跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB就快2歲,正日果日唔係星期六日,所以仲未決定可以點安排慶祝

你哋會送D乜嘢比小朋友?

男爵府

我細仔是5號(sat), 所以會在果日同我d家人一齊慶祝
至於送乜, 無諗過, 因為平時都有買野比佢

原文章由 Hazel媽媽 於 08-6-19 15:20 發表
BB就快2歲,正日果日唔係星期六日,所以仲未決定可以點安排慶祝

你哋會送D乜嘢比小朋友?

子爵府

時光飛逝~甘又2歲la
我地會同婆婆&麻麻2家人一齊食飯啦

複式洋房

今日再同佢爸爸傾過,囡囡7月8日生日果日想同佢去游水或者去沙灘(去沙灘唔會游水,因為怕D水唔乾淨,只會放下風箏玩下沙咁),又或者想同佢去卡啦OK……仲未有所決定,唔知邊樣好?

祝各位7月生日BB,快高長大,身體健康,活潑可愛,
聽教聽話--->

別墅

原文章由 Hazel媽媽 於 08-6-21 15:35 發表
今日再同佢爸爸傾過,囡囡7月8日生日果日想同佢去游水或者去沙灘(去沙灘唔會游水,因為怕D水唔乾淨,只會放下風箏玩下沙咁),又或者想同佢去卡啦OK……仲未有所決定,唔知邊樣好?

祝各位7月生日BB,快高長 ...

駛蘆駛咁早諗定呀?
賴誇張!:;pppp:

男爵府

亞仔生日前一個月已經訂定一個3D立體車車蛋糕...
諗住訂KFC,PIZZA HUT,大件壽司
會提早一日開生日會(因為佢星期一生日)
正日應該去泳池游水(同上年一様)

買咩就未諗(上年都冇買)

[ 本文章最後由 MIYUKIFONG 於 08-6-23 00:58 編輯 ]

複式洋房

原文章由 MIYUKIFONG 於 08-6-23 00:56 發表
亞仔生日前一個月已經訂定一個3D立體車車蛋糕...
諗住訂KFC,PIZZA HUT,大件壽司
會提早一日開生日會(因為佢星期一生日)
正日應該去泳池游水(同上年一様)

買咩就未諗(上年都冇買) ...

你係咪訂東x堂果間?哩款蛋糕要一個月前訂?
我個囡囡睇相之後好鍾意哩款呀,乜唔係兩天前預訂?

複式洋房

原文章由 Irismammy 於 08-6-22 16:07 發表

駛蘆駛咁早諗定呀?

irismammy,

bb係我哋o既摯愛,我唔覺得過早囉更加唔覺得有咩誇張,若然要預星期六日的話,亦都唔係得好多個星期六日﹗﹗﹗
哩度雖然都見到好多bk媽媽回應有唔同o既意見,但係未見過有媽媽見到媽媽對bbo既安排會有哩d叫做”誇張”o既回應,很多媽媽係bb一出世就會安排或打算了更多o既嘢,唔通哩d又叫做誇張
哩種只係每位偉大 的父母對bb的

子爵府

吓~甘都叫快???我仔2號就係la~仲有10日咋wor~

男爵府

今日book左28號去迪迪尼酒店同佢提早慶祝.

男爵府

原文章由 Irismammy 於 08-6-22 16:07 發表

駛蘆駛咁早諗定呀?

mouth: 哩位媽媽點解咁講野...其實個個做mami都會緊張自己bb生日.....我同好多bk媽媽都有預備同bb攪生日party,只係冇响度討論啫~咁人地都係開個post分享下啫....唔洗咁既反應既....
而且如果係要book地方攪party既話,一個月之前都未必會book到架...好多都一早full左~可能你冇哩方面經驗啦~
(唔好怪我直言...)

大宅

原文章由 830mama 於 08-6-24 00:10 發表
今日book左28號去迪迪尼酒店同佢提早慶祝.

帶埋我同亞博去呀 我哋瞓SOFA都得架.

我會一號同我個BABY打牌同食PIZZA, 最緊要我開心呀嘛 母難日緊係要答謝吓我架啦, 禮物就唔使佢送啦, 等佢揾到錢先.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

雖然樂樂 7月27號才生日, 但我已經好緊張 啦, 已搵緊樂樂的生日禮物...其實都吾算早 啦..

(我覺得仲緊要過自己同 c6 的生日 tim)

男爵府

無問題丫, 我們出左去樂園玩, 你們就響hotel 玩
打牌? 咁叫阿博鬆張比你喎

原文章由 BoscoChow 於 08-6-24 06:52 發表

帶埋我同亞博去呀 我哋瞓SOFA都得架.

我會一號同我個BABY打牌同食PIZZA, 最緊要我開心呀嘛 母難日緊係要答謝吓我架啦, 禮物就唔使佢送啦, 等佢揾到錢先 ...

大宅

原文章由 830mama 於 08-6-24 14:04 發表
無問題丫, 我們出左去樂園玩, 你們就響hotel 玩
打牌? 咁叫阿博鬆張比你喎

亞博係洗牌機嚟架, 一洗牌就衝埋嚟, 叠完牌就走開

男爵府

咁乖, 抵錫

原文章由 BoscoChow 於 08-6-24 14:51 發表

亞博係洗牌機嚟架, 一洗牌就衝埋嚟, 叠完牌就走開

男爵府

原文章由 Hazel媽媽 於 08-6-23 11:48 發表

你係咪訂東x堂果間?哩款蛋糕要一個月前訂?
我個囡囡睇相之後好鍾意哩款呀,乜唔係兩天前預訂?

係呢間呀!!!個蛋糕係早2日訂都ok...
係我同亞仔睇咗好多間之後,佢都係揀呢個咪訂咗先,
我又驚佢遲d門市唔係做呢個款(1.5磅),
咁就要訂5磅,太大食唔哂,同埋1.5磅除起係平過5磅.

好唔好食唔緊要,至緊要靚(要黎影相),
同埋咁平o既3D立體蛋糕好少有...

複式洋房

唉... 睇到你地個個諗緊點同小朋友慶祝生日
真係鄧你地開心
而我屋企因為有白事 我屋企人話唔可以搞生日喎
唯有自己同老公帶個女出去食餐飯當慶祝囉
真係好想可以成家人一齊同女女慶祝生日呀

男爵府

我屋企上個月尾都係有白事,不過我照搞生日會,照請d親戚黎.
因為走咗果個係我個仔o既曾祖母,佢已經89歲,所以冇咁要避忌.

哈哈!!!原來之前訂果個立體車車蛋糕好好味嫁,
我仲以為好睇唔好食...(芒果慕絲)

首頁

尾頁

跳至