親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

兩大人加兩小朋友 (7歲3歲) 可以BOOK雙人房唔book四人房嗎?

唔怕迫, 但擔心酒店唔比

謝謝!

大宅

回覆:小百合 的帖子

日本酒店捉得好嚴,無謂博喇,好多酒店要拎coupon食早餐,如果得兩張,小朋友又點算呢?

大宅

引用:兩大人加兩小朋友+(7歲3歲)+可以BOOK雙人房

原帖由 小百合 於 15-03-15 發表
兩大人加兩小朋友 (7歲3歲) 可以BOOK雙人房唔book四人房嗎?

你最好check check 你想入住間酒店幾多歳要當一個人計,因為當場計番人頭,差額好貴

男爵府

回覆:沖繩酒店一問

超過6歲大部分會收錢,send email去酒店問問,以免尷尬

男爵府

好媽媽勳章

引用:超過6歲大部分會收錢,send email去酒店問

原帖由 ericawong213816 於 15-03-15 發表
超過6歲大部分會收錢,send email去酒店問問,以免尷尬
仲有沙灘酒店絕大部份人頭計

All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

我昨天由沖繩回來,個囡兩歲都有收$

男爵府

引用:我昨天由沖繩回來,個囡兩歲都有收$

原帖由 agnescwy 於 15-03-15 發表
邊間?我啱啱沖繩返黎,住左2間酒店,囝囝3歲都無收錢!

大宅

回覆:ecem000 的帖子

Vessel

仲有個7歲,唔佔床位,唔知收唔收。
當然,早餐錢就預左要加

王國會長

王國會長

小百合 發表於 15-3-15 17:42

一間間, 我前年住萬座州際, book 雙人房講明有2大2細, 佢地后來打長途比我問要唔要加床, 我問佢唔加得唔得, 佢話可以但會迫D.

另外住那霸book 3人房, 住2 大2 細都冇問題.

你最好book 時講明人數.

大宅

Monterey - 6歲以下吾加錢,小朋友吾包早餐

大宅

引用:Vessel仲有個7歲,唔佔床位,唔知收唔收。

Vessel

兩年前去,3歲半(講明的),住Marriott,唔收床錢,入去食早餐,得2張飛,2大1細入,佢又ok比入。食足3日都無問題。

重點問清楚先book。

今次暑假,我訂東京Hilton,佢網講明6歲要收錢,我live chat問operator,佢話幫我問tokyo hilton,之後覆我ok唔收錢,咁我就book了。print 埋live chat出嚟到時比佢睇,就唔怕。

侯爵府

引用:Vessel仲有個7歲,唔佔床位,唔知收唔收。

Vessel

呢間住過,18歲以下free,早餐唔洗加錢

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 小百合 於 15-03-15 發表Vess

原帖由 lovelyliz 於 15-03-16 發表
呢間住過,18歲以下free,早餐唔洗加錢
Vessel早餐唔係12歲以上full fare,6至12half fare咩?

侯爵府

引用:Quote:原帖由 lovelyliz 於 15-03-16 發表

原帖由 ahmama 於 15-03-16 發表
Vessel早餐唔係12歲以上full fare,6至12half fare咩?
oh,可能我個7歲我無為意係12歲要收早餐錢,sorry.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 ahmama 於 15-03-16 發表Vess

原帖由 lovelyliz 於 15-03-16 發表
oh,可能我個7歲我無為意係12歲要收早餐錢,sorry.
唔緊要!我4月先住,但d細可能瞓多陣都唔去食早餐。

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:我昨天由沖繩回來,個囡兩歲都有收$

原帖由 agnescwy 於 15-03-15 發表
我上年去,侄女6歲都無收錢

子爵府

引用:+本帖最後由+瑩瑩老豆+於+15-3-15+23:25+編

原帖由 瑩瑩老豆 於 15-03-15 發表
我又係兩大兩小(9yrs、4yrs)那覇巿可以住那一間?mercure可以嗎?

大宅

Naha comfort講明小朋友唔使額外被舖都free, breakfast also free!

大宅

回覆:ahmama 的帖子

Vessel 早餐超正!我一月尾剛住了3晚和兩位長者一齊去!每日早餐都有點不同,有變化!長者超喜歡及驚喜!來緊七月再去沖繩,已訂vessel 6晚!今次和先生及个女去,不用加床(个女十四歲),但會另加早餐,因為太喜歡這間酒店!住得舒服及方便!

大宅

引用:Vessel 早餐超正!我一月尾剛住了3晚和兩位

原帖由 OPHELIA02 於 15-03-16 發表
Vessel 早餐超正!我一月尾剛住了3晚和兩位長者一齊去!每日早餐都有點不同,有變化!長者超喜歡及驚喜!來 ...
你在哪裡訂Vessel hotel Ar??

首頁

尾頁

跳至