爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

富利堡 VS 金濤

近日睇岩一部水貨車係呢兩間車行至有, 想問下各位爸媽有冇幫襯過 ? 信譽如何 ?
thank you

別墅

Re: 富利堡 VS 金濤

金濤 --- 可以放心, 我搵車都有搵過佢地, 早前搵架"積架"做公司車, 佢都平過好多車行~ 讚!
我們應該感恩 神的話語令人清醒

大宅

上次買七人車我兩間都有去睇,結果幫襯左富利堡.我覺得佢地d sales老實d,仲有after-sales service都跟得好好.

複式洋房

hi mjzz and tingtingma

多謝回覆,
富利堡 and 金濤的保養是否自己做?
咁保養會否用原廠車一樣呢?
唔該

大宅

我老公之前都係富利堡買過車, 覺得service好好, 同埋有保養, 有個sales好好,我地 call左佢睇左4次車,都無問題, 又唔hard sell,好有心 機, 我同老公都好滿意.

大宅

Marlboro,
係呀,富利堡係有自己車房架.好似九龍同香港都有架.touchwood我地架車仲未試過整.
基本上同買原廠車冇分別.

侯爵府

MARCO仔仔
你可唔可以PM富利堡SALES電話比我呀?

我比而家個sales激到吹漲... :-x

大宅

心心 ,

pls check pm

複式洋房

MARCO仔仔

可唔可以PM富利堡SALES電話比我,thanks

大宅

Marlboro,

PLS CHECK PM

複式洋房

去富利堡/金濤買車﹐除車價較平外﹐要看看保養及維修O拉﹗冇錯兩間公司都有自己的維修部﹐普通保養尚可﹐維修就要注意﹗尢其是買BENZ/BMW時﹐因現時的BENZ/BMW﹐都是由電腦控制一切的﹐連換電磁都不是就O甘裝拔就算﹗而電腦CHECK車的SOFTWARE是要UPDATE的﹐原廠的永遠最UPDATE﹗其他的公司最小慢一至兩個VERSION﹗新如E-CLASS﹐由於SOFTWARE不夠UPDATE關係﹐部件如AIR-SUSPENSION有問題﹐富利堡/金濤是CHECK不到的﹗除非假手於人﹐則作別論﹗﹗

別墅

我個仔-高高 寫道:
去富利堡/金濤買車﹐除車價較平外﹐要看看保養及維修O拉﹗冇錯兩間公司都有自己的維修部﹐普通保養尚可﹐維修就要注意﹗尢其是買BENZ/BMW時﹐因現時的BENZ/BMW﹐都是由電腦控制一切的﹐連換電磁都不是就O甘裝拔就算﹗而電腦CHECK車的SOFTWARE是要UPDATE的﹐原廠的永遠最UPDATE﹗其他的公司最小慢一至兩個VERSION﹗新如E-CLASS﹐由於SOFTWARE不夠UPDATE關係﹐部件如AIR-SUSPENSION有問題﹐富利堡/金濤是CHECK不到的﹗除非假手於人﹐則作別論﹗﹗

我自己都係揸E-CLASS, 真係好少會有事, 而且我部係行車, 都好少番廠整, d件比出面貴3~5倍, 所以我覺得行貨水貨都冇咩問題, 反而你講d SOFTWARE不夠UPDATE關係, 有好多私人車行都有支援, 但可能會遲少少, 不過一般都攪得惦, 土瓜灣同元朗我都有幾間info....
我們應該感恩 神的話語令人清醒

洋房

我也於舊年09於金濤買之一輛 E CLASS,性能各樣都OK,他們有自己的 service centre 於九龍灣,很大間的。

大宅

原帖由 mjzz 於 04-5-24 09:35 發表

我自己都係揸E-CLASS, 真係好少會有事, 而且我部係行車, 都好少番廠整, d件比出面貴3~5倍, 所以我覺得行貨水貨都冇咩問題, 反而你講d SOFTWARE不夠UPDATE關係, 有好多私人車行都有支援, 但可能會遲少少, 不 ...
絕對同意,唔好以為行車真係好好,佢地個after sale service先至係 '湯'

複式洋房

MARCO仔仔

我都想要呀!!可唔可以PM富利堡SALES電話比我,唔該.

原帖由 MARCO仔仔 於 04-5-18 16:35 發表
我老公之前都係富利堡買過車, 覺得service好好, 同埋有保養, 有個sales好好,我地 call左佢睇左4次車,都無問題, 又唔hard sell,好有心 機, 我同老公都好滿意.

...

洋房

但係我係金濤買車的經驗就認真麻麻. SERVICE又唔係好, 而且駕車羅返仁孚CHECK, 一CHECK就話個標數又改過. 我就覺得間野好唔老實.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

04年的舊post都比你揾番出嚟講
你話自己唔係sales都冇人信啦

原帖由 blog142 於 10-2-28 13:15 發表
我也於舊年09於金濤買之一輛 E CLASS,性能各樣都OK,他們有自己的 service centre 於九龍灣,很大間的。

伯爵府

請問水貨 voxy 有新車嗎? 約幾多$?

洋房

E-Class水貨車好多問題, 而且re-sale value少一大截. 以我架車為例, 2003年E-class金濤買,水貨, 宜家出面普遍放緊21-24萬, 水貨得17萬, 車行收仲得返13萬. 我兩年前係金濤買都要34萬. 兩年唔見左二十萬. 買新車都唔駛蝕咁多.

首頁

尾頁

跳至