想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

努力扒文再睇返紅d見知排卵時,紅個控唔粗又唔係好深色,食咩可以好d?
謝謝!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

有冇紅d 嘅相?因為紅d 無深粗唔係粒卵子有問題,而係好可能你本身沒有排卵。

大宅

引用:有冇紅d 嘅相?因為紅d 無深粗唔係粒卵子有

原帖由 hellobaby_01 於 15-03-15 發表
有冇紅d 嘅相?因為紅d 無深粗唔係粒卵子有問題,而係好可能你本身沒有排卵。 ...
有用cb, 有哈哈笑…… 趴文有JM講唔夠深粗可能係卵子未夠大已排…… 唔知係唔係。
不過都想知食咩會每卵子高質素d...

大宅

引用:有冇紅d 嘅相?因為紅d 無深粗唔係粒卵子有

原帖由 hellobaby_01 於 15-03-15 發表
有冇紅d 嘅相?因為紅d 無深粗唔係粒卵子有問題,而係好可能你本身沒有排卵。 ...
咁如果cb有閃哈哈笑,係咪都有機會無排卵?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 pokmilkpuff 的帖子

看相片算是有深粗,應該是有排卵。但穩陣起見,建議你量度及記錄基礎體運,可以更清楚確定是否有排卵,以及黃體胴是否足夠。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 kachingf 的帖子

請參考我上面帖子的回覆。應是有排卵,但穩陣計度埋基礎體溫會更好

大宅

引用:回覆 pokmilkpuff 的帖子看相片算是有深粗

看相片算是有深粗,應該是有排卵。但穩陣起見,建議你量度及記錄基礎體運,可以 ...
多謝指教,我都有量體溫,除有日腸炎發燒,都有個低溫同紅d都配合,高溫都有13日。其實呢個月有食黃體素,不過仍向day 20開始流啡有紅印…… 已經中西藥都食,有食聖潔莓同prenatal....
今日開始似滴雞精,唔知有冇用……
仲可以做咩?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

咁都ok woh, 應該係有排卵的,唔好太擔心。請問試左幾多個cycle? 放鬆心情去個小旅行可能都幫到手架。知道老公狀態嗎?

大宅

引用:咁都ok woh, 應該係有排卵的,唔好太擔心。

咁都ok woh, 應該係有排卵的,唔好太擔心。請問試左幾多個cycle? 放鬆心情去個小旅行可能都幫到手架。知道 ...
多謝呀,我只擔心唔知係咪自己卵唔夠健康啫…… 不過我唔似其他JM咁好,我老公不能連do,甚至隔日都唔得……太累。所以每月只能出擊一次……可能咁,真係好難有……所以希望自己咩都做好d先……唔想迫老公交功課咁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

哈哈,我c6 都係咁架。可能真係工作壓力太大。佢地好懶好懶。後黎我去左做iui 喇,我年紀比較大。XD

大宅

引用:回覆 pokmilkpuff 的帖子哈哈,我c6 都係咁

原帖由 hellobaby_01 於 15-03-16 發表

哈哈,我c6 都係咁架。可能真係工作壓力太大。佢地好懶好懶。後黎我去左做iui 喇 ...
你做IUI成功了嗎?做咗幾多次? 我都有考慮……

大宅

如果你冇子宮肌瘤準備懷孕滴雞精可以,我對比過有飲同冇飲,飲左D色係深D。

大宅

引用:如果你冇子宮肌瘤準備懷孕滴雞精可以,我對

原帖由 cwl0313 於 15-03-16 發表
如果你冇子宮肌瘤準備懷孕滴雞精可以,我對比過有飲同冇飲,飲左D色係深D。 ...
多謝分享! 咁希望我呢個月見到深色d!
今日睇完婦科,開咗排卵藥同黃體素…… 仲要飲滴雞精同中藥,仲有prenatal...DHA/EPA...好忙

大宅

回覆:pokmilkpuff 的帖子

我食天喜丸,真係開始食嗰個月已見深粗,未食之前幾個月都淺,無見過深粗到同顯示線一樣咁深

大宅

引用:我食天喜丸,真係開始食嗰個月已見深粗,未

原帖由 MsKi 於 15-03-16 發表
我食天喜丸,真係開始食嗰個月已見深粗,未食之前幾個月都淺,無見過深粗到同顯示線一樣咁深

...
天喜丸邊度買? 食咗有冇咩唔舒服或者好咗除咗深色控?

男爵府

2018復活節勳章

回覆:求教:紅d唔夠深粗,可以食咩補?

其實我今個月第一次開始用排卵紙
都好似無深粗
所以都擔心好多野。。。。

大宅

引用:其實我今個月第一次開始用排卵紙都好似無深

原帖由 cindyyu73 於 15-03-17 發表
其實我今個月第一次開始用排卵紙
都好似無深粗
所以都擔心好多野。。。。
我第一個月用排卵試紙都好緊張,一早起身量體溫又緊張…… 個個都話緊張好難有bb...我覺得好難放鬆。不過悟出少少希望你都有用:
1次花幾日過努力趴趴文吸收知識,試紙要用紅d + CB cross check... 過咗do do後,唔好再上BK喇,愈睇得多愈大壓力! 就算上BK,睇其他版,做其他嘢如煲韓劇分散注意力!
希望你我都快快成功!

大宅

引用:Quote:原帖由 MsKi 於 15-03-16 發表我食天

原帖由 pokmilkpuff 於 15-03-17 發表
天喜丸邊度買? 食咗有冇咩唔舒服或者好咗除咗深色控?
葯房,萬0都有,去葯房睇清楚係咪假,之前見其他jm話萬0有時做特價。
我早晚食一粒,無任何影响,但一用試紙,就見到深粗,今個月我食第二個cycle

大宅

MsKi 發表於 15-3-18 08:00
葯房,萬0都有,去葯房睇清楚係咪假,之前見其他jm話萬0有時做特價。
我早晚食一粒,無任何影响,但一用試 ...
Thank you Thank you!!!! 等我一陣去萬0研究下....

別墅

引用:Quote:原帖由+hellobaby_01+於+15-03-15+發

原帖由 kachingf 於 15-03-15 發表
咁如果cb有閃哈哈笑,係咪都有機會無排卵?
我都試過有個月哈哈笑,但係係冇排卵

首頁

尾頁

跳至