跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:草莓芝士餅 發表於 15-3-27 13:47 咁

原帖由 acharsiu 於 15-03-27 發表
仲要加埋興德,71區四寶。近一兩年應該多左保守派,第一志願直接放次熱門校。
冇幾千人,71區學位得1 ...
咁70區d 學校係咪好d? 少d 好似71 咁差到貼地嘅學校?

男爵府

babygirl2004 發表於 15-6-9 08:09
咁70區d 學校係咪好d? 少d 好似71 咁差到貼地嘅學校?
萬慈&龍岡
另,仁德都多人唔想讀,但比上面兩間應該,應該!好少少啩。

大宅

回覆:[問] 70網 會唔會派去 71網-伊斯蘭

全屯門區家長最唔想去EC, 聽見名都怕怕。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

acharsiu 發表於 15-6-9 09:15
萬慈&龍岡
...

仁德係咪梁周對面果間? 點解多人唔想讀?

男爵府

miffymiffy 發表於 15-6-9 10:16
仁德係咪梁周對面果間? 點解多人唔想讀?
唔清楚,但青天&仁德,好像的確是仁德比較不受歡迎。(青天轉左新校長4年,做好左)。有人派左仁德都喊晒口話要叩門。

子爵府

引用:Quote:babygirl2004 發表於 15-6-9 08:09

原帖由 acharsiu 於 15-06-09 發表
萬慈&龍岡
...
咁呢幾間都唔算太差
EC 個名都嚇死人喇

複式洋房

回覆:acharsiu 的帖子

其實如果學校問點解,唔可以講真話嗎😄,話係策略 ,咁樣校長係唔係唔鍾意呢😄

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

有家長報料70網有人派咗去 71網-伊斯蘭
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

複式洋房

吓...70網派咗去71網...
敢其實70/71網是否只能一個網?
如我係70網住, 但又想擇71網既學校...係咪唔得呢?

男爵府

Yubi.T 發表於 15-6-11 10:57
我也有見一個人唔記得邊個帖有講。好似係跨境第一志願何壽基派伊斯蘭?咁就唔可以當普通70/71區計啦。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

Yubi.T 發表於 15-6-11 10:57
今年 ?

今年無借位喎
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

別墅

回覆:[問] 70網 會唔會派去 71網-伊斯蘭

今年真係有70網既小朋友派左去ec,原因可能係70網唔夠位派,因甲1可自由網,呢批人你預料唔到有幾多人!

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

acharsiu 發表於 15-6-11 11:19
我也有見一個人唔記得邊個帖有講。好似係跨境第一志願何壽基派伊斯蘭?咁就唔可以當普通70/71區計啦。 ...
呢個 post?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11929400
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

男爵府

Yubi.T 發表於 15-6-11 12:19
呢個 post?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11929400
唔係咁早,就今年6月6日的事,可能係教育王國>小一選校嗰邊的帖。

別墅

回覆:currygigi 的帖子

今年70區夠位俾本區,如果唔夠位,派申請表時係會講明要借邊區位,要填埋落表架。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:今年70區夠位俾本區,如果唔夠位,派申請表

原帖由 clarachauky 於 15-06-12 發表
今年70區夠位俾本區,如果唔夠位,派申請表時係會講明要借邊區位,要填埋落表架。

...
無錯

所以無可能70區派ec

水晶宮

引用:今年真係有70網既小朋友派左去ec,原因可能

原帖由 currygigi 於 15-06-11 發表
今年真係有70網既小朋友派左去ec,原因可能係70網唔夠位派,因甲1可自由網,呢批人你預料唔到有幾多人!

...
無可能
我係70區,如果唔夠位,填選擇前會通知我們可以填埋邊幾間71區的學校

70同71都有足夠學位俾呢兩區的學生

別墅

引用:Quote:原帖由 currygigi 於 15-06-11 發表

原帖由 09729loklok 於 15-06-12 發表
無可能
我係70區,如果唔夠位,填選擇前會通知我們可以填埋邊幾間71區的學校
咁就唔知喇,的確今年有家長講佢係70校網,但入左ec,其實可以打去教育局問清楚嗎?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+09729loklok+於+15-06-12+發

原帖由 currygigi 於 15-06-12 發表
咁就唔知喇,的確今年有家長講佢係70校網,但入左ec,其實可以打去教育局問清楚嗎?

...
可能佢亂填?或填唔哂?所以派了無填既學校?

首頁

尾頁

跳至