在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Train 左2星期新工,要shift ,最夜9點放工,
工種幾有興趣,超忙既工

剛收到政府工,一個月人工少7,8千
但準時放5點9
有個小朋友4歲

好難揀。。。。。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:剛入職,就收到份政府工offer

少7,8千真係好多,depends on你家庭有幾需要呢筆$

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

要睇下政府工係咩位, 同埋日後加人工多唔多

男爵府

每年跳pt 同調整,都好快追番。最緊要不用返shift,我會選政府工

子爵府

引用:Train+左2星期新工,要shift+,最夜9點放工

原帖由 allenho3 於 15-03-14 發表
Train 左2星期新工,要shift ,最夜9點放工,
工種幾有興趣,超忙既工
要睇下份政府工加薪同頂薪如何再作決定。。

男爵府

回覆:allenho3 的帖子

我都系。有份私人工offer ,本來星期一返。點知政府果邊約我星期一interview 。我唯有問星期二返得唔得。

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

如果你而家人工有幾萬,搵少7,8千求安穩ok啦~
但如果人工得萬幾,咁就一動不如一靜
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

子爵府

有小朋友,唔駛返shift 好D

男爵府

政府工係permanent or contract ?
Probation 幾耐?

翡翠宮

咁睇返你屋企經濟情況喇,如果都唔緊可以試下政府工

大宅

回覆:karykoo 的帖子

咁可以轉返遲一日新工,interview 左先都好

大宅

回覆:Cordelia78 的帖子

permanent,3年probation

大宅

揀政府工。因為方便照顧小孩,又方便之後再生。

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

政府工,穩穩陣陣。

水晶宮

引用:咁可以轉返遲一日新工,interview+左先都好

原帖由 allenho3 於 15-03-15 發表
咁可以轉返遲一日新工,interview 左先都好

子爵府

要睇下你追求咩啦,私人公司表現好有機會升職,會快d,政府就真係按班工作,準時收工做個好員工

我都轉左新工5個月,之前公司搬了去荃灣,返工放工加埋要3個鍾,但放工返到家都8點仲吾計塞車,每晚都坐車坐到黑面,老公見到都怕,而家新工好近我家,半小時就到,但人工少10%但準時收工,回到家都係6點到,多左好多時間

水晶宮

有仔女緊係政府工正d啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

揀政府工, 第日你要請假幫小朋友溫書考試點都易d.

大宅

回覆:newc9 的帖子

時間真係比錢重要,一家人開心好珍貴

侯爵府

政府工啦

首頁

尾頁

跳至