親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

1. 4月中著咩衫,有一日睇花,其他會去shopping,寒底,會大風下雨嗎? 薄羽絨和長袖衫足夠嗎? 

2. 飛機 6:15pm 到仁川機場,搭機場巴士6002去東大門/東廟會塞車嗎? 大約需時幾耐到?

3. 基本一人交通和三餐食的消費,唱HK$2000夠嗎?

珊瑚宮

引用:1. 4月中著咩衫,有一日睇花,其他會去sho

原帖由 janliz 於 15-03-13 發表
1. 4月中著咩衫,有一日睇花,其他會去shopping,寒底,會大風下雨嗎? 薄羽絨和長袖衫足夠嗎? 

2. ...
$2000元一人,幾多日呀??

大宅

5日4夜, 細食普通餐1 人消費

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:首爾4月中自由行幾問 

韓國好多食物都2人份起喎,如果要食平啲,唔好去明洞嗰啲,掠遊客的

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:首爾4月中自由行幾問 

6點幾班車應該會塞,個人經驗上次我6點頭搭6015,出機場冇耐已塞,塞到8點零先到南大門

大宅

南大門要成8點幾,咁東大門咪仲耐?

如果仁川機場至機場搭地鐵係咪要上樓梯? 我攞唔到咁重行李

子爵府

引用:南大門要成8點幾,咁東大門咪仲耐?如果仁

原帖由 janliz 於 15-03-16 發表
南大門要成8點幾,咁東大門咪仲耐?

如果仁川機場至機場搭地鐵係咪要上樓梯? 我攞唔到咁重行李 ...
喺機場有電梯,唔洗搬行李…………
問題係妳喺邊度落?因為如果機鐵不能直到的話,要轉地鐵就擇洗啲,一黎可能要行好遠,二黎可能要托行李上落樓梯。到左妳目的地個站,都要睇下有無電梯同電梯岀口喺邊?
但係機場鐵路就快,無塞車同平,岀市區大概1小時左右,無記錯係唔洗4000won

大宅

我搵過資料, 搭完機鐵要轉車, 一係首爾, 一係孔德,

1. 機場快線 AREX, A10仁川 -> 首爾站133 -> 東廟站127
2. 機場快線 AREX, A10仁川 -> 孔德站626 -> 東廟站636

東廟站有電梯出去再搵飯店

但我唔知轉地鐵途中有冇需要上落樓梯?? 係咪要行好遠? 有冇人試過轉以上車站?

如果搭巴士塞車又可能要在車上塞2個鐘....@__@

點揀好呢?

首頁

尾頁

跳至