跳至

首頁

尾頁

大宅

因我個仔9月揀小一,我聽人講榮恩幾好,我想問下,有冇小朋友
係e間學校架 謝謝

你覺得e間學校好嗎?功課多嗎?

[ 本文章最後由 winnieko1022 於 08-6-17 22:32 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

好但聽聞功課多及深,上下午校分拆兩間,上午校留原校,下午校去元朗公園附近,改名(好似)"陳榮德".
我家小朋友不在此處讀,識人有小朋友在此.其實元朗區好名聲的小學,功課一定唔會太少或淺,我覺得元朗區小學,間間差不多,只有少部份所謂差,有好亦有劣評,最緊要是媽咪心水選,或者走吓去看看同學仔的言行和放學/返學臉上帶著什麼表情.

原文章由 winnieko1022 於 08-6-17 22:28 發表
因我個仔9月揀小一,我聽人講榮恩幾好,我想問下,有冇小朋友
係e間學校架 謝謝

你覺得e間學校好嗎?功課多嗎?

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 Sherryko9 於 08-6-18 10:17 發表
好但聽聞功課多及深,上下午校分拆兩間,上午校留原校,下午校去元朗公園附近,改名(好似)"陳榮德".
我家小朋友不在此處讀,識人有小朋友在此.其實元朗區好名聲的小學,功課一定唔會太少或淺,我覺得元朗區小學,間間差不多, ...

koc9, 下午校改名叫陳榮根先岩呀

大宅

原文章由 Sherryko9 於 08-6-18 10:17 AM 發表
我家小朋友不在此處讀,識人有小朋友在此.其實元朗區好名聲的小學,功課一定唔會太少或淺,我覺得元朗區小學,間間差不多, ...

多謝你的意見,我得閒去望下先得THX!!!

首頁

尾頁

跳至