親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

你哋plan咗行程未?
我只book咗新加坡酒店同2晚legoland酒店加入場券,其他都未plan
有無啲咩地方係必去同有咩係必食架?

禁止訪問

引用:你哋plan咗行程未? 我只book咗新加坡酒店

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆:有無jm復活節出發新加坡+legoland

我剛book酒店,機店。
我去4日,1日legoland, 1日uss

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:angusBBB 的帖子

Amara Singapore hotel

大宅

回覆:有無jm復活節出發新加坡+legoland?

我4月10至13去
第一日大約下午一點去市中心
之後去新加坡科學館同雪城
夜晚Newton food centre食飯
之後行烏節路
Day2
聖淘沙
海洋館,3D美術館,image of Singapore
,Vivi City 晚餐同行街
Day3
Legoland waterpark and theme park
Day4
新加坡市內,牛車水,魚尾獅,1830機返香港
大約個會係咁,仲要再做資料搜集,令行程再充實啲

BBQsham    發表於 15-3-17 15:54

別墅

我plan左個行程大約係咁,有冇jm幫我睇下有冇野要修改
3/4 出發中午12:50到新加坡屯車到Legoland,放低行李玩Legoland theme park
Day 2全日Legoland theme park + waterpark
Day 3 11:00包車回新加坡hardrock hotel,放低行李去USS,有時間想去埋Skyline + Huge
Day 4 Singapore Zoo,夜晚Garden by the bay
Day 5 Hardrock酒店泳池游水,下午1:00出發到機場搭3點機番香港

BBQsham    發表於 15-3-17 16:21

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

kinkis426 發表於 15-3-16 14:24
我4月10至13去
第一日大約下午一點去市中心
之後去新加坡科學館同雪城
參考完你個行程,而家有幾個地方想去 :

1) 兒童科學館
2) Alive Museum
3) 動物園 ( 但仲諗緊去日間定晚間....你哋覺得呢??)
4) 濱海灣公園
5) 魚尾獅

我會有2日全日喺新加坡,2日喺LEGOLAND
如果帶住小朋友2日去哂呢5個地方唔知會唔會好辛苦呢.....

大宅

好媽媽勳章

回覆:BBQsham 的帖子

如果帶小朋友,行程唔好太密呀,因為天氣好熱,不定時又會落大雨。

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

chysuki 發表於 15-3-16 14:40
我plan左個行程大約係咁,有冇jm幫我睇下有冇野要修改
3/4 出發中午12:50到新加坡屯車到Legoland,放低行李玩 ...
我都係DAY5 3點幾機回港,但我尾站係LEGOLAND走,睇到其他帖話LEGOLAND回程好塞車,嗰日都應該無時間做其他嘢,CHECKOUT就要走.....
SINGAPORE ZOO你係咪都係預玩足一日??

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

bonnie_snake 發表於 15-3-17 16:15
如果帶小朋友,行程唔好太密呀,因為天氣好熱,不定時又會落大雨。
最怕落雨......
就係唔想安排得太密,驚佢哋會好攰,佢攰我就更攰.....所以到而家都仲未決定到去邊度玩......

大宅

回覆:有無jm復活節出發新加坡+legoland

我3月30號出發大概行程如下:
Day1: airport ~ traders ~the little big
Day2: legoland theme park & water park
Day3: water park ~ sentosa
Day4: USS
Day5: sentosa ~ City ~ garden by the bay
Day6: Zoo
Day7: science center & kids stop ~ airport
今次麻煩啲要住4間酒店
第一晚就Traders,第二晚住Legoland,之後就住Festive Hotel 2晚,再到city住Swisstole Stamford 2晚
都仲諗緊可以帶阿囡去邊玩

別墅

回覆 BBQsham 的帖子

係呀,因為小朋友得4歲,而且行程去到第4日驚佢會累,所以打算等佢訓到自然醒先出發去ZOO,夜晚再睇下有冇可能去到GARDEN BY THE BAY睇下夜景

子爵府

報到先。 我2大2小(6&13歲)

Day 1

Scoot 11amSIN, 包車入Legoland, Water Fun Legoland

Day 2

check out, 一早9:30amTheme Park, 約下午3-4點左右包車去聖淘沙

check in Hardrock

Hotel swimming, 馬來西亞美食街 dinner,Festive Walk

9:00pm 睇梦之湖 + 9:30pm仙鹤芭蕾 free show

Day 3

一早去Adventure Cove Waterpark + (Sea Aquarium) + Vivo city,

skyride Luge, Segway, 渡輪碼頭美食中心, Siloso Beach

Day 4

check out> USS玩全日> check in Sands

Sands skypool 睇日落> 老爸殺

老爸殺>Clarke Quay>

Day 5

Swimming in skypool > Zoo + River Safari

牛車水 Maxwell Center dinner 買手信

Day 6

swimming in skypool, check out行李放酒店

烏節路, ION shopping mail, B4 food court lunch

Merlion Park,

小印度

Newton dinner

Flyer, Garden by the Bay, 7:45 or 8:45m show,

Sands 9:30pm show, 返酒店取行李, 出機場, 夜機1:50am

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

bestwish 發表於 15-3-17 17:13
報到先。 我2大2小(6&13歲)

Day 1 坐Scoot 11am到SIN, 包車入Legoland, 去 Water Fun 住Legoland
好詳盡
新加坡好似要去番67日先玩得哂~~4日真係唔夠時間

子爵府

引用:Quote:bestwish 發表於 15-3-17 17:13 報到

原帖由 BBQsham 於 15-03-17 發表
好詳盡
新加坡好似要去番67日先玩得哂~~4日真係唔夠時間
係呀!我都後悔玩6日,應該7-8日。不過酒店真係好貴。

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:BBQsham 的帖子

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我4月4日出發, 仲有一日行程未諗到

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 Pinkyka 的帖子

你幾多人去呀???
等你出個行程作參考

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 Lqueenie 的帖子

你諗好後POST上嚟參考下吖

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章