夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

C6有慢性濕疹,最近回南天,他塊面勁勁勁甩皮………又紅。見到甘,我好灰。已經叫他戒口,已經叫他少飲可樂,少吃煙,他都吾聽!出街吃野又吃好辣!點解可以對自己,對我甘不負責任!
求救甘多位姊妹,
有冇咩針對濕疹的醫生,
或者藥物,
或者治療方式可以比我參考?
我真的冇曬辦法了……
見到自己個C6甘,我真的有時不想翻去見到他……好灰!
我好喜歡小朋友,一想到以後小朋友可能會遺傳到他這樣的皮膚病,我成個人即刻冇曬動力………

大宅

回覆:好灰!!好想離開!

我本身濕疹好嚴重的,自己個家庭醫生轉介左我去睇一個皮膚專科,我睇完一次,已經無去再過,之後介紹過比朋友,同帶我老公去睇,個個都係睇完一次就唔使再返去睇多次,有醫德的,如你需要,可pm我,我比佢資料你吖,希望可以幫到你老公啦,濕疹真係好痛苦

大宅

我理解你的痛苦!我老公也是有呢個問題,我記得好似之前同你交流過tim

你其實唔需要太灰,因為呢個係距自己的身體,如果距自己都唔識珍惜愛護自己的身體,我地外人係幫唔到距d咩,即使係老婆都好!所以我覺得最重要係你要教育距,令距明白你對距的關心和支持,距就要從自己做起,去改變心態和行為。

希望jm你多d耐心!最後一定可以好起來!加油!不要灰心!

男爵府

引用:我本身濕疹好嚴重的,自己個家庭醫生轉介左

原帖由 abbieabbie 於 15-03-16 發表
我本身濕疹好嚴重的,自己個家庭醫生轉介左我去睇一個皮膚專科,我睇完一次,已經無去再過,之後介紹過比朋 ...
可以pm 我嗎?

侯爵府

我本身濕疹好嚴重的,自己個家庭醫生轉介左我去睇一個皮膚專科,我睇完一次,已經無去再過,之後介紹過比朋 ...
can pm me pls?我咀唇經常敏感

侯爵府

引用:C6有慢性濕疹,最近回南天,他塊面勁勁勁甩

原帖由 大C 於 15-03-16 發表
C6有慢性濕疹,最近回南天,他塊面勁勁勁甩皮………又紅。見到甘,我好灰。已經叫他戒口,已經叫他少飲可樂 ...
但佢自己都應該好辛苦架?!點解仲食刺激野?你有冇買d濕疹用得既沐浴露/油俾佢洗面沖涼?

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

pm 醫生卑我

男爵府

回覆:pingu_k 的帖子

我自己鍾意的牌子化妝品吾捨得買。一聽到話咩產品對濕疹皮膚好,我都毫不猶豫就買左………
他是辛苦啊,但又吾肯戒口,我覺得自己在湊小朋友甘…好累!

男爵府

回覆:abbieabbie 的帖子

真的嗎?
請問診金貴嗎?
太貴負擔五到……
多謝您先!麻煩你等陣得閒pm我。
我老公屬於非常嚴重果種

男爵府

回覆:大C 的帖子

佢任何事,最多題2次,輕輕表現下關心,之後就話知佢…
几十歲人啦都,仲駛乜理…

複式洋房

Pm me thx

男爵府

回覆:hello_kristy 的帖子

如果系外人,我一定吾會理。但這個是我白頭到老的伴侶,啟能不理?

大宅

佢診金唔太貴,我個人接受到,我老公睇果次就$800, 我就$750

男爵府

請問是體到斷尾嗎?是否需要戒口吃藥的?

別墅

請問可以介紹個醫生俾我嗎?

大宅

已pm各位了,請大家記住打左電話去預約先,我之前約開係星期六,約左都要等半個鐘左右,記得問姑娘最快邊日有得睇,佢地會答你地架

大宅

我老公就無番發過,我就有發作,但情況可以接受,醫生話唔會主張開藥,因為敏感藥好傷肝,所以佢會開左藥水比我浸同搽藥膏先,但我當時太嚴重,浸手浸到怕,都幾“那”,我老公就好忍心咁捉住我對手浸,浸完又搽,係要時間同耐性囉,再唔得先返去問醫生點做好,我就無再返去睇,因為佢一開藥都開得幾多下,我有兩個月份量架
而家唔知有無變,我都成兩三年無再返款睇啦

別墅

可否pm我醫生資料,小兒濕疹也很嚴重,謝謝!

大宅

引用:我老公就無番發過,我就有發作,但情況可以

我老公就無番發過,我就有發作,但情況可以接受,醫生話唔會主張開藥,因為敏感藥好傷肝,所以佢會開左藥水 ...
Pls pm, thx a lot

大宅

Pm我吖,我c6都被濕疹困擾左好多年

首頁

尾頁

跳至