自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由 sweetieyuki 於 15-03-19 發

原帖由 evalau825 於 15-03-19 發表
哥哥好乖,順便上一課性教育千祈唔好覺得尷尬,平常心講清楚

...

男爵府

回覆:真心請教!!!小朋友私人部位問題🙏

我覺得兩三歲前無問題,妹妹初生,做哥哥好應該幫手,我大仔8歲,個妹過兩個月出世,如果大仔想幫手我ok嫁。而且咁兜囗兜面話哥哥,反而令到哥哥好尷尬同有不被信任的感覺,有陣時反而係大人過份緊張,陣間無諗邪嘢都變有諗。

我是一隻大草蚊

公爵府

引用:Quote:原帖由 waicc 於 15-03-19 發表但阿

原帖由 Esther_531 於 15-03-19 發表
我都係甘諗!
到阿妹兩歳就吾可以拉
我都覺得係,兩歲後就唔可以,bb我覺得ok

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

哥哥咁乖!如果係我我會好開心!

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

妹妹咁細個應該唔怕嘅,或者係大人諗多咗

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛

引用:我覺得兩三歲前無問題,妹妹初生,做哥哥好

原帖由 ChoMan 於 15-03-19 發表
我覺得兩三歲前無問題,妹妹初生,做哥哥好應該幫手,我大仔8歲,個妹過兩個月出世,如果大仔想幫手我ok嫁 ...
你講得啱,佢宜家好反感佢麻麻講嘅野

大宅

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

但呀哥冇歪諗 重幫手 我覺得等妹妹大啲 再教妹妹唔好俾人睇

伯爵府

回覆:MilkMM 的帖子

哥哥好乖識照顧妹妹,有時大人會唸多左囉

男爵府

我都覺得阿妹係b女哥哥幫手照顧無問題,同佢灌輸正確觀念就得,等阿妹大d就同哥哥講妹妹大啦你地都要保護自己唔好睇對方的裸體

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

我覺得冇咩大不了,我同我細佬差十幾年,我都幫佢換過片,佢小學三年班之前仲成日沖完涼走出廳先換衫,唔通我又會諗咩變態野咩
好似我阿爸以前都要湊我細姑姐,我老爺細個又係要湊佢個妹,因為以前年代d父母個個去哂返工搵錢,都係d阿哥家姐照顧細佬妹,又唔見以前d人講d咩

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

引用:哥哥當然冇y念啦!佢好錫妹妹,而我一直都

原帖由 MilkMM 於 15-03-19 發表
哥哥當然冇y念啦!佢好錫妹妹,而我一直都有教佢男女有別,要保護自己亦唔可以亂掂女仔,佢一直都知道,只 ...
係呢度問
仲有好多媽媽真心覺得爸爸唔應該幫b女沖涼換片

禁止訪問

大廚勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

大廚勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+BREADWING+於+15-03-19+發表

原帖由 cattz288 於 15-03-19 發表
其实始终都要学性教育,做乜唔由细开始?無必要咁神秘!
我唔覺得係攪神秘喎,唔通要用自己個女黎做性教育示範咩
細個唔教唔得架,見過小三女去廁所唔關門,知道自己有d發育畫胸圍係身度比小六阿哥睇。
我接受唔到囉,怕怕

男爵府

妹妹咁細要照顧,我覺得無問題,佢可能問:唔通爸爸又唔掂得妹妹?咁又點解釋呢?俾正確信息佢更重要啦!得罪講句,今時今日,要驚都驚爸爸或爺爺或公公啦。同埋佢唔係無啦啦專登睇佢嘛,而係佢聞到臭味所以先睇下,我覺得係大人反應大左d喇。

男爵府

妹妹咁細要照顧,我覺得無問題,佢可能問:唔通爸爸又唔掂得妹妹?咁又點解釋呢?俾正確信息佢更重要啦!得罪講句,今時今日,要驚都驚爸爸或爺爺或公公啦。同埋佢唔係無啦啦專登睇佢嘛,而係佢聞到臭味所以先睇下,我覺得係大人反應大左d喇。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 BREADWING 於 15-03-19 發表

原帖由 cattz288 於 15-03-19 發表
其实始终都要学性教育,做乜唔由细开始?無必要咁神秘!
學返學,妹妹都會大,妹妹介唔介意又係一件事,你可以比佢睇因為你有得選擇,但唔可以因為妹妹細唔知去教哥哥性教育而剝削左妹妹,問題係哥哥已經好大個有晒記憶

男爵府

我覺得到妹妹仲雖要換片前都無問題,同爸爸嘅道理一樣,佢只係幫手換片,出於善意,唔通阿女賴濕晒得爸爸爸阿哥喺度就唔幫佢換咩??戒片之後就唔可以

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我都覺得唔太好,小朋友九歲,大個仔了,應

原帖由 Charlotte_mom 於 15-03-19 發表
我都覺得唔太好,小朋友九歲,大個仔了,應該教佢男女有別
Agree

首頁

尾頁

跳至