在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

自從生了小朋友後就轉了FTM後,得老公搵錢,
每個月都總是唔多用!點解!!!
我同99住,家用已經無比,但每日買5人分量既餸,都係我地比,。
有供車。

你們可分享下應如何用錢,分配呀

複式洋房

回覆:catting91 的帖子

你每個月家用幾多,已扣除必須開支嗎?

大宅

你每個月多少家用啊?依家買餸煮飯同出街食相差無幾!

大宅

回覆:你們夠錢用嗎!?

其實我無家用咖,因為食飯,買送,買所有嘢都係我先生比哂。
就係因為咁,佢見有錢就係咁用,
到左月中就發現無錢

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

夠,仲可以儲蓄,

我地唔同99住,但一樣要比家用99及我娘.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

夠,仲有錢儲。
ftm 一家五口自住!

男爵府

無俾家用咁你咪想買件衫買串魚蛋都要動用自己d儲備囉?遅早一日用曬咋喎

男爵府

咁你可以吾用車嗎?我覺得養架車好嘥錢。

伯爵府

我都唔洗比租,屋99的
1家4口都夠用

水晶宮

夠,仲有錢淨

別墅

日日都係糧尾咁, 自覺已經好慳!但都無錢淨!

複式洋房

其實不如計好大約每月支出,然後叫老公每月一次過比你,自己攞返個主控權,不然男人揸數多數儲唔到錢,純個人意見

男爵府

一時時啦,有時突然其來的人情債或旅行或睇醫生會失預算,入不敷支。正常都夠。

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

冇, 所有柴米油鹽, 2個小朋友 車費,興趣班,煮食,保險,仲要 驗窗3000幾都在家用比,C6仲話每個月比甘多家用我,要儲起,好似乞丐

http://lilypie.com/Fifth_Birthday_code.php
驕傲(Pride).貪婪(Greed).迷色(Lust).忿怒(Wrath).嫉妒(Envy).貪食(Gluttony).、及懶惰(Sloth).

別墅

要供車,交水電煤,上網費,電話費,停車場…冇錢淨

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

引用:其實不如計好大約每月支出,然後叫老公每月

原帖由 劉家大少奶 於 15-03-20 發表
其實不如計好大約每月支出,然後叫老公每月一次過比你,自己攞返個主控權,不然男人揸數多數儲唔到錢,純個 ...
我已經提出左你講既意見,
每月開支,但唔知c6會唔會比 😅

大宅

夠呀仲有錢儲

複式洋房

希望你成功

侯爵府

夠錢用,不過洗錢好似倒水咁,我以為應該可以儲到吓錢,但好似冇咩進賬過咁

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

最重要要揸番條數,之前我都係由我老公揸數,無錢儲之餘,卡數月月上升。
到我揸番數後,每月有小小錢儲。

首頁

尾頁

跳至