大宅

醒目開學勳章

老董其實是一位宅心仁厚的好人,又唔似得d人咁識做戲,只是當時世界經濟環境唔好,又撞著sars,所有唔好既野都推落佢身上。

而家呢位 "當奴" 就冷手執個熱煎堆兼門面工夫做足,但我唔覺得佢有咩好既政績比我睇到,百姓的生活亦不見得比阿董時代好。

禁止訪問

大宅

「憎凸手」做幾十年公務員

正一「老屎忽」...

好就第一個出黎邀功

衰唔 Q 見人, 縮頭烏龜

所以, 無人記得佢 D 衰都唔出奇

而家仲「一人獨大, 用人為親」

「七一」, 一定要出黎行 ...
升久必跌

子爵府

一早憎佢奸到死又無料到
幾兄弟話打大鱷大勝邀功
其實係hk當時比自助餐好彩少少
先正慘勝

老懵8萬5唔益地產商但所有野淨係益晒superman
用公帑來報恩
但佢運氣唔好
如果像克林頓時代
經濟大好
做乜衰野都唔會有人要求佢落台

71如有遊行
我一家3口必到 !!!

大宅

仲可以響香港o甘亂的時候去旅行....佢真係幾我架
話時話唔係多得8萬5我估我呢世都買唔到樓lor...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至