夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

頭先睇到某PO,有位JM話:「男人肯原諒出軌既女人既話,佢真係好愛好愛你。」
我一睇到呢句,鼻好酸,好想分享下我同老公既真實愛情故事

以前,我係一個有公主病既女仔,唔做野,淨係識去蒲,仲要攤大手板問屋企人拎錢買名牌。
感情方面,因被男人傷過,當時經常一腳踏幾船,覺得邊個得閒就邊個陪我,唔潔身自愛,對感情玩玩下。

同而家老公,都係去玩果時識既,當時諗住大家都係玩玩下,對佢唔太在意。
直到有次,我當時另一個男朋友見到我同老公既信息,知我偷食,叫我係佢面前打俾老公,同佢講清楚。
(PS,其實我係同我老公一齊左先既。)
然後我就當男朋友面,打俾老公,同佢講分手。
(當時覺得,是但啦,男人之嘛…)
打左俾老公,老公果時番緊工,我話:「我地分手啦,我同左第二個一齊。」
老公即時哽咽,問我點解?然後喊住講對唔住,話佢係咪做錯D咩,可唔可以唔分手。
我聽到之後唔知點解都喊左出黎,估唔到當時佢已經咁在意我,我以為佢都係玩玩下。

過兩日佢SMS問我,可唔可以做番朋友?我答好。
然後同佢就好似普通朋友咁,冇見面,淨係得閒傾電話,有傾有講。
直到有次佢飲醉,打俾我喊哂口,話好掛住我,扮普通朋友真係好辛苦,又SEND張手流血既相俾我,當時我心入面好擔心佢…
果次之後佢每日都一直SEND信息俾我,講我會等你玩夠,你需要我我一定即刻出現,之類既野。

直到幾個月後既一日(我仍然同當時果位男朋友一齊緊),老公突然話要接我收工。
我問左男朋友,男朋友都話OK,只係普通朋友接收工姐。
我當時番酒吧,收凌晨3點,老公收工後係間吧外面等左我6個鐘…
接左我後,佢陪我搭的士送我回家,果時我自己又醉醉地,叫左佢上我屋企!
我訓左係床,佢坐係床邊,兩個咩都冇做,只係傾計。
突然當時男朋友打黎,我同老公講:「你幫我聽,我醉,頭痛,唔想聽。」
老公行左出房,同男朋友唔知講左D乜。
入番房後,同我講:「你男朋友黎緊。」
我心諗,出事。

男朋友上左黎,同我老公兩個男人坐係度講數,問我揀邊個。
我一直喊,唔識揀,老公就對我好好,好感動到我,但男朋友錢多,陪我時間又多。
最後傾傾下變左兩個男人打交,我好驚,但都要過去分開佢地。
(好似拍劇咁,但真係真人真事!)最後老公話,無謂糾纏落去,祝你地幸福。
又對我男朋友講:「如果你唔好好對佢,我要你十倍奉還。」
然後好瀟灑咁走左去。

當日,我個心好痛,係咁喊。
果晚,我終於知我自己想要咩。
一直以黎,我只係覺得自己好寂寞,只係想要人陪,唔識愛人,更加唔識去愛自己。
果晚,我打俾老公,同佢講,對唔住,我可唔可以反口,我唔想同你分手。
然後老公即刻搭車過黎搵我。

我終於知道咩叫愛人,同埋被愛。
果一日之後,我冇再搵其他男人,我老公亦從來冇同女仔FD聯絡過。
老公改變左我好多,唔俾我大洗,有時行街見到我想買既野,唔俾我買,但又無啦啦自己買左俾我。
陪我一齊介蒲,介煙,介酒…
陪我去搵工,令我過番正常既生活。
老公愛我,愛我屋企人,亦教我點樣去愛自己,愛屋企人。
(我仲記得老公令我咁大個女,第一次同媽媽兩個相擁而哭,我仲記得媽媽話:「你終於生性喇!你永遠都係我既乖女。」)(多謝媽媽,咁多年我咩壞事都做哂,但你都冇放棄我…)

過左幾年,而家同老公結左婚,而家仔仔一歲喇。
雖然老公已經冇再送花,好少俾驚喜我,我跟住佢亦可能要捱唔知幾多年。
但老公放工即刻回家,放工後成日主動幫手湊仔或做家務,有時凌晨仔仔喊,我訓得太林,老公都會自己起身餵奶,唔叫醒我,放假D時間永遠俾哂我同仔仔。(雖然放假都冇乜特別節目,成日係屋企睇下電視煮下飯仔,咁又一日假)不過…從此以後,無憂無求,故事平淡但當中有你,已經足夠。
雖然有時我都會嫌佢唔細心,唔浪漫,但我還是一樣,最愛你。
老公係我生命,係最重要既一個人,亦係我最愛最愛既人。
老公,對不起,謝謝你,我愛你。

(PS,呢D衰野當然冇同朋友講過,因我都知我以前好衰好賤格,但我收埋係個心入面好耐,真係好想分享下,希望大家手下留情唔好鬧得咁西利,哈哈)(另外,都想同果位男朋友,講聲對唔住…)

男爵府

回覆:老公,對不起,謝謝你,我愛你。

好感動,為你感到開心

男爵府

睇到好感動TIM

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

要好好珍惜,祝你幸福

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

你是很幸運的一位!好好珍惜呀!祝福你一家:)

大宅

回覆:babimini 的帖子

加油

子爵府

好感動呀
其實新鮮感激情戀愛感覺人人都想有
但任何愛情感情終有一日歸於平淡
一個男人顧家好難得
做人最緊要知足
珍惜呀~

未經本人同意,請勿轉載內容!

子爵府

你有個老公咁鍚你,要好好珍惜.祝你地1家永遠幸福快樂

水晶宮

恭喜你,祝你永逺幸福快楽!

大宅

別墅

好感動... 以後好好珍惜啊!

大宅

好感動……要繼續幸福

珍惜!

大宅

祝福你!!

大宅

睇到我眼濕濕丫……祝福樓主

jc2009    發表於 15-3-17 12:45

子爵府

畀面勳章

好感動,祝福你~

男爵府

祝你幸福

水晶宮

好感動,好彩你及時發覺你需要d咩,唔係就錯過左

男爵府

好感動呀,祝你地一家人幸幸福福,生活快樂

男爵府

睇到好感動,流左兩滴眼淚

子爵府

知錯能改.

首頁
12345...8

尾頁

跳至