夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

回覆:老公有個青梅竹馬志趣相投的女性朋友 (有點長篇)

講真,佢覺得無問題,但結左婚佢應該有條界線囉,更何況你已經有埋bb,佢唔應該再成日去玩唔take care你,假如你生左bb,佢由得你係屋企湊bb,話你2個阻住晒就自己出去同朋友玩咁你點?講真!我接受唔到!家庭係大家維繫,如果有一方以自己為中心,根本唔需要格硬去維繫,除非你生完自己湊,做ftm。你咪日日做“跟得夫人“,放假一家3口去玩,一個月最多比佢出一次同朋友聚會,

翡翠宮

我有自己既朋友 我老公都有佢自己既朋友
我個世界唔會圍住佢黎轉 同埋我10個朋友8個都係男仔 一斷就乜朋友都無哂

樓主你諗唔通一定無得搞; 我都係咁既人, 你要我為左一個人放棄我生活上既其他野; 例如朋友/嗜好, 都係絕對無可能既事.
佢唔係ignore你; 佢知你感受不過佢無可能捨棄佢既嗜好/朋友, 如果迫佢簡; 佢簡左你等你收聲, 佢都一定唔會比好面色你睇; 何必?

大宅

看落樓主係諗多咗,對自己沒信心,對段關係無安全感,不好再針對那個女仔,跟本個問題係,撇除了個女仔,你老公和你的相處可以點樣更親蜜。下下針對個女仔只會不信爭執,因為你老公角度係,佢娶咗你,唔係佢,已代表佢只愛你。咁你都要俾返信心佢,了解下自己做乜對自己咁無信心。

琥珀宮

樓主大肚可能比荷爾蒙影響到唔奇,將呢d負面情緒深化左,但事實係我唔相信男女有純友誼,就算我c6 whtapp有同女人傾多左冇關工事的話,我都會問佢仲咩同人講咁多,費事人地誤會,我亦表達我唔鐘意佢咁樣,交心的異性朋友只有我一個,就係咁,但樓主安胎先啦,大肚時係容易亂諗野,有冇試過同那個女的做朋友,試下了解下,暗示比佢知你嘅感受

禁止訪問

別墅

引用:Quote:原帖由+queenoftheworld+於+15-03-13

原帖由 Lioness 於 15-03-14 發表
好好嘅男性朋友←曾經有,即使結左婚都有過

但我心裡面知道當時嗰個男仔係有d鍾意我,我同佢fd 到好多嘢我 ...
我好欣賞樓主你做法,可能係感情上我比較霸道,如果我係你的情況,我會同c6講我的感受同埋點處理男女關係,同對你的影響!樓上好多jm講話發展共同興趣雖然係好,但如果係我就絕對唔會勉強自己,我的世界唔止佢一人,冇需要圍著佢轉!相反我會去做D自己喜歡的事,佢係你老公,你亦係佢老婆,關係係相對的,唔可能只有一方追隨另一方!

伯爵府

回覆:Lioness 的帖子

你而家点諗点講,你老公都不会為你改變,甘不如退一步,等bb出世後,睇下你老公会点樣再打算,如果仲係掛住同人出去玩,丟下你及bb,到時你再反枱好過,起碼有理有據,不是潑婦罵街

子爵府

Lioness 發表於 15-3-13 23:05
我老公如果同我一齊放假佢都會陪我,
其實佢唔係陪嗰個女仔,而係佢地鐘意玩嘅嘢跟本就係好夾,我老公放工 ...
唔明點會唔專登約都會撞到仲要又好自然個隻? 玩咩?

伯爵府

攀石?

子爵府

Ms.cheung 發表於 15-3-13 23:17
你老公興趣係乜?我係你會投入係你老公鐘意果樣野度,咁先有共同話題!
就算自己唔鐘意,都要嘗試投入,慢 ...
其實咩嗜好咁難有興趣?

大宅

個女仔咁多年都冇拍拖?

大宅

樓主老公玩mountain bike?

禁止訪問

男爵府

你有冇嘗試認識下呢個女仔?佢有咩地方令你老公成日同佢一齊,而你又做唔到?

珍珠宮

呢d case 最難搞, 因為喺你老公心中, 呢個女仔係老友係好兄弟, 如果要開始一早一齊左, 你要佢斷絕來往對佢黎講絕對係無理。

樓主你應該俾d 信心自己, 佢係愛你的! 你即將會有個屬於你地的愛情結晶品, 要開開心心呀

別墅

咪聽某李講佢唔夠愛你,因為無論佢點好
,你都可以覺得唔夠。佢只係重朋友,如果你硬要佢放棄,即係斬佢一忽肉咁,佢咪覺無理囉。 如你硬係嫌佢點點點唔好,佢只會對你唔開胃,因為你令到佢唔開心。你試下放㡳你無謂而又無根據既醋意,對佢好d, 包你自己都開心哂

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

可唔可以你又發展另一種興趣呀?不如出去識多啲人,掉轉頭你賣甩佢,自己去玩。

如果佢仲緊張你,應該會驚過你

大宅

引用:Quote:原帖由 eggpudding 於 15-03-13 發表

原帖由 Lioness 於 15-03-13 發表
係,係一直都有嗰個女仔
但係我老公鐘意我我又鐘意佢,要因為有個咁嘅女仔所以要分手嗎?
你點知佢地夾唔係人地扮出嚟討好你老公呢?

複式洋房

我覺得重點唔關個女仔事。佢無陪你唔夠關心你係佢錯,扯到個女仔度佢就大條道理話你多心咗。你都要話佢知佢要你信佢,係先要對你好啲先

伯爵府

遲下要湊bb边有時間發展其他興趣!

首頁
12345...6

尾頁

跳至