懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有d人就話唔痛,
有d就話痛到c,
可能一dd人吧!!!

複式洋房

你好呀~我就係開刀既~其實開頭一定好痛~~但過左幾日就好d,開頭要你落床個d痛真係好辛苦~唔想行,你笑又痛喎~~好唔舒服~但過左幾日都會無咁痛~我覺得都可以接受到既~睇下你忍唔忍到痛~加上有止痛藥頂住~會好d~

男爵府

我係開刀生嘅,覺得唔係太痛~~

生完係醫院日日食止痛藥,同埋有塞藥,我出院番到屋企都唔覺得好痛~~

複式洋房

你好呀~我就係開刀既~其實開頭一定好痛~~但過左幾日就好d,開頭要你落床個d痛真係好辛苦~唔想行,你笑又痛喎~~好唔舒服~但過左幾日都會無咁痛~我覺得都可以接受到既~睇下你忍唔忍到痛~加上有止痛藥頂住~會好d~

大宅

咁順產既陣痛痛d,定開刀之後既痛痛d呢?

大宅

我都係開刀.. 我覺得ok喎 .第2日就可以落床. 因為剛開完刀.. 行路都要細細步..大約3個星期左右已經冇痛既感覺lu~

伯爵府

我覺得只係子宮收縮痛,傷口一D都唔痛

因為我開完刀,肚池上面有D痛,甘我無知,以為傷口係個個位
我摸下個肚無傷口,甘我再摸低D,摸到陰毛位先摸到傷口,
但我點摸都唔覺痛,後來先知我痛個位,係子宮收縮痛

大宅

我開刀身都覺得唔痛...第2日已經落得床餵人奶...只係落床個下痛d....第四日開始唔洗食止痛藥....

大宅

我諗係睇醫生手勢掛?!之前見有d網友話佢個醫生手勢好,都無乜痛過!!

子爵府

我係緊急開刀,
所以兩種痛都試過,
我認為,兩種都好痛,但痛的地方不同,
只係,陣痛係唔知要痛幾耐,有d人痛得少d,有d人痛得長d,我就痛左十個鐘都生唔到要開刀,
而開刀係落床o個下痛,同埋行路要就住個傷口,不過你行順左就無事,三、四日左右就無咁痛架啦
子宮收縮的確好痛,打止痛針都無用架!

不過有人話預約開刀無咁痛。

原文章由 baby-G2008 於 08-6-17 20:59 發表
咁順產既陣痛痛d,定開刀之後既痛痛d呢?

大宅

我個e生手勢好好, 我夜晚開刀, 第二朝就落牀, ,第三日出院, 只係落牀小小唔舒服, 返到屋企唔駛食止痛藥, 全程冇痛過

別墅

原文章由 catmervin 於 08-6-18 18:08 發表
我係緊急開刀,
所以兩種痛都試過,
我認為,兩種都好痛,但痛的地方不同,
只係,陣痛係唔知要痛幾耐,有d人痛得少d,有d人痛得長d,我就痛左十個鐘都生唔到要開刀,
而開刀係落床o個下痛,同埋行路要就住個傷口,不過你行順左 ...

我都係緊急開刀,痛左十個鐘~子宮收縮痛過傷口既痛,順產既痛我覺得痛D~

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我剛剛12號生完,開刀。。。唔係咁痛,笫一日吊藥水,有止痛成份,笫二日已經冇吊啦,打過一支止痛針,就可以落床去喂亞B,笫三日冇打針,净係食止痛藥,每日四次,每次一粒,笫四日出院,連止痛藥都唔晒食,唔痛啦,净係起身坐低有些少痛,其餘都唔算痛。

不過,都要睇你個醫生手執好唔好嘅。我連嘔都冇,好多人話會嘔。。。因為打麻醉藥關係。

大宅

原文章由 emt1314 於 08-6-18 18:45 發表
我剛剛12號生完,開刀。。。唔係咁痛,笫一日吊藥水,有止痛成份,笫二日已經冇吊啦,打過一支止痛針,就可以落床去喂亞B,笫三日冇打針,净係食止痛藥,每日四次,每次一粒,笫四日出院,連止痛藥都唔晒食,唔痛啦,净係起身坐低有些少痛,其餘都 ...

emt1314,

我以為你順產添.
你係咪揀開刀架? 我想關你搵邊個醫生做架?
(亦可pm我)
thanks.

ruby

男爵府

蝦米Mami: 咁好唔痛? 仲有呀, 你個bb好得意呀!!!

我想問開刀唔係好痛的媽媽, 你地搵邊個醫生接生呀?

大宅

原文章由 chowhui97 於 08-6-19 09:58 發表
蝦米Mami: 咁好唔痛? 仲有呀, 你個bb好得意呀!!!

我搵余啟文醫生....人又好...手勢又好....

複式洋房

原文章由 chowhui97 於 08-6-19 09:58 發表

我就搵養和既梁子昂醫生, 都係囉, 我係一D都感覺唔到個傷口痛既, 只係feel到個D痛係子宮收縮咋, 梁醫生手勢好好, 個傷口好似條線咁幼, 又無發炎, 非常滿意!

首頁

尾頁

跳至