跳至

首頁

尾頁

別墅

我係29/6入院,30/6唔知幾點開刀呀,
好緊張呀,今天返qe做左詳細檢查呀,
話我胎水少呀,亞b終於係我狂谷之下重左呀,
由35週的1732g到今天36週有2400g,
勁開心呀,
初初醫生還以為我穿左水,
再幫我check清楚才知道正常沒穿到.

[ 本文章最後由 joeykeiko 於 08-6-17 18:51 編輯 ]

大宅

點解要開刀呀? 你係政府or 私家?

別墅

因為亞b頭仔唔轉下去呀,
而胎水又少呢.
所以要開刀,
我係QE生呀

禁止訪問

別墅

原文章由 carollee33 於 08-6-17 21:15 發表
我都係因為亞b頭仔唔轉,7月14日係qe開刀生呀!我祝妳一切順利!

大家咁話,順順利利呀.
你何時返去覆診呀?
我下個星期二要返去覆診一日呀,
下午仲要見埋個麻醉師呀

別墅

開完刀要補下,好好休息.
祝一切順利.

大宅

回覆 #2 joeykeiko 的文章

請問你地係 在qe or 私家check, 我自己本身都會在qe生的, 預產期是july10. 我做產檢時, 只係摸到bb已調頭了. 他們只係用手摸, 信唔信得過呢?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆 #1 joeykeiko 的文章

知道你bb重番真係替你開心, 希望你一切順利, 我上星期星去健康院檢查, 醫生都話我bb未轉頭, 我黎緊星期五要去東區醫院照, 睇下轉頭未, 未轉頭就要傾下要點做, 可能都要開刀....我都唔想開刀生....

別墅

bb重番就好喇...可以放心d...我都祝你一切順利,開完刀要好好休息丫...

別墅

真係好,b仔重番,記住keep住,谷個健康肥b,好似越來越多媽媽都要開刀,我都應該7月中開刀~好緊張呀,祝大家都順利健康兼平安~

大宅

你好勁呀,1個星期可以重谷到佢重咁多,真係開心呀,希望你同BB都平平安安,健健康康啦!!

大宅

你地加油呀..開完刀之後要好好調理呀..
預祝樓主同各位順利生個健康乖B!生完記住上嚟報喜呀..
我自己就應該唔駛開刀..宜家久唔久都上嚟BK睇吓大家7月媽媽既情況..等睇大家同BB既GOOD NEWS..
GOD BLESS U ALL!
耶和華是我們的牧者, 我們必不至缺乏.

大宅

祝大家開刀大吉, 一切順順利利, 大家健健康康!

別墅

原文章由 joeykeiko 於 08-6-17 18:41 發表
我係29/6入院,30/6唔知幾點開刀呀,
好緊張呀,今天返qe做左詳細檢查呀,
話我胎水少呀,亞b終於係我狂谷之下重左呀,
由35週的1732g到今天36週有2400g,
勁開心呀,
初初醫生還以為我穿左水,
再幫我check清楚才知 ...

恭喜你呀!祝一切順利, BB肥肥白白,健健康康!
你好偉大,為BB .開完刀記住要好好調理同休息ar...

複式洋房

可否告怎樣催谷bb呀,我個bb都好輕呀!我都好擔心佢呀.
希望你生bb時平平安安, 一切順利.

別墅

原文章由 yokilai 於 08-6-18 12:55 發表
請問你地係 在qe or 私家check, 我自己本身都會在qe生的, 預產期是july10. 我做產檢時, 只係摸到bb已調頭了. 他們只係用手摸, 信唔信得過呢?

無問題,信得過,
係九龍區qe係唔錯的醫院,
我就係一早知自己比較麻煩
所以才揀這間醫院呢

別墅

原文章由 blueski 於 08-6-18 12:56 發表
知道你bb重番真係替你開心, 希望你一切順利, 我上星期星去健康院檢查, 醫生都話我bb未轉頭, 我黎緊星期五要去東區醫院照, 睇下轉頭未, 未轉頭就要傾下要點做, 可能都要開刀....我都唔想開刀生.... ...

係呀,你一定記得同醫生說話你b頭仔未轉呀,
唔係佢唔會同佢即刻照呀

別墅

原文章由 yoru 於 08-6-18 23:13 發表
可否告怎樣催谷bb呀,我個bb都好輕呀!我都好擔心佢呀.
希望你生bb時平平安安, 一切順利.

早晚一杯媽媽奶粉,
每天兩隻雞旦,
可以吃東西時就吃水果,
多吃旦白質
媽媽奶粉勁呀

別墅

昨天去覆診呀醫生唔再講bb幾重,
希望亞b夠重啦,
見埋麻師終於決定左半身麻醉呀.
我覺得沒有一件事比第一時間
見到bb同知佢是否健康是更重要的

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至